Wereldreis maken doe je zo

De ultieme droom: een wereldreis maken. Iets waar velen van dromen, maar waar niet iedereen in slaagt. Wil je ook een wereldreis plannen? Dan zullen volgende tips je zeker en vast op weg zetten om je droom waar te maken.

Het is niet eenvoudig om te weten waar je moet starten bij het plannen van je wereldreis. Je zult veel (en moeilijke) beslissingen / keuzes moeten maken. En het wordt voornamelijk puzzelwerk. Wel een leuke & leerrijke bezigheid voor elke reiziger / avonturier.

Zo plan je een wereldreis

Begin (heel) vroeg

Om een wereldreis te plannen heb je tijd nodig. Veel tijd. Een zomervakantie boeken is kinderspel in vergelijking met een wereldreis. Bereid je maar voor :-). Hoe vroeger je begint, hoe meer tijd je hebt om keuzes te maken, dingen uit te zoeken en je ideale reisprogramma samen te stellen.

Huis verkopen / job opzeggen?

Op wereldreis vertrekken? Leuk! Doen! Maar je bent wel voor eventjes weg. Dus je moet enkele beslissingen nemen / knopen doorhakken.

Wanneer ga je best op wereldreis?

Het beste moment om op wereldreis te gaan bestaat niet.

Net afgestudeerd is misschien wel een ideale periode, maar dan heb je nog niet veel budget om rond te trekken.

Vlak voor het kopen van een huis? Heb je nog geen huis gekocht, dan moet je nog geen maandelijkse afbetalingen doen.

Nog geen kinderen? Heb je een kinderwens, weet dan dat je moet kiezen om voor de kids op wereldreis te vertrekken of als ze oud genoeg zijn om lange tijd alleen thuis te wonen.

Plan de grote lijnen

Een wereldreis maken gaat ook over het avontuur. Wil je niet alles tot in de puntjes geregeld hebben? Geen probleem! Dit hoeft ook niet. Maar het is wel belangrijk om te weten waar je naartoe gaat (voor het tijdig aanvragen van je visum), je beschikbare budget (om het goed te kunnen spreiden)

Wereldreis maken. Wat moet je regelen?

Enkele praktische zaken die je moet regelen om op wereldreis te kunnen vertrekken.

Visa / Mastercard aanpassen – standaard staat je Visa of Mastercard ingesteld dat je deze kan gebruiken in West-Europa. Tijdens je wereldreis ga je de verste uithoeken van de wereld gaan bezoeken. Als je niet wilt dat je betaalkaart wordt geblokkeerd (en dat wil je zeker niet!) dan moet je enkele dagen voor vertrek het gebruik aanpassen naar “wereldwijd”.

Ambassades opzoeken – Bekijk op voorhand waar de Belgische ambassades gelegen zijn in de landen die je gaat bezoeken. Altijd handig in geval van nood. Schrijf de adressen dus zeker op.

Visums aanvragen – Voor bepaalde landen, zoals Australië, moet je een visum hebben om het land binnen te mogen. De visums zijn maar beperkt geldig en moet je enige tijd op voorhand aanvragen.

Huidige abonnementen stopzetten – heb je thuis enkele abonnementen lopen zoals internet, tijdschriften, … Dan kan je die maar beter stopzetten of pauzeren tot je terug bent. Zo bespaar je weer wat geld om je wereldreis te financieren.

Huis verhuren of verkopen – Vertrek je voor een jaar of langer op wereldreis? Wat ga je doen met je huidige woonplaats? Ga je die verhuren of verkopen?

Plan de grote lijnen

Hoelang ga je op wereldreis?

We raden je toch aan om minstens 3 maand vrij te maken voor een wereldreis. Maar liefst  van al trek je er zeker een jaar op uit

Vormen van een wereldreis

Een wereldreis maken is elke keer uniek. Je stelt zelf jouw favoriete bestemmingen samen & plan je reis errond. Hoe je de wereld ook gaat ontdekken, maakt niet veel uit! Zolang jij maar kunt genieten. Hieronder enkele leuke manieren voor een wereldreis

Cruis rond de wereld

Dreamline heeft enkele unieke reizen samengesteld waarmee je (bijna) heel de wereld ziet. Ontdek meer via volgende link:

https://www.dreamlines.nl/cruises/wereldreizen

Met de fiets naar Australië

Een andere vorm van wereldreis is bvb met. de fiets naar Australië reizen. Het is een heel avontuur & je doorkruist heel wat prachtige landen.

Met een mobilhome vertrekken

De ultieme vorm van vrijheid is met een mobilhome / camper vertrekken. Geen verplichtingen. Je bepaalt zelf hoelang je rijdt & hoelang je ter plaatse blijft.

Met een backpack

Jongeren kiezen vaak voor een backpack als ze willen gaan reizen. Met een rugzak vol goesting om herinneringen te verzamelen & nieuwe mensen te leren kennen trekken ze erop uit!

Mogelijkheden en vormen zijn eindeloos

Hierboven slechts enkele mogelijkheden van de vele kansen om een wereldreis te maken.

Hoe moet je een wereldreis financieren?

Reken erop dat je toch wel een beetje spaargeld nodig hebt om de stap te kunnen zetten.

Maar je kan tijdens je rondreis ook werken om wat geld / onderdak te verdienen:

  • Werk in een lokale bar
  • Seizoensarbeider & fruit plukken
  • Digital nomad worden

Waar naartoe op wereldreis?

De term wereldreis is een ruim begrip. Elke reiziger bepaalt zelf welke werelddelen en landen hij/zij wil ontdekken.

Meestal staat een bezoek aan Australië wel op de planning. Andere mogelijke bestemmingen voor een wereldreis zijn:

  • Asië
  • Zuid Amerika

Wereldreis maken? Wat zeker meenemen?

  • Camera en de mogelijkheid om je foto’s en video’s te backuppen.

Inspiratie voor activiteiten ter plaatse

Tijdens je wereldreis maakt, dan ga je uiteraard heel wat zalige avonturen tegemoet. Denk maar aan snorkelen in het Great Barrier Reef of slapen onder de blote hemel in het centrum van Australië.

Probeer zoveel mogelijk ideeën op te doen van de mogelijke activiteiten of ervaringen. Een handige website hiervoor is Getyourguide.com.

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force