Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Wat meenemen tijdens een roadtrip? Heb je alles mee?

Een roadtrip plannen met je partner, familie en/of vrienden? Een zalig idee! Een vrij gevoel waarbij je zelf beslist wanneer je vertrekt, waar je naartoe wil gaan, … Of toch wanneer iedereen hiermee akkoord is :-). Of eerder een geplande roadtrip waarbij je route vastligt en/of je reeds weet waar je gaat precies overnachten? Het maakt eigenlijk niet uit. Een roadtrip moet je zeker eens gedaan hebben in je leven. Na enkele leuke roadtrips weten we wat je zeker moet meenemen. Hieronder onze tips en aanbevelingen die aan de basis zullen liggen van een geslaagde roadtrip.

Wat meenemen voor in de auto

Tijdens een roadtrip spendeer je heel wat tijd in de auto. Daarom is het wel interessant om je rit (en die van je medereizigers) zo comfortabel mogelijk te maken. Wat de zijn roadtrip essentials voor in de wagen:

Paspoort en rijbewijs (+ digitale kopie): Je gaat natuurlijk nooit de baan op zonder je paspoort. Diegene die zullen rijden moeten natuurlijk ook hun rijbewijs meehebben. Doe je een roadtrip in bvb Australië of ander ver land? Bekijk dan zeker de voorschriften als je ook geen internationaal rijbewijs en visum nodig hebt. Pro tip: zorg dat je van al je documenten een digitale kopie hebt en online opslaat in bvb Google Drive of Dropbox. Mocht je je gsm en portefeuille verliezen, dan kan je steeds nog aan een digitale versie van je documenten.

Autoverzekering (+ digitale kopie): vertrek je vanuit België/Nederland met je eigen wagen? Zorg er dan voor dat je alle nodige papieren (verzekering, …) meehebt en een digitale kopie. Tip: laat je wagen ook even controleren in de garage zodat die ook klaar is voor de roadtrip.

Smartphone houder voor je smartphone: een GPS aankopen of gebruiken wordt steeds minder vaak gedaan. Een beter alternatief is om je smartphone als GPS te gebruiken met de gratis app: WAZE. Dé beste GPS voor elke rit, dus ook voor je roadtrip. Als je je smartphone gebruikt als GPS, dan heb je een goede smartphone houder nodig. Wij maken steeds gebruik van deze smartphone houder. Een echte aanrader.

Oplader voor je smartphone: Of je nu je smartphone gebruikt als GPS of niet. Een goede oplader is onmisbaar in je wagen. Zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. Een aanrader is de Belkin Road Rockstar.

Notitieboekje & balpen: tijdens je roadtrip ga je veel beleven. Soms is het erg handig om iets te kunnen neerschrijven zoals bepaalde kosten die je gemaakt hebt (Pro tip: hou steeds al je uitgaven bij van je vakantie).

Zaklamp: het lijkt misschien wel een beetje overbodig, maar wanneer je een roadtrip maakt is de kans groot dat je ‘s nachts ook onderweg bent of ‘s nachts het één en het ander moet gaan doen. Een zaklamp is dan zeker geen overbodige luxe. Het handigst is om een hoofdlampje te kopen.

Spons & zeemvel: we gaan je niet aanraden om onderweg veel te kuisen. Maar als je veel kilometers aflegt met je wagen (en zeker als je veel autostrade zult nemen) dan zullen er binnen de kortste keren veel vliegjes tegen je ruit plakken. Tussendoor even je ruiten (vooruit) kuisen is ook zeker aan te raden voor genoeg visibiliteit te hebben.

Vuilniszakjes voor in de auto: je spendeert heel wat tijd door in de wagen. Hierbij zal er ook gegeten en gedronken worden. Om ervoor te zorgen dat je auto zelf geen vuilnisbak wordt, zijn kleine vuilniszakjes de ideale oplossing. Zo weet iedereen waar hij/zij naartoe moet met afval zoals papiertjes, lege flesjes, …

Pechverhelping voor onderweg: een goede pechverhelping is ook een essentieel onderdeel van een roadtrip. Bedankt @Jaspro101 om deze tip nog eens te verduidelijken. Als je pechverhelping hebt, controleer dan ook even of deze geldig is in het buitenland (en/of het land waar je naartoe gaat). Zo niet, dan bestaat de kans, bij eventuele pech, dat de kosten hoog zullen oplopen. Zeker de moeite waard om te bekijken en indien nodig een tijdelijke pechverhelping af te sluiten.

Entertainment voor een roadtrip

Een roadtrip is een ideaal moment om bij te kletsen, nieuwe avonturen te beleven en veel te genieten. Maar toch kunnen er bepaalde momenten zijn waarop je entertainment nodig hebt. Hieronder enkele handige must haves qua entertainment voor onderweg:

Een zalige playlist (van Spotify): muziek kan en mag niet ontbreken wanneer je een roadtrip maakt met vrienden, uw lief of het gezin. Het zorgt ervoor dat de tijd in de auto sneller gaat en je gewoon kan genieten van de muziek. Stel een roadtrip playlist samen (met iedereen) en begin hier enkele weken/maanden voor de roadtrip. Zo kan je reeds lang op voorhand beginnen aftellen.

Reisspelletjes: de chauffeur, die moet op de baan letten & de co-piloot misschien ook nog, maar diegene die op de achterbank vliegen moet wel een soort entertainment of bezigheid hebben. Reisspelletjes zijn hier de ideale oplossing voor. Er zijn heel veel verschillende reisspelletjes beschikbaar.

Bluetooth speaker: in de wagen heb je natuurlijk de radio, maar als je ergens onderweg stopt, dan valt de muziek stil. Niet als je en bluetooth luidspreker meeneemt. Er zijn veel verschillende alternatieven, maar de Samsung Level box is zeker een aanrader.

Een krachtige Powerbank: tijdens een roadtrip, en zeker als je gaat kamperen, dan heb je niet altijd elektriciteit. Een krachtige powerbank is dan zeker een aanrader. Er zijn veel goedkopere powerbanks te vinden, maar ik zou aanraden om een powerbank te kopen van minimum 10.000 mAh. Hiermee kan je bepaalde toestellen (gsm, tablet, …) enkele keren opladen. Wij hebben 2 powerbanks mee op reis (1x 10.000 mAh en 1x 17.000 mAh – genoeg powerjuice dus 🙂 )

Camera & accessoires: tijdens een roadtrip ga je veel leuke momenten beleven. Probeer deze dan ook zoveel mogelijk vast te leggen. Een degelijke camera is een must. Een action camera zoals de GoPro is ook zeker aan te raden om jouw avonturen vast te leggen.

Persoonlijke hoofdtelefoon: tijdens een roadtrip zit je veelal met enkele mensen samen in de wagen. Dat is meestal heel leuk, maar soms kan het ook gewoon deugd doen om even “alleen” te zijn. Daarom is een persoonlijke hoofdtelefoon een must. En het liefst van al met noice cancelling zodat je tijdens je “me-time” momenten even volledig kan afzonderen. Wij hebben steeds elk een paar in-ear oordopjes mee. Heel compact op mee te nemen.

Luxe voor onderweg

Tijdens een roadtrip beleef je veelal niet de meest luxueuze reis. Zorg dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk met deze handige benodigdheden:

Zonnebril: een zonnebril is een must voor wanneer je naar een zonnige bestemming trekt. Zeker voor de chauffeur om genoeg te kunnen zien tijdens het rijden.

Reiskussen om in de auto te slapen: wil je onderweg wat slapen, dan kan een reiskussen een handige meerwaarde zijn. Denk hierbij ook aan een slaapmasker voor wanneer je een moeilijke slaper bent. Er zijn verschillende type reiskussens beschikbaar. Het beste is om verschillende types te testen en te zien waar jij je het beste bij voelt.

Eten en drinken tijdens een roadtrip

Afhankelijk van de type roadtrip die je wil hebben, moet je toch heel wat zaken voorzien. Zeker als je gaat kamperen.

Herbruikbare plastieken borden: het is niet aan te raden om borden die je thuis gebruikt mee te nemen tijdens een roadtrip of tijdens het kamperen. Voor zo’n reizen schakel je beter over naar plastieken maar herbruikbare borden. Dankzij Light my fire hebben we een compacte set gekocht waarin verschillende zaken zitten om te eten.

Herbruikbaar bestek: wij hebben een SPORK gekocht. Een vork, lepel & mes in één. Handig om plaats te besparen.

Hervulbare waterfles: op reis vergeten we vaak om genoeg (water) te drinken. Een hervulbare waterfles die je drank koel kan houden is ook een aanrader. Wij kozen voor een hervulbare waterfles van Klean Kanteen.

Koelbox met auto aansluiting: zorg ervoor dat je genoeg voedsel (& drank) koud kan houden. Een koelbox die zowel werkt op de sigarettenaansteker in de wagen en normale stroom is een must.

Medicijnen voor tijdens een roadtrip

 • Pijnstiller
 • Muggenmelk
 • Zonnecrème
 • Imodium

Overige

 • Herbruikbare winkelzak
 • Duct tape
 • Waterproof jas
 • Touw/wasdraad om je was op te hangen
 • Wasknijpers

Pro tips voor een roadtrip

Een roadtrip is heel erg leuk. Maar pas als je het enkele keren gedaan hebt, zul de knepen van het vak weten. Daardoor geven we graag enkele pro tips voor een roadtrip zodat jij van onze ervaringen kunt leren.

 • Plaats alles in een logische volgorde in je wagen. Wat je het eerst nodig hebt, zorg ervoor dat je hier ook het eerste aan geraakt.
 • Vlak voor vertrek plan je best nog een onderhoud voor je wagen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan halverwege je reis
 • Ga je met vrienden op roadtrip? Spreek af wie wat meeneemt? Zo neem je geen dubbele dingen mee. Want je zult geen plaats over hebben in de wagen.
 • Leg je veel km’s af met de auto? Dan kan goedkoop taken handig zijn. Gelukkig zijn er verschillende apps waardoor jij weet waar je goedkoop kunt tanken.
 • Geurtje voor in de auto

Walkie talkies voor wanneer je met 2 of meer wagen rijdt: het lijkt misschien niet direct een item die je moet meenemen op tijdens een roadtrip. Maar een walkie talkie kan zeker handig zijn wanneer je met 2 of meer wagens rijdt. Zo kan je kosteloos met elkaar communiceren. Ideaal wanneer je onderweg even moet stoppen, iets moet bespreken of doorgeven.

De beste apps voor een roadtrip

Niet alleen gadgets, maar ok apps (applicaties) op je smartphone kunnen je roadtrip ten goede komen. Hieronder enkele handige apps die je ook kan downloaden en gebruiken onderweg.

 

 

 

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

De Mol locaties – Alle landen

De Mol is misschien wel hét populairste programma die in het voorjaar op de zender Play4 te bekijken is. Elk jaar neemt Gilles De Coster

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?