Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Noorderlicht in Zweden? Hier moet je zijn

Eén van de prachtige dingen die je in Zweden kunt spotten is het Noorderlicht. Een prachtig natuurfenomeen die de hemel verandert in een fenomenaal spektakel. Je moet het zelf gezien hebben om de pracht & indruk te kunnen beschrijven. Wil je zelf het Noorderlicht in Zweden bewonderen? Dan is dit artikel voor jou!

Het Noorderlicht in Zweden spotten

Het Noorderlicht of Poollicht is in heel Zweden te zien. Maar voor de grootste kans moet je naar het hoge Noorden trekken om dit wonder te kunnen aanschouwen. In Zweeds Lapland (in en rond de stad Kiruna) kan je het Noorderlicht spotten.

Soms duurt het slechts minuten en op andere momenten kan je urenlang genieten van het luchtspektakel.

Beste moment om het Noorderlicht te zien

Het Noorderlicht is niet het hele jaar door te bewonderen. Tussen eind augustus en eind april heb je de kans om het poollicht te spotten. Jammer genoeg is het niet elke nacht zichtbaar. Er moet een heldere hemel zijn en in het heelal moeten er zonnestormen plaatsvinden.

Tip: Aan het begin en het einde van de winter heb je de grootste kans om het Noorderlicht te zien.

De tijd om het Noorderlicht te kunnen zien in Zweden is tussen 18u en 5u ‘s nachts. Met de grootste kans tussen 21u en 23u.

Het Noorderlicht met Nordic

Een reisorganisatie die we aanraden om richting het hoge Noorden te gaan is Nordic. Ontdek hun aanbod aan prachtige reizen richting het Noorderlicht in Zweden. Maar ook nog een veel groter aanbod aan reizen richting Lapland, Finland, Ijsland, Zweden en Noorwegen.

Fantastische locaties om het Noorderlicht in Zweden te zien

Kiruna

Kiruna is het meest noordelijke stadje van Zweden en wordt gezien als dé ideale uitvalsbasis om het Noorden van Zweden te ontdekken.

Icehotel Jukkasjärvi

Vlakbij Kiruna vind je het Icehotel in Jukkasjärvi. Een unieke ervaring waarbij je overnacht in kamers gemaakt van ijs. Je slaapt in thermische slaapzakken op ijsbedden bedekt met rendierhuiden. Een absolute aanrader!

Wil je liever een lekkere warme kamer? Dat kan gelukkig ook.

Ook interessant

Veelgestelde vragen over het Noorderlicht in Zweden

Waar kun je het Noorderlicht zien in Zweden?

Het Noorderlicht kan je zien in heel Zweden. Maar de grootste kans om het prachtige natuurfenomeen te bewonderen is in het hoge Noorden van Zweden, in de buurt van Kiruna.

Welke maand kan je het Noorderlicht zien?

De beste tijd om het Noorderlicht in Zweden te bewonderen is tijdens de wintermaanden van december tot maart.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Met de boot naar Zweden

Als je zelf naar Zweden wil reizen met de auto, maar niet het volledige traject zelf wil rijden, dan kan je gebruik maken van veerdiensten.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?