Beste reistijd New York | tips

New York, een Amerikaanse staat gelegen in het Noord Oosten van het land, is ook een stad en een populaire bestemming voor citytrippers. Een stedentrip richting The Big Apple is zeker een aanrader. Maar de vraag wat de beste reistijd is om New York, de stad van Wallstreet, het Vrijheidsbeeld, … te gaan ontdekken?

New York City, bestaande uit 5 stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queen & Staten Island, heeft heel wat te bieden. Bekijk hier hoeveel dagen je nodig hebt om New York te bezoeken.

Klimaat in New York City

New York City (NYC), the city that never sleeps, heeft volgens de klimaatclassificatie van Köppen een gematigd zeeklimaat, net zoals België & Nederland.

Tijdens de zomermaanden (juni, juli & augustus) ligt de gemiddelde maximum temperatuur tussen de 25 & 30 graden. Tijdens de wintermaanden ligt de gemiddelde maximum temperatuur tussen de -5 & 0 graden.

Wanneer is de beste reistijd voor New York?

Gezien het klimaat, de gemiddelde temperaturen en de neerslag zijn de lente & herfstmaanden dé beste perioden om New York City te gaan bezoeken. Tijdens deze perioden geniet je van aangename temperaturen alsook van prachtige kleuren in de natuur.

Beste reistijd per maand voor New York (klimaat tabel)

Tabel wordt nog toegevoegd.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.