Wereldreis maken doe je zo

De ultieme droom: een wereldreis maken. Iets waar velen van dromen, maar waar niet iedereen in slaagt. Wil je ook een wereldreis plannen? Dan zullen volgende tips je zeker en vast op weg zetten om je droom waar te maken.

Het is niet eenvoudig om te weten waar je moet starten bij het plannen van je wereldreis. Je zult veel (en moeilijke) beslissingen / keuzes moeten maken. En het wordt voornamelijk puzzelwerk. Wel een leuke & leerrijke bezigheid voor elke reiziger / avonturier.

Zo plan je een wereldreis

Begin (heel) vroeg

Om een wereldreis te plannen heb je tijd nodig. Veel tijd. Een zomervakantie boeken is kinderspel in vergelijking met een wereldreis. Bereid je maar voor :-). Hoe vroeger je begint, hoe meer tijd je hebt om keuzes te maken, dingen uit te zoeken en je ideale reisprogramma samen te stellen.

Huis verkopen / job opzeggen?

Op wereldreis vertrekken? Leuk! Doen! Maar je bent wel voor eventjes weg. Dus je moet enkele beslissingen nemen / knopen doorhakken.

Wanneer ga je best op wereldreis?

Het beste moment om op wereldreis te gaan bestaat niet.

Net afgestudeerd is misschien wel een ideale periode, maar dan heb je nog niet veel budget om rond te trekken.

Vlak voor het kopen van een huis? Heb je nog geen huis gekocht, dan moet je nog geen maandelijkse afbetalingen doen.

Nog geen kinderen? Heb je een kinderwens, weet dan dat je moet kiezen om voor de kids op wereldreis te vertrekken of als ze oud genoeg zijn om lange tijd alleen thuis te wonen.

Wereldreis maken. Wat moet je regelen?

Enkele praktische zaken die je moet regelen om op wereldreis te kunnen vertrekken.

Visa / Mastercard aanpassen – standaard staat je Visa of Mastercard ingesteld dat je deze kan gebruiken in West-Europa. Tijdens je wereldreis ga je de verste uithoeken van de wereld gaan bezoeken. Als je niet wilt dat je betaalkaart wordt geblokkeerd (en dat wil je zeker niet!) dan moet je enkele dagen voor vertrek het gebruik aanpassen naar “wereldwijd”.

Ambassades opzoeken – Bekijk op voorhand waar de Belgische ambassades gelegen zijn in de landen die je gaat bezoeken. Altijd handig in geval van nood. Schrijf de adressen dus zeker op.

Visums aanvragen – Voor bepaalde landen, zoals Australië, moet je een visum hebben om het land binnen te mogen. De visums zijn maar beperkt geldig en moet je enige tijd op voorhand aanvragen.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.