Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Safari met kinderen in Zuid-Afrika (Ontmoet de Big Five)

Sta je te popelen om de Big Five te gaan ontmoeten met een kind? In Zuid-Afrika is er een safari park waar ze speciale safari’s doen op maat van kinderen. Zo kunnen jullie de Big Five van dichtbij gaan bewonderen op een veilige manier.

Big Five Safari met kinderen

Kinderen zijn dol op dieren. Zeker van de grote wilde dieren zoals de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant. Dit zijn dan ook de 5 dieren die het meest bedreigend zijn voor de mens. Maar geen nood. Tijdens je safari / game drive weten de rangers wat ze moeten doen om alles veilig te houden.

Naast de big five kan je tijdens je safari ook nog heel wat andere wilde dieren spotten in Zuid-Afrika. Denk maar aan de giraffen, nijlpaarden, springbokken, herten, jachtluipaarden, hyena’s, …

Tijdens een safari zie je niet één van deze fantastische dieren. Maar je ziet er tientallen of zelfs meer. Een echte unieke ervaring en grote aanrader. Met en zonder kinderen!

Vanaf welke leeftijd kan je met kinderen op Safari?

Bij het safaripark Lalibela in Zuid-Afrka (dichtbij Port Elizabeth) kunnen kinderen vanaf 2 jaar deelnemen aan een safari. Echter raden wij aan om met kinderen vanaf 4 jaar een game drive te gaan doen.

Dagindeling van een safari

De dagindeling van een safari verschilt natuurlijk van park tot park. Onderstaande dagindeling is deze van Lalibela Mark’s Camp in Zuid-Afrika. Een aanrader voor iedereen die op safari wil met kinderen.

5u00: Wekker gaat af
5u30: Klein ontbijtje
6u00: Ochtend game drive (3h)
10u00: Brunch
14u00: Lunch
16u00: Avond game drive (3h)
20u00: Diner

Een pittige dagindeling maar meer dan de moeite waard om op safari te gaan.

Malariavrije safari

Het is niet aan te raden om met kinderen naar een malariagebied te gaan. Gelukkig is Lalibela een safaripark waar je zonder zorgen naartoe kunt trekken.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Beste reisgids voor Kaapstad

Plan je een reis door Zuid-Afrika? Dan staat Kaapstad hoogstwaarschijnlijk ook op jouw to do lijstje. Kaapstad is een prachtige stad met veel dingen om

Klaar voor de zomer van 2024?