Vakantie Tips

New York – Hoeveel dagen nodig?

New York, ook gekend als “The Big Apple” is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, maar is niet de hoofdstad. De hoofdstad van de VS is Washington D.C. Maar dat wil niet zeggen dat New York de moeite niet is om te gaan bezoeken. In tegendeel! Er valt heel wat te beleven in New York en het is tevens ook een populaire citytrip voor velen. Enkele zaken die je zeker moet gedaan hebben zijn: een bezoekje aan Times Square, Ground Zero Museum & Memorial, Empire State Building, Brooklyn Bridge, … Daarnaast heeft New York ook heel wat te bieden op cultureel vlak alsook voor de shoppers onder ons. Kortom, een tripje naar New York moet zeker op jouw verlanglijstje staan. Maar je moet wel weten hoeveel dagen je nodig hebt om New York te bezoeken.

New York – Hoeveel dagen nodig?

New York is zo’n stad waar je, eens je er geweest bent, zeker eens opnieuw naartoe wil gaan. Daarom kunnen we zeggen dat je altijd tijd te kort zal hebben tijdens je bezoek aan New York, want er is zoveel te doen. We raden je aan om zeker 5 / 6 volle dagen in de stad te spenderen. Dit is zonder de verplaatsing van en naar de luchthaven gerekend. Heb je niet zoveel tijd, spendeer dan op zijn minst 3 volle dagen in de stad. Je zal het je niet beklagen.

Tijdens onze citytrip in New York maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je New York gaat bezoeken.

Waar ligt New York

New York City (NYC) is de grootste stad van de VS en ligt aan de oostkust. En tevens in het zuidoosten van de staat New York. De stad ligt ook aan de monding van de Hudson River waardoor New York kon uitgroeien tot een van de belangrijkste handelssteden.

Overnachten in New York

Dat New York een levendige stad is, is misschien een understatement. Want naast “Big Apple” heeft New York City ook de bijnaam van “The city that never sleeps”. Met andere woorden, de hele dag en nacht zijn er dingen te beleven. Om van alle aspecten van deze mooie stad te kunnen genieten, raden we je aan om een goed hotel te kiezen. Je nachtrust tijdens zo’n trip is heel belangrijk. Lees de reviews van reizigers die er geweest zijn en kies een hotel waarbij je geen last hebt van buitengeluiden.

Nu je weet hoeveel dagen je nodig hebt om de stad te bezoeken, kan je verder aan de slag om jouw trip naar New York te plannen.

Beste reistijd om New York te bezoeken

De beste tijd om New York te bezoeken is tussen April & Juni en tussen September en November. In deze periode kan je genieten van aangenamen temperaturen en zijn er niet al te veel toeristen in The Big Apple.

Leestip: Beste reistijd New York

Conclusie: hoeveel dagen nodig?

We raden je aan om zeker 5 à 6 volle dagen te spenderen in New York. Zo heb je genoeg tijd om alle bezienswaardigheden te gaan bezichtigen en wat rond te hangen in Central Park.

Leestip: Goedkoop naar New York

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Bezienswaardigheden van New York

New York – The Big Apple – The city that never sleeps heeft heel wat in de aanbieding. Een citytrip plannen richting deze prachtige stad

Goedkoop naar New York
New York

Goedkoop naar New York

New York ligt aan de andere kant van de grote oceaan. Het is niet altijd vanzelfsprekend om een goedkope citytrip te boeken naar The Big

geheime-tips-new-york
New York

Geheime tips in New York

Er zijn enkele populaire bezienswaardigheden die je gewoon moet gezien hebben wanneer je naar New York gaat. Maar probeer zeker enkele van onderstaande geheime tips

Beste reistijd New York | tips

New York, een Amerikaanse staat gelegen in het Noord Oosten van het land, is ook een stad en een populaire bestemming voor citytrippers. Een stedentrip

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!