8 Tips om een goed vakantiehuis te huren

Er zijn heel veel verschillende websites waar je vakantiehuizen kunt boeken of huren. Maar we raden je toch aan om te kiezen voor een betrouwbare website. Maar er zijn nog heel wat tips waardoor jij de perfecte vakantiewoning of vakantiehuis kan vinden. Hieronder geven we enkele handige tips waardoor jouw vakantie niet kan mislukken!

Een vakantiewoning huren en daar je vakantie doorbrengen kan echt zalig zijn. Het begin van zo’n zalige vakantie begint met een goede voorbereiding en het boeken van je huisje. Er zijn enorm veel verschillende vakantiehuizen en websites beschikbaar. Daarom enkele handige tips hoe jij de perfecte vakantiewoning kunt huren.

 1. Stel je wenslijstje op!
  De eerste stap die je moet doen, is een wenslijstje samenstellen van alle faciliteiten die je vakantiehuis moet hebben. Er zijn heel veel verschillende vakantiehuizen. Filter eerst op jouw wensen om heel gericht te kunnen zoeken.
 2. Vergelijk de verschillende vakantiehuizen & websites
  Een vakantiehuis wordt veelal aangeboden op verschillende websites. En de prijzen kunnen soms verschillen per website. Daarom raden we je zeker aan om verschillende websites te gaan vergelijken. Maar ook verschillende vakantiewoningen.
 3. Laat je niet (enkel) verleiden door de foto’s
  De foto’s zijn belangrijk voor het kiezen van een vakantiewoning. Maar dat is niet alles! Lees zeker ook de verschillende reviews en feedback van andere gasten.
 4. Bekijk de locatie van je vakantiewoning op Google Maps
  In de omschrijving van heel wat vakantiewoningen kan je lezen dat het ideaal gelegen is. Maar controleer toch zeker eens de locatie op Google Maps.
 5. Huur samen met familie en/of vrienden
  Een vakantiewoning is veelal niet goedkoop. Als je met een groepje vrienden en/of familie samen één vakantiehuis kan huren, dan wordt de prijs snel goedkoper per persoon.
 6. Probeer buiten de schoolvakanties te gaan
  Heb je de mogelijkheid om op vakantie te gaan buiten de schoolvakanties? Doe het dan ook! Het is veel goedkoper. In de maanden juni of september betaal je veel minder dan tijdens het hoogseizoen in de maand juli & augustus.
 7. Vergeet geen reis- of annulatieverzekering af te sluiten
  Een reisverzekering of annulatieverzekering is zeker geen overbodige luxe. Maar dit sluit je beter af bij naast je normale verzekering.
 8. Boek je vakantiewoning zo vroeg mogelijk
  Het is heel interessant om je vakantiewoning zo vroeg mogelijk te gaan boeken! Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de prijzen zijn van je vakantiewoning. Ligt jouw vakantiewoning al vast voor je volgende vakantie?

Eenmaal je vakantiewoning vast ligt en je hebt geboekt? Dan begint de volgende stap. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie kan vertrekken om er extra van te genieten. Stel een checklist samen van alles wat je nodig hebt. Controleer wat er aanwezig is in je vakantiewoning. Indien nodig kan je eventueel contact opnemen met de verhuurder. Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Ook interessant...

betrouwbare websites vakantiehuizen

Betrouwbare websites om vakantiehuizen te boeken

Er zijn verschillende manieren om op vakantie te gaan. De ene kiest voor een citytrip en om op hotel te gaan, terwijl anderen eerder kiezen voor een kampeervakantie. Maar vakantiehuizen zijn ook enorm populair. In binnen- en buitenland zijn enorm veel vakantiehuizen waar je een onvergetelijke vakantie kunt beleven. Maar bij welke betrouwbare websites kan ...

Lees meer

Vakantiehuizen Ardennen met zwembad of jacuzzi

2020 is een jaar om snel te vergeten! De Corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat onze korte termijn uitzichten op vakantie helemaal veranderd zijn. Meer en meer Belgen kiezen voor een vakantie in eigen land. Vakantiehuizen in de Ardennen (met zwembad of jacuzzi) zijn hierdoor enorm populair geworden. Vakantiehuisjes in de Ardennen – populaire regio’s ...

Lees meer

vakantiehuizen-spanje-zwembad

Vakantiehuizen in Spanje met privé zwembad – Onze tips

Naast Frankrijk is Spanje misschien wel dé populairste vakantiebestemming voor de Vlamingen en Nederlanders. Elk jaar, als het ware zoals een karavaan, ruilen de inwoners van de lage landen onze streek en trekken richting Frankrijk of Spanje. Veelal kiezen ze ervoor om een vakantiehuis te huren. Ben jij ook op zoek naar vakantiehuizen in Spanje met ...

Lees meer

goedkope-vakantiehuizen-frankrijk

Goedkope vakantiehuizen in Frankrijk met zwembad – onze tips

Op zoek naar goedkope vakantiehuizen in Frankrijk met zwembad voor een zorgeloze vakantie? Dan zit je hier goed! We hebben hieronder enkele interessante vakantiehuizen voor jouw verzameld en ook heel wat tips waarmee jij direct goede vakantiehuizen kunt huren. Maar wel steeds goedkoop en gelegen in Frankrijk… Goedkope vakantiehuizen in Frankrijk met zwembad vind je hier Het ...

Lees meer

tips-vakantiewoning-huren

8 Tips om een goed vakantiehuis te huren

Er zijn heel veel verschillende websites waar je vakantiehuizen kunt boeken of huren. Maar we raden je toch aan om te kiezen voor een betrouwbare website. Maar er zijn nog heel wat tips waardoor jij de perfecte vakantiewoning of vakantiehuis kan vinden. Hieronder geven we enkele handige tips waardoor jouw vakantie niet kan mislukken! Een ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force