Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Met de boot naar Zweden

Als je zelf naar Zweden wil reizen met de auto, maar niet het volledige traject zelf wil rijden, dan kan je gebruik maken van veerdiensten. Er zijn verschillenden manieren om met de boot naar Zweden te gaan (en je auto/caravan/camper) mag natuurlijk ook mee). Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

De boot van Duitsland naar Zweden

Eén van de populairste verbindingen is de boot van Duitsland naar Zweden. Ook vanuit Duitsland zijn er verschillende opstapplaatsen om richting het Zweedse vaste land te reizen.

1. Kiel – Göteburg (Stena Line)

Een ferry die vaak gebruikt wordt tussen Duitsland & Zweden is deze vetrekkend vanuit het Duitse Kiel om 14u later aan te komen in het Zweedse Göteburg.

Je reist zeer comfortabel tijdens de nacht en je komt opgeladen (elektrische auto’s ook trouwens) en uitgerust aan om je reis daarna verder te zetten.

Vertrektijden (zowel heen als terug)

  • maandag tot vrijdag: 18u45
  • zaterdag & zondag: 17u45

Prijs: Prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je wenst te reizen. Tip: gebruik de kalender om de goedkoopste dagen terug te vinden.

2. Travemünde – Karlshamn (TT-Line)

Een andere veerboot die je kunt nemen om met de boot vanuit Duitsland naar Zweden te gaan is vanuit Travemünde. Met TT-Line

De veerboot brengt je in een 14u van het Duitse Travemünde naar het Zweedse Karlshamn. De veerboot vertrekt steeds om 2u20. Let op: deze veerboot vaart niet dagelijks uit. Bekijk dus goed op voorhand wanneer je de overzet wil maken!

Prijzen: de prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je reist.

Rostock – Trelleborg (Stena Line)

Met de boot naar Zweden

Wil je met je eigen auto een rondreis maken door Zweden? Dan heb je al er een hele rit op zitten voor je in het prachtige Zweden aankomt. Je kunt dit vermijden (en we raden het je ook aan) om met de boot naar het Zweden te varen. Rijdt met je auto op de veerboot en een 10-tal uur later kom je aan op het Zweedse vasteland.

Reizen met de boot naar Zweden heeft tal van voordelen:

  • Je overbrugt een zeer grote afstand en komt toch uitgerust aan om je bestemming (om van daaruit Zweden te gaan verkennen).
  • Je hebt direct een overnachting geboekt want de veerboten varen steeds ‘s nachts.

Ideaal voor een vakantie naar Camping Coppens, citytrip Stockholm,

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
noorderlicht zweden
Vakantie Zweden

Noorderlicht in Zweden? Hier moet je zijn

Eén van de prachtige dingen die je in Zweden kunt spotten is het Noorderlicht. Een prachtig natuurfenomeen die de hemel verandert in een fenomenaal spektakel.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?