Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Geheime tips in New York

Er zijn enkele populaire bezienswaardigheden die je gewoon moet gezien hebben wanneer je naar New York gaat. Maar probeer zeker enkele van onderstaande geheime tips van New York te bezoeken, ze staan op je te wachten. Zo ontdek je de stad als een echte local en kan je extra genieten van plekken waar andere toeristen niet komen.

Ontdek de Berlijnse muur in New York

Je denkt waarschijnlijk dat we dit verkeerd geplaatst hebben. Maar dat is niet zo. In 1989 werd de Berlijnse muur afgebroken en enkele delen werden bewaard. Die delen dienen nu als kunst in Berlijn. Maar enkele secties zijn nu verborgen in New York:

  • in een kantoor op Madison Avenue
  • Kowsky Plaza in Battery Park
  • in de garden of the United Nations Building
  • in Intrepid Sea Air & Space Museum
  • in het Ripley’s Believe it or Not Museum (Time Square)

Je had nooit gedacht dat je een stukje gezien van Berlijn in New York zou ontdekken. Wij ook niet :-).

De zonsondergang vanuit een unieke locatie

Dé place to be, volgens de toeristen, is the Empire State Building om tijdens de zonsondergang een merkwaardige foto te trekken met een indrukwekkende panorama van de stad. Maar alle toeristen nemen daar hun foto. Dus zo indrukwekkend is het eigenlijk niet meer. Voor een “Instagram waardige” foto ga je best naar Sunset Park in Zuid-Brooklyn voor een schitterend uitzicht over de skyline van Manhattan.

The Whispering Gallery

Het is misschien de meest populaire geheime tip van New York, maar the Whispering Gallery is één van de romantische geheime tips in the Big Apple. De muren laten het geluid via het plafond doorheen de ruimte reizen. 2 fluisterende mensen kunnen elkaar horen wanneer ze in 2 diagonale bogen staan. Indrukwekkend!

De metrohalte aan het oude stadhuis

Ooit was het een druk en levendig station, maar de halte langs route 6 werd gesloten in 1945 omdat de autoriteiten er niet in slaagden om het te herstructureren. Het station is niet open voor het publiek maar je kan via een guided tour de restanten bekijken. Of blijf even op de metro zitten na de eindhalte. Je zal het je niet beklagen!

Bezoek The Frying Pan

Fan van schepen? Dan moet je The Frying Pan zeker gaan bezoeken. Het is een historisch schip dat nu een vast ligt aan Pier 66 in de Hudson rivier. De buitenkant werd hersteld, maar binnenin is alles nog in de originele / oorspronkelijke staat. Ideaal voor een cocktail of een diner met een zalig uitzicht.

Herdenking: ziekenhuis tegen pokken

Een monument  voor het eerste smallpox treatment center van New York City. Het verlaten ziekenhuis, in het zuiden van het Roosevelt eiland is een must visit.

De beste reisgids

Plan je een trip naar New York? Dan mag deze handige reisgids niet ontbreken in je bagage. Je ideale reisgids naar deze en andere geheime plekken in New York.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Bezienswaardigheden van New York

New York – The Big Apple – The city that never sleeps heeft heel wat in de aanbieding. Een citytrip plannen richting deze prachtige stad

Goedkoop naar New York
New York

Goedkoop naar New York

New York ligt aan de andere kant van de grote oceaan. Het is niet altijd vanzelfsprekend om een goedkope citytrip te boeken naar The Big

Beste reistijd New York | tips

New York, een Amerikaanse staat gelegen in het Noord Oosten van het land, is ook een stad en een populaire bestemming voor citytrippers. Een stedentrip

New York – Hoeveel dagen nodig?

New York, ook gekend als “The Big Apple” is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, maar is niet de hoofdstad. De hoofdstad

Klaar voor de zomer van 2024?