Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Vakantie Zweden

Zweden, een prachtig land voor een onvergetelijke vakantie. Maar qua vakantieland is Zweden eigenlijk niet zo populair. Jammer, want Zweden is mooi. Heel mooi. Klaar om ondergedompeld te worden in enkele leuke tips voor jouw vakantie naar Zweden.

Ontdek de leukste vakanties naar Zweden >

Vakantie tips voor Zweden

Zorg voor de juiste outfits – Zeker als je tijdens de wintermaanden naar Zweden trekt, dan raden we je aan om warme kledij mee te nemen / aan te doen. Ook thermisch ondergoed zal geen echte luxe zijn, maar eerder een noodzaak. Tijdens de zomermaanden is de dikke warme kledij niet nodig. Maar neem dan zeker je regenkledij, waterdichte schoenen en een degelijke paraplu mee. Tijdens de zomermaanden kan het nogal wat regenenen.

In Zweden (en Noorwegen) geldt Allemansrecht – een beetje uniek voor beide landen, maar dankzij het Allemansrecht bestaan private wandelwegen niet. Je kan en mag dus zonder problemen door een weide lopen / wandelen. Alsook wild kamperen is toegelaten in Zweden. Let op: zorg ervoor dat je niets stuk maakt, geen storend gedrag vertoond of vuil achterlaat. Er is ook een beperking voor gemotoriseerde voertuigen.

Geen reisstekker nodig – In Zweden hebben ze dezelfde stopcontacten zoals in België. Je hoeft dus geen reisstekker of wereldstekker mee te nemen. Je elektrische apparaten zullen zonder problemen werken in Zweden.

Beste reistijd Zweden – de beste periode om Zweden te bezoeken zijn de maanden februari, maart & mei tot en met augustus.

Hoe reis je best door Zweden

Roadtrip door Zweden – Zweden is een prachtig land en biedt heel wat mogelijkheden. Een roadtrip doorheen het land is gewoon fantastisch & zeker een aanrader. Een afwisseling van natuur, prachtige kustlijnen, leuke dorpjes en interessante steden. Een vakantie naar Zweden wordt een reis om nooit te vergeten.

Citytrips naar Zweden – Er zijn ook enkele leuke steden die zeker een bezoekje waard zijn zoals Stockholm, Norrköping, Visby, Malmö & Upssala.

Vakantie Zweden: Winter of Zomer?

Een vakantie naar Zweden kan zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Afhankelijk van je voorkeuren & wensen kies je beter het ene of andere seizoen.

Wintervakantie Zweden – Wil je een winter / sneeuwvakantie? Dan raden we je zeker aan om Zweden te kiezen als jouw vakantiebestemming. Alle nodige ingrediënten voor de ultieme wintervakantie kan je terugvinden: Sneeuwscootertochten, rendieren, het Noorderlicht, sledehond safari’s en prachtige skipistes. Alles gecombineerd met het unieke Zweedse landschap.

Zomervakantie Zweden – in de zomer verdwijnen de sneeuwlandschappen en maken ze plaatsen voor terug een prachtige natuur. Ideaal voor een actieve vakantie: raften, kajakken, kamperen, een roadtrip doorheen Zweden, … Vergeet zeker het uiterste noorden van Zweden niet. Deze regio ligt boven de Noordpoolcirkel waardoor je kunt genieten van de middernachtzon. Bij mooi weer kan je de zon zo’n 24u bewonderen. Een unieke ervaring!

Vakantiedagen / feestdagen in Zweden

In Zweden hebben ze, net zoals bij ons, ook feestdagen. Heel wat vakantiedagen komen ook overeen. Hou hier rekening mee tijdens je vakantie naar Zweden.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 6 januari – Driekoningen
 • maart/april – Goede Vrijdag
 • maart/april – Pasen & Paasmaandag
 • 1 mei – Eerste mei
 • mei/juni – Hemelvaartsdag
 • mei/juni – Pinksteren
 • 6 juni – Nationale feestdag
 • zaterdag rond 21 juni – Midzomer
 • Zaterdag rond 1 november – Allerheiligen
 • 25 & 26 december – Kerstmis

Bezienswaardigheden in Zweden

Tijdens je vakantie in Zweden heb je heel wat bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Hieronder een kleine oplijsting van wat je mag verwachten in Zweden.

Lapland – Zweden

Lapland strekt zich over verschillende landen heen (Noorwegen – Zweden – Finland & Rusland). Het gebied is Zweden (Lapônia, beschikt over 4 prachtige nationale parken & 2 natuurreservaten. En misschien wel het hoogtepunt van Lapland, het Noorderlicht

//www.instagram.com/embed.js

Zonsondergang aan de Uluru

Tips om Vakantie Zweden te bezoeken

Met de boot naar Zweden

Als je zelf naar Zweden wil reizen met de auto, maar niet het volledige traject zelf wil rijden, dan kan je gebruik maken van veerdiensten.

Beste route naar Zweden

Van België naar Zweden rijden met je eigen auto is zeker te doen! Zelfs met de camper of caravan geraak je eenvoudig in Zweden. Maar

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?