Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Goedkoop naar Roompot – tips!

Eén van de populairste vakantieparken in Europa luistert naar de naam Roompot vakanties. Met maar liefst 158 vakantieparken verspreidt over België, Nederland, Duitsland, Frankrijk & Italië. Met ook nog eens een ruime keuze aan verschillende type accommodaties. Kortom, op zoek naar een leuke vakantie? Dan moet je bij Roompot zijn! Wij geven je hieronder enkele praktische tips om goedkoop naar Roompot te kunnen gaan. Tips waarmee jij (veel) geld kunt besparen op jouw Roompot vakantie.

Ontdek de actuele Roompot kortingen >

Goedkoop naar Roompot – zo boek je goedkoper

Alvorens we in de echte tips duiken, even enkele andere zaken die een grote invloed hebben op de prijs. De prijzen worden op verschillende manieren bepaald. Het is goed dat je weet op welke manier jij direct al een stuk van de prijs kunt doen:

 • De periode waarin je op vakantie wenst te gaan
  Drukke periodes zijn over het algemeen duurder dan andere periodes. Denk maar aan het schoolvakanties, verlengde weekenden, .. Of wanneer er een bepaald evenement gepland is in of in de buurt van het vakantiepark.
 • De mogelijkheden in het vakantiepark zelf
  Hoe meer mogelijkheden, activiteiten, .. er in het park zelf aanwezig zijn. Hoe duurder om je vakantie er door te brengen.
 • De luxe en ligging van het vakantiehuisje
  De vakantieparken van Roompot zijn veelal groot. En als je kiest voor een huisje dichtbij het zwembad (ideaal voor een vakantie met kinderen), dan is dit meestal iets duurder. Of moet je hiervoor een extra kost betalen.
 • Boeken buiten de kortingsperiode
  Eigenlijk zijn er het hele jaar door wel interessante kortingen te verkrijgen. Maar toch zijn er bepaalde momenten waarop het extra interessant om je vakantie bij Roompot te boeken. En tijdens die periode is het dan natuurlijk goedkoper.

Nu je weet hoe de prijzen van de bungalowparken / accommodaties voor een stuk bepaald worden, dan kunnen we je nu praktische tips geven hoe je nog meer korting kunt scoren bij Roompot vakanties. Klaar?

Korting bij Roompot – Praktische tips

Dankzij volgende tips kan jij de prijs van jouw Roompot vakantie enorm naar beneden drukken. Ben je klaar om je Roompot vakantie zo goedkoop mogelijk te boeken?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Misschien niet de meest vernieuwende tip, maar wel zeker een aanrader! Via de nieuwsbrief van Roompot vakanties ontvang je regelmatig de nieuwe aanbiedingen en promoties. Soms worden er zelfs promoties gelanceerd waar je enkel van kan profiteren als je ingeschreven bent op hun nieuwsbrief.

Vroegboekkorting Roompot vakanties

Net zoals bij de andere vakantieparken CenterParcs, Landal & Sunparks, kan je bij Roompot vakanties ook profiteren van de vroegboekkortingen. Hoe vroeger je boekt, hoe meer korting je krijgt. Zo kan je tientallen euro’s (tot 40 procent) besparen op jouw verblijf.

Last Minute korting

Niet alleen de vroege beslissers hebben voordeel. Ook kan je in bepaalde gevallen profiteren van voordelige last minute aanbiedingen. Maar Roompot biedt soms last minute vakanties aan als hun parken niet vol zijn. En de kortingen kunnen dan wel eens hoog oplopen.

Weekend start op donderdag

Verlengde weekendjes, wie is er geen fan van? Bij Roompot allesinds wel! Een leuke actie is dat voor een klein extraatje je Roompot vakantie al op donderdag kan laten starten. De weekenden bij Roompot zijn enorm populair, de midweek vakanties (buiten de schoolvakanties veel minder).

Koos Konijn acties

Ken je Koos Konijn al? Koos Konijn is dé mascotte van Roompot. Koos (en zijn vrienden). Koos Konijn is niet op alle vakantieparken van Roompot aanwezig. Boek jouw Roompot vakantie met de Koos Konijn actie en je weet zeker dat je één van de meest kindvriendelijke vakantieparken van Roompot hebt gekozen.

Denk je ook eens aan het Koos Konijn Fanweekend? Veel plezier en voordelig!

Goedkoop naar Roompot – vergelijken!

Naast de verschillende manieren van kortingen / promoties, zijn er ook zaken die jij kunt doen om een zo voordelig mogelijke vakantie te boeken.

Vergelijk de verschillende vakantieparken

De prijzen tussen de vakantieparken & accommodaties kunnen nogal wat verschillen. Daarom is het goed om deze eens met elkaar te vergelijken. Selecteer / filter misschien eerst de belangrijkste of gewenste faciliteiten van je vakantieparken of accommodatie en begin daarna te vergelijken.

Vergelijk de verschillende periodes

Ben je niet gebonden aan een vaste periode om op vakantie te gaan? Kan je buiten de schoolvakanties op reis of niet? Bekijk welke periodes je vrij bent of je kunt vrij maken en vergelijk de periodes met elkaar.

Over het algemeen zijn juni & september voordeliger dan juli & augustus.

Goedkoper groepsvoordeel

Bij Roompot krijg je ook voordeel als je in groep komt. Indien je 10 of meer verblijven boekt en als je een verblijf van minimal 6 weken reserveert, dan ontvang je een aantrekkelijke groepskorting. Ideaal voor een weekendje weg met familie/vrienden.

Korting bij Kruidvat & AH?

Regelmatig zijn er ook aanbiedingen / kortingen via Kruidvat of AH (Albert Hein). Deze aanbiedingen/acties zijn niet het hele jaar door beschikbaar. Daarom is het goed om die acties zeker in de gaten te houden.

Goedkope Roompot alternatieven

Naar de vele Roompot vakantieparken zijn er ook nog andere aanbieders van vakantieparken waar je een goedkope vakantie kunt boeken.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
met meenemen naar landal
Landal GreenParks

Landal – wat moet je zelf meenemen?

Vertrek je binnenkort op vakantie naar een Landal vakantiepark? Dan is het handig om te weten wat er allemaal aanwezig is in het vakantiepark of

Luxe Landal met privé wellness!

Op zoek naar Luxe Landal accommodaties met privé wellness? We geven je de nodige tips en informatie om de vakantiehuisjes te vinden die jij nodig

Klaar voor de zomer van 2024?