Is Zuid-Afrika veilig?

Vertel je aan vrienden of familie dat je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika (Kaapstad of Johannesburg)? Dan is een reactie vaak naar boven komt “Is dat wel veilig?”. We geven je graag enkele tips mee om een zalige vakantie te hebben in Zuid-Afrika, kaapstad & Johannesburg)

Zuid-Afrika is een populaire vakantiebestemming bij Vlamingen en Nederlanders. En we begrijpen heel goed waarom. Een prachtig land, hetzelfde uur als bij ons (dus géén jetlag), lekker eten & drinken en vooral nog relatief goedkoop iets te doen.

Maar is Zuid-Afrika ook veilig?

Kort gezegd: “Ja, Zuid-Afrika is veilig” zolang je je ook normaal gedraagt. Laten we dit even verduidelijken.

Laat je spullen niet onbewaakt achter

Er heerst nog heel wat armoede in Zuid-Afrika. De townships zijn daar het mooiste voorbeeld van. Ongeveer zo’n 20% van de bevolking leeft in een township. Als mensen iets onbewaakt zien liggen, dan gaan ze het zeker meenemen. Maar hetzelfde geldt in Brussel, Parijs, … Wees gewoon slim.

Verberg je dure spullen

Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika hadden we ook onze camera / GoPro mee voor het vastleggen van het prachtig land. Maar op het moment dat we even geen foto’s namen, dan ging de camera terug in de rugzak. Zorg ervoor dat je spullen goed kunt opbergen.

Niets zichtbaar achterlaten in de auto

Ga je zelf gaan rondrijden in Zuid-Afrika? Zeker doen! Maar laat geen (dure) spullen duidelijk zichtbaar achter in de auto. Net zoals je niet in Brussel of Parijs zou doen. Leg alles in de koffer zodat niemand het kan zien.

TIP: Maak je gebruik van een publieke parking, geef de parkeerwachter een fooi en vraag hem/haar om goed voor je wagen te zorgen.

Veilig rijden in Zuid-Afrika: niet in het donker

In Zuid-Afrika rijden ze net zoals in Engeland en Australië aan de linkerkant. Even wennen als je dit voor het eerst doet maar je past je snel aan. Eén belangrijke tip, rijd niet in het donker. Daar zijn 2 belangrijke redenen voor. De belangrijkste is er zo goed als geen straatverlichting is in Zuid-Afrika. De tweede reden is dat er toch wel wat druggebruik is (zeker in de grootsteden) en dit vertaalt zich ‘s avonds in mensen die je kunnen lastig vallen (zeker als je alleen aan het rondlopen bent).

TIP: Ga je na zonsondergang nog iets gaan eten/drinken? Probeer in groep te gaan en reserveer een Uber/taxi.

Vriendelijke mensen – lach gerust!

De Zuid-Afrikaanse mensen zijn vooral vriendelijk mensen. Lach gerust even naar passanten, sla een praatje en kom dingen te weten over het echte Zuid-Afrikaanse leven.

Sla de juiste noodnummers op

Mocht je toch iets voor hebben: een ongeval, platte band, … zorg dat je de juiste noodnummers en adressen bij de hand hebt:

  • Algemeen alarmnummer: 10111
  • Telefoonnummers van je hotels/hostels/…
  • Noodnummer van je huurauto
  • Adressen van de ziekenhuizen in de buurt

Conclusie: is Zuid-Afrika veilig?

Zuid-Afrika is een veilig land zolang je je maar aan de regels houdt & toch een beetje oplet zoals je zou doen in onze grootsteden.

Leuk om te doen in Zuid-Afrika

Ook interessant...

Beste reistijd voor Kaapstad: Ontdek de seizoenen van de Moederstad

Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika, is een bestemming die op elk moment van het jaar iets bijzonders te bieden heeft. Maar afhankelijk van wat je wilt doen en zien, kan de ene periode net iets geschikter zijn dan de andere. In dit blogartikel nemen we je mee door de verschillende seizoenen en het weer in ...

Lees meer

Kaapstad met kinderen – de beste tips

Kaapstad is een stad die voor elk wat wils biedt, en dat geldt zeker ook voor gezinnen met kinderen. Deze bruisende metropool aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika combineert natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en spannende avonturen. In dit blogartikel duiken we dieper in de leukste activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt doen in Kaapstad met kinderen. ...

Lees meer

Is Zuid-Afrika veilig?

Vertel je aan vrienden of familie dat je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika (Kaapstad of Johannesburg)? Dan is een reactie vaak naar boven komt “Is dat wel veilig?”. We geven je graag enkele tips mee om een zalige vakantie te hebben in Zuid-Afrika, kaapstad & Johannesburg) Zuid-Afrika is een populaire vakantiebestemming bij Vlamingen en Nederlanders. ...

Lees meer

Met de kabelbaan naar de Tafelberg

De Tafelberg is een must do tijdens je bezoek aan Kaapstad (Zuid-Afrika). De berg is vanuit de stad overal te zien. En als je er bovenop staat heb je een prachtig uitzicht over de stad en verdere omgevingen. Zeker een aanrader. Er zijn 2 manieren om de Tafelberg te beklimmen: Beste moment om de Tafelberg ...

Lees meer

Kaapstad: hoeveel dagen nodig?

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika mag een bezoek aan Kaapstad zeker niet ontbreken. De hoofdstad van de provincie West-Kaap was ooit een verversingspost van de Nederlandse Zeevaarders en nu één van de bloeiendste steden van Zuid-Afrika. Maar hoeveel dagen heb je nodig om Kaapstad te bezoeken? Hoeveel dagen nodig om Kaapstad te bezoeken? Kaapstad is ...

Lees meer

Big Five safari met kinderen in Zuid-Afrika

Big Five Safari met kinderen in Zuid-Afrika: Onvergetelijk avontuur!

Zuid-Afrika, het land van de majestueuze Big Five en adembenemende landschappen, is een droombestemming voor natuurliefhebbers. Maar wist je dat een safari met kinderen in Zuid-Afrika ook een onvergetelijke ervaring kan zijn? Van malaria-vrije reservaten tot kindvriendelijke lodges, er zijn tal van opties om je gezin een veilig en boeiend avontuur te bieden. In dit ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force