Rondreis Zweden – Beleef een avontuurlijke vakantie

Zweden is een prachtig land. De kijkers van Camping Coppens hebben het misschien al gezien. Maar Zweden heeft enorm veel te bieden. Zweden is een groot land. Tijdens een rondreis krijg je prachtige uitzichten, leuke steden en echte wildernissen met als hoogtepunt het Noorderlicht?

Ontdek de rondreizen in Zweden >

Rondreis door Zweden met de auto of camper!

Wil je veel van Zweden zien? Dan raden we je aan om je rondreis met de auto of camper te doen. Je hebt de meeste vrijheid, je kan gaan en staan waar je wil.

Ook interessant

Wat moet je zien in Zweden?

Dat er veel te beleven valt in een land van 450.000 vierkante kilometer is verrassend. Maar wat moet je zeker zien tijdens je rondreis in Zweden?

De hoofdstad Stockholm

De hoofdstad van Zweden is zeker een must stop! Verdwaal (liefst niet te lang) in de kleine straatjes. Ga terug in de geschiedenis en ontdek het Vasa Museet (rond het oorlogsschip Vasa)

  • Neem de reisgids van Stockholm mee!

Het paleis van Drottningholm

Het koninklijk paleis “Drottningholm” op het eiland Lovö valt onder het UNESCO Wereld erfgoed en ligt zo’n 11km buiten Stockholm.

IJshotel in Zweeds Lapland

Tijdens je rondreis in Zweden mag een bezoekje aan het IJshotel zeker niet ontbreken! Dit bijzondere hotel in het noorden van Zweden bestaat uit kamers van sneeuw. Ontdek er hier alles over!

Geen tolwegen

Handig om te weten is dat er in Zweden geen tolwegen zijn. Enkel voor de brug tussen Kopenhagen & Malmö (Sontbrug) moet je tol betalen en in de binnensteden van Stockholm moet je congestiebelasting betalen. Verder kan je vrij rondreizen en genieten van het prachtige Zweden.

Waar overnachten in Zweden?

Ben je op zoek naar leuke plekken om te overnachten?

  • Reis je met de auto? Kies dan voor een hotel, hostel of b&b! Ontdek het aanbod met promoties!
  • Reis je met de camper? Zweden telt tal van leuke campings of kies je liever om wild te kamperen in de natuur? Dat kan & mag!

Mis niets dankzij de reisgids voor Zweden

Tijdens je rondreis is een reisgids een onmisbaar element. Het geeft je de nodige informatie en leuke weetjes over de bezienswaardigheden. En het brengt je naar plaatsen waar je anders nooit zou geraakt zijn.

Ontdek de beste reisgids van Zweden >

Zelf je rondreis samenstellen?

Wil je zelf je rondreis door Zweden samenstellen? Hieronder enkele handige hulpmiddelen

  • Hotels & overnachtingen in Zweden
  • Inspiratie voor tours & tickets
  • Huurauto in Zweden?

Meer tips nodig?

Ook interessant...

Met de boot naar Zweden

Als je zelf naar Zweden wil reizen met de auto, maar niet het volledige traject zelf wil rijden, dan kan je gebruik maken van veerdiensten. Er zijn verschillenden manieren om met de boot naar Zweden te gaan (en je auto/caravan/camper) mag natuurlijk ook mee). Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. De ...

Lees meer

noorderlicht zweden

Noorderlicht in Zweden? Hier moet je zijn

Eén van de prachtige dingen die je in Zweden kunt spotten is het Noorderlicht. Een prachtig natuurfenomeen die de hemel verandert in een fenomenaal spektakel. Je moet het zelf gezien hebben om de pracht & indruk te kunnen beschrijven. Wil je zelf het Noorderlicht in Zweden bewonderen? Dan is dit artikel voor jou! Het Noorderlicht ...

Lees meer

Vakantiehuis Panorama Lodge in Lofsdalen met Steven Coppens

In het nieuwe seizoen van Camping Coppens is te zien hoe Staf met zijn zoon Beau richting het Zweedse Lofsdalen trekt om beren te gaan spotten. Ze verblijven in het vakantiehuis Panorama Lodge van Staf’s neef Steven Coppens. Vakantiehuis van Steven Coppens in Zweden Panorama Lodge is een vakantiehuis dat beschikt over 8 blokhutten die ...

Lees meer

noorderlicht belgië

Prachtig Noorderlicht boven België – Zeldzaam!

Heb je er altijd al eens van gedroomd om het prachtig Noorderlicht te zien? Normaal moet je hiervoor naar het hoge Noorden (Ijsland, Zweden, Noorwegen, …) Maar afgelopen dagen was het ook mogelijk om het Noorderlicht in België te spotten (met een camera). Een zeldzaam natuurfenomeen! Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door ...

Lees meer

Wildkamperen in Zweden! Alles wat je moet weten

In tegenstelling tot België / Nederland is wildkamperen in Zweden wel toegestaan. Het concept “Allemandsrecht” zorgt er in Zweden voor dat je kunt genieten van de vrije natuur. Er gelden weliswaar wel enkele regels waar je je best aan houdt. Respecteer de natuur Je hebt vrije toegang tot de natuur om te wildkamperen. Maar behandel ...

Lees meer

vakantie lapland

Noorderlicht zien? Waar, wat en wanneer voor je uitgezocht

Het Noorderlicht is één van de mooiste dingen van Lapland. Plan je een vakantie naar Lapland, dan moet je zeker proberen om het Noorderlicht te zien. Maar wat is het Noorderlicht nu en wanneer heb je de meeste kans om het te zien? Ontdek het hieronder! Wat is het Noorderlicht? Het Noorderlicht of Aurora Borealis ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force