goedkoop-naar-centerparcs

Goedkoop naar Centerparcs – onze tips!

Center Parcs, de keten van de meest populaire vakantieparken in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Met meer dan 20 verschillende vakantieparken heb je steeds een CenterParcs vakantiepark bij jouw in de buurt. Het is dé ideale vakantiebestemming voor een leuke vakantie met kinderen of met vrienden. Maar toegegeven, op vakantie vertrekken naar CenterParcs is niet goedkoop. Maar er zijn verschillende manieren om een goedkope vakantie te boeken naar Center Parcs. Dankzij volgende tips boek jij binnenkort een goedkope vakantie naar Center Parcs.

Tip: Ontdek de verschillende Center Parcs parken

Hoe boek je een goedkope vakantie bij Center Parcs?

Alvorens we je de echte tips geven, is het belangrijk dat je enkele zaken weet. De prijzen van de CenterParcs vakantieparken en cottages (de benaming voor hun huisjes) kunnen om verschillende redenen enorm verschillen. Enkele redenen waarom de prijzen uiteenlopend kunnen zijn:

 • De periode waarin je op vakantie wenst te gaan
  Drukke periodes zijn over het algemeen duurder dan andere periodes. Denk maar aan het schoolvakanties, verlengde weekenden, .. Of wanneer er een bepaald evenement gepland is in of in de buurt van het vakantiepark.
 • De mogelijkheden in het vakantiepark zelf
  Hoe meer mogelijkheden, activiteiten, .. er in het park zelf aanwezig zijn. Hoe duurder om je vakantie er door te brengen. Bekijk daarom ook andere vakantieparken van Center Parcs met misschien net iets minder activiteiten om zo goedkoper te kunnen boeken.
 • De luxe en ligging van het vakantiehuisje
  De vakantieparken van CenterParcs zijn veelal groot. En als je kiest voor een huisje dichtbij het zwembad (ideaal voor een vakantie met kinderen), dan is dit meestal iets duurder. Of moet je hiervoor een extra kost betalen.
 • Boeken buiten de kortingsperiode
  Eigenlijk kan je het hele jaar door wel interessante boekingen maken. Maar toch zijn er bepaalde momenten waarop het extra interessant om je vakantie bij CenterParcs te boeken. En tijdens die periode is het dan natuurlijk goedkoper.

Goed. Nu je weet waarom de prijzen van de verschillende parken en cottages kunnen verschillen, kunnen we je interessante tips geven om jouw goedkope vakantie naar CenterParcs te boeken.

Tips om goedkoop naar CenterParcs te gaan

Er zijn verschillende tips die je kan gebruiken waardoor jij goedkoper op vakantie kan naar Center Parcs.

Vraag een Center Parcs brochure aan

Op deze pagina kan je de Center Parcs brochure aanvragen. Hierdoor zal je een fysieke brochure ontvangen in je brievenbus, maar mag je ook interessante kortingen en promoties ontvangen. Bepaalde promoties worden enkel verstuurd via de post. Wil je geen enkele promotie missen? Vraag dan vandaag nog jouw brochure aan.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ik hoor je al zeggen: dit weet ik al! Dit is geen nuttige tip. Maar ben je wel ingeschreven? Vandaag de dag worden er (te) veel nieuwsbrieven verstuurd en geraakt onze mailbox vol met niet relevante berichten. Maar als je op zoek bent naar een manier om goedkoper naar Center Parcs te gaan? Dan is hun nieuwsbrief een belangrijk punt. In de nieuwsbrief van Center Parcs staan er steeds enkele interessante tips en leuke promoties waardoor jij geld kan besparen.

Boek een CenterParcs Mystery Park vakantie

In België wordt de CenterParcs Mystery Park vakanties niet actief gepromoot. Enkel in Nederland en Duitsland kan je hier gebruik van maken. Maar wat is dat nu eigenlijk? Op de website www.bungalows.nl kan je een CenterParcs Mystery Park vakantie boeken. Je kiest wanneer je op vakantie wil, hoelang (weekend, midweek of 2 nachts verblijf), de grootte van je cottage/appartement of hotelkamer en that’s it. Je weet niet naar welk park je gaat of welk type huisje je zal krijgen. Dit blijft een verrassing. 4 dagen voor aankomst ontvang je meer informatie naar welk park je op vakantie gaat. Het grote voordeel hiervan is dat je steeds heel voordelig op vakantie kan naar CenterParcs. Voordelig een vakantie boeken lukt niet. En het verrassingsgehalte van zo’n boeking maakt alles extra leuk.

Boek vroeg en krijg veel korting!

Net zoals bij alle vakanties is het interessant (heel interessant) om zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe meer korting je krijgt en hoe goedkoper jouw vakantie wordt.

 • 20% korting wanneer je 6 maanden op voorhand boekt
 • 15% korting wanneer je 4 maanden op voorhand boekt
 • 10% korting wanneer je 2 maanden op voorhand boekt

Boek je daarnaast als familie of 55+ er? Dan geniet je van 20% extra korting. En omdat dit alles nog niet genoeg is krijg je, als je vroeg boekt, gratis activiteiten in je CenterParcs vakantiepark ter waarde van 30 euro en kies je gratis de voorkeursligging van je cottage (ter waarde van 33 euro). Met andere woorden. Hoe vroeger je boekt hoe meer korting en voordelen je krijgt.

Familiekorting of 55% korting?

Omdat CenterParcs een vakantiepark is voor families met kinderen of grootouders met kinderen, geven ze extra korting als je met min één kind (jonger dan 13 jaar) of iemand ouder dan 55 jaar, je vakantie boekt. Zo geniet je heel eenvoudig, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, van 20 procent korting. Let wel. Deze kortingen zijn niet geldig tijdens de schoolvakanties.

Een CenterParcs Last Minute vakantie boeken?

Was je niet in de mogelijkheid om vroeg of heel vroeg te boeken? Dan moet je misschien kijken voor een last minute aanbieding. Echter is het niet zeker dat er echt interessante deals en kortingen beschikbaar zullen zijn tijdens de last minute periode. Ook afhankelijk van welke periode jij op vakantie wil: tijdens de schoolvakanties, verlengde weekenden zullen de prijzen veelal niet heel goedkoop zijn.

Vergelijk de verschillende vakantieparken

CenterParcs heeft meer dan 20 verschillende vakantieparken in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. En de prijzen verschillen van park tot park. Daarom is het interessant om de verschillende parken met elkaar te vergelijken. Hierbij is het handig om eerst de vakantieparken van CenterParcs te selecteren, die eventueel in aanmerking komen voor een vakantie. Sommige parken kunnen te ver liggen, hebben niet de juiste activiteiten voor jezelf of voor de kinderen. Op die manier kan je direct al enkele parken uitsluiten en moet je minder gaan vergelijken.

Vergelijk ook de verschillende periodes

Ben je niet gebonden aan een vaste periode? Kan je bijvoorbeeld kiezen om tijdens de zomervakantie te gaan, maar ben je flexibel tussen begin juli en eind augustus? Of kan je zelfs in juni of september gaan? Bekijk welke periodes jij (en je familie) vrij bent en kies de meest voordelige.

Gebruik de CenterParcs actiecode tijdens het boeken

Wanneer je een vakantie boekt bij CenterParcs, dan kan je steeds een actiecode ingeven. We raden je zeker aan om op zoek te gaan naar zo’n actiecode. Het kan je toch enkele tientallen euro’s korting geven op jouw verblijf. Op verschillende websites kan je actiecodes terugvinden.

Boek je vakantie via een andere website

Het is mogelijk om je vakantie te boeken via de buitenlandse website van CenterParcs.

Voor Belgen is www.centerparcs.nl en www.centerparcs.de een interessante manier om goedkoper te boeken. Omdat daar de vakantieperiodes en promoties verschillen dan in België is het interessant om die websites te bekijken.

Voor Nederlander is www.centerparcs.be en www.centerparcs.de een interessante manier om goedkoper te boeken.

TIP: alvorens je vakantie te boeken, vergelijk je best de verschillende websites en kies je de goedkoopste manier om jouw vakantie te boeken.

Maak gebruik van de Bungalowrace

Heb je al gehoord van de Center Parcs Bungalow race? Meerdere keren per jaar kan je voor een goedkoop bedrag een vakantie/cottage boeken. Dan betaal je veelal rond de 12 euro per persoon per nacht. Ideaal om dan jouw slag te slaan en een voordelige vakantie te boeken.

Vergeet niets! Gebruik een Center Parcs checklist

Goedkoop op vakantie naar Center Parcs wil ook zeggen dat je ter plaatse voordelig kan verblijven. Dit begint al thuis. Zorg ervoor dat je niets vergeten bent als je naar jouw gekozen vakantiepark rijdt. Hiervoor raden we je aan om de CenterParcs checklist te gebruiken. Zo kan je alles afvinken en niets vergeten. Als je ter plaatse nog verschillende zaken moet gaan aankopen, zoals zwemkledij, duikbril, … dan wordt alles terug een stukje duurder.

Kies je favoriete activiteiten bij CenterParcs

In alle Center Parcs vakantieparken heb je een ruim aanbod aan leuke activiteiten.

Heb je zelf nog tips om goedkoper naar CenterParcs te gaan? Laat het zeker weten in een comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.