Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Citytrip New York​ 2023

New York Bezoeken? Onze citytrip tips

Citytrip New York

Washington is de hoofdstad van Amerika, maar New York kun je gerust de hoofdstad van de hele wereld noemen. Andere bijnamen voor New York zijn ‘the city of all cities’, ‘the greatest city in the world’ en ‘the city that never sleeps’. New York is de wereldstad onder de wereldsteden en bruist 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Sommige plekken in New York zijn enorm bekend, omdat ze vaak in films en tv-series voorkomen, zoals Times Square, Central Park, Broadway en Fifth Avenue. Iedereen kent ze, maar hoe speciaal is het om daar een keer echt rond te lopen!

Het is begrijpelijk dat bij velen een citytrip naar New York hoog op het verlanglijstje staat. Wil je een weekendje of een langere vakantie naar New York, bereid het dan goed voor. Er is in deze stad zoveel te zien en te doen dat het duizelingwekkend kan zijn. Lees daarom onze tips en inspiratievoorbeelden hieronder voor een stedentrip naar New York.

Ontdek de citytrips New York

Citytrip New York voorbereiden

New York heeft bijna oneindig veel bezienswaardigheden. Ga je voor een citytrip naar New York, dan is het verstandig voor jezelf van tevoren op een rij te zetten wat je écht graag wil zien. Het Vrijheidsbeeld beklimmen, een show op Broadway bezoeken, winkelen op Fifth Avenue, naar de top van het Empire State Building of het One World Trade Center: de tijd gaat snel voorbij. 

Zeker als je het naar je zin hebt, dus plan alles goed in. Bouw ook rustmomenten in, bijvoorbeeld een picknick in het bekendste park van New York en misschien wel van de wereld: het Central Park.

De beroemde skyline van New York

Als je goed oplet zie je vanuit je vliegtuigraam al de eerste bezienswaardigheid: het Vrijheidsbeeld. Vanuit de lucht ziet de skyline van New York er bijzonder indrukwekkend uit. En niet alleen vanuit de lucht: New York is echt een fotogenieke stad, en je zult waarschijnlijk met veel schitterende vakantiefoto’s thuiskomen.

Wil je echt genieten van een schitterend uitzicht over een groot deel van New York dan heb je daarvoor verschillende mogelijkheden. Dit zijn drie van de bekendste:

  • Rockefeller Plaza: hier kijk je vanaf zo’n 260 meter hoogte over de stad. Je kijkt uit over beroemde gebouwen zoals het Chrysler Building en Empire State Building en over Central Park en de rivieren de Hudson en East River.
  • Empire State Building: niet de hoogste, maar wel de oudste en meest beroemde plek – sinds 1920! – om van een prachtig 360 graden uitzicht te genieten.
  • One World Observatory: deze plek bevindt zich in het hoogste gebouw op het westelijk halfrond: het One World Trade Center dat maar liefst 541 meter hoog is. Het ligt wat zuidelijker ten opzichte van de andere beroemde uitzichtpunten, waardoor je een uniek ander perspectief hebt.

Verken de stad op verschillende manieren

Ben je in New York dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van deze bruisende stad zien en meemaken. Om de stad te verkennen kun je kiezen uit verschillende manieren van transport. Je komt bijvoorbeeld vrijwel overal met het uitgebreide metronetwerk. Met een totale lengte van een kleine 370 kilometer heeft New York een van de grootste metronetwerken ter wereld. 

Ook kun je gebruik maken van de karakteristieke gele taxi’s. Voor een ritje langs tal van bezienswaardigheden zijn er de handige Hop-on Hop-off bussen, ook wel HOHO bussen genoemd. Deze bussen rijden door de wijken Manhattan en Brooklyn. Je kunt op veel plaatsen op- of afstappen, de ideale manier om veel van de stad te zien.

Citytrip New York op de fiets

Relatief nieuw is de mogelijkheid om de stad per fiets te verkennen. Het stadsbestuur van New York wil het fietsen promoten en legt steeds meer fietspaden aan. Maak bijvoorbeeld een fietstocht rond Central Park of over de Brooklyn Bridge. Ook langs de Hudson en East River zijn fantastische fietsroutes.

Times Square en Broadway

De waarschijnlijk bekendste wijk van New York is Manhattan, daar vind je het bekendste plein van New York: Times Square. Ga je voor een citytrip naar New York dan kun je bijna niet om Times Square heen. Dit plein is sinds enige jaren autovrij, zodat New York nu net als alle Europese steden een voetgangersgebied heeft. 

Op Time Square ervaar je de typisch New Yorkse stadssfeer met hoge gebouwen neonlichten, hotdogkraampjes en grote reclameschermen. Times Square is zo levendig dat je al snel ogen en oren te kort komt. 

Op loopafstand van Times Square ligt een straat met een minstens zo beroemde naam als Times Square: Broadway. Een straat vol beroemde theaters waar je toneelvoorstellingen, musicals en andere optredens kunt bekijken. Ook als je niet van theater houdt is hier veel te zien. Broadway grenst weer aan nog een beroemde New Yorkse straat: Wall Street.

Dingen om te doen in New York

Dat New York een levendige stad is moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Er valt enorm veel te doen & te beleven. Hieronder kan je onze favoriete tours & uitstapjes terugvinden via GetYourGuide. Handig om inspiratie op te doen voor onze citytrip naar New York. 

9/11 Memorial Museum

De herdenkingsplaats van wat er op 9/11 (11 september 2001) gebeurde in NYC.

Empire State Building (zonder wachtrij)

Het meest waanzinnige uitzicht over New York? Dat krijg je vanop de 86e verdieping van het Empire State Building. Een prachtig 360° openlucht uitkijkpunt over The Big Apple!

Vergeet je New York reisgids niet

Iets wat zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan New York? Dan is het een reisgids. Liefst in een handig pocket formaat met alle nodige tips & must do’s van New York.

Tips om New York te bezoeken

New York is gigantisch groot. Hoewel de stad in duidelijke blokken (blocks) is opgebouwd, raden we je toch aan om je weg niet te verliezen.

Citytrip New York - praktische informatie

Waar ligt New York? New York is dé grootste stad van Amerika & één van de belangrijkste qua economie. New York ligt in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten van Amerika aan de Hudson River die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Tijd in New York? New York ligt in een andere tijdzone (UTC -4) dan hier in België (UTC +2). Ze komen zo’n 6u achter

 

Meer citytrip New York tips

Bezienswaardigheden van New York

New York – The Big Apple – The city that never sleeps heeft heel wat in de aanbieding. Een citytrip plannen richting deze prachtige stad

Goedkoop naar New York

Goedkoop naar New York

New York ligt aan de andere kant van de grote oceaan. Het is niet altijd vanzelfsprekend om een goedkope citytrip te boeken naar The Big

geheime-tips-new-york

Geheime tips in New York

Er zijn enkele populaire bezienswaardigheden die je gewoon moet gezien hebben wanneer je naar New York gaat. Maar probeer zeker enkele van onderstaande geheime tips

Beste reistijd New York | tips

New York, een Amerikaanse staat gelegen in het Noord Oosten van het land, is ook een stad en een populaire bestemming voor citytrippers. Een stedentrip

New York – Hoeveel dagen nodig?

New York, ook gekend als “The Big Apple” is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, maar is niet de hoofdstad. De hoofdstad

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?