Vakantie Tips

7 dingen die je moet weten voor je reis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en diverse flora en fauna, is een bestemming die veel te bieden heeft. Voordat je echter begint met het plannen van je reis, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Hier zijn enkele essentiële tips om je te helpen voorbereiden op je avontuur in Zuid-Afrika.

1. Loadshedding

Loadshedding is een term die je mogelijk tegenkomt tijdens je verblijf in Zuid-Afrika. Het verwijst naar geplande stroomuitval, die wordt uitgevoerd door het nationale elektriciteitsbedrijf Eskom als een noodzakelijke maatregel om overbelasting van het nationale elektriciteitsnet te voorkomen. Het is raadzaam om een zaklamp of oplaadbare lamp en enkele powerbanks bij je te hebben en om elektronische apparaten opgeladen te houden.

Neem enkele grote powerbanks mee >

2. Reisstekker

Zuid-Afrika gebruikt een type M-stekker (230V voltage en 50Hz frequentie), die drie ronde pinnen in een driehoekig patroon heeft. Vergeet niet om een geschikte reisadapter mee te nemen om te zorgen dat je je apparaten kunt opladen.

Bekijk hier de geschikte reisstekker >

3. Visum / Internationaal rijbewijs

Als Belg moet je een visum aanvragen om naar Zuid-Afrika te reizen. Ga je daar met de auto rondrijden? Vergeet dan ook je internationaal rijbewijs niet op tijd aan te vragen.

4. Autorijden

In Zuid-Afrika wordt links gereden. Als je van plan bent om zelf te rijden, zorg er dan voor dat je bekend bent met de lokale verkeersregels. Een internationaal rijbewijs is ook noodzakelijk. Houd er rekening mee dat veel wegen tolheffingen hebben.

5. Vaccinaties

Voor een reis naar Zuid-Afrika worden bepaalde vaccinaties aanbevolen, zoals hepatitis A, tyfus en tetanus-difterie. In sommige gevallen kan ook een gele koorts-vaccinatie vereist zijn. Het is raadzaam om ruim voor je reis een afspraak te maken met je huisarts of een reiskliniek.

6. Beste Reistijd

De beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken hangt af van wat je wilt doen. Voor wildspotten is de droge winter (mei tot september) het beste, terwijl de zomermaanden (november tot maart) ideaal zijn voor strandvakanties en het bezichtigen van de prachtige bloemenpracht in de Westkaap.

Zuid-Afrika is een land vol wonderen, van zijn bruisende steden tot zijn adembenemende wildreservaten en prachtige kustlijnen. Door jezelf goed voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat je reis zo soepel en plezierig mogelijk verloopt.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!