Kindvriendelijke vakanties – Op vakantie met kinderen

Een geschikte vakantiebestemming vinden voor een vakantie met kinderen is niet altijd evident. Wanneer je geslaagde vakantie wil voor het hele gezin, dan is het belangrijk dat kinderen zich kunnen amuseren. Want als zij genieten en een leuke tijd beleven, pas dan kan je als ouder ook genieten van jouw vakantie. We helpen je graag een handje bij het vinden van kindvriendelijke vakanties in heel Europa.

Type vakanties met kinderen

Het is niet omdat je op reis gaat met een baby, peuter of tieners, dat je heel beperkt zit in de mogelijke vakantie types. Hieronder enkele van de vele mogelijkheden om op reis te gaan.

Zonvakantie met kinderen

Kindvriendelijke vakanties in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië? Allemaal zonnige bestemmingen waar de kids als de ouders kunnen genieten van de zon.

Rondreizen met kinderen

Er wordt vaak niet gedacht om te gaan rondreizen met kinderen. Maar toch hoef je dit type vakantie zeker niet in de kast op te bergen. Er zijn tal van mogelijkheden om zelfs met kinderen te gaan rondreizen.

Kies voor een kindvriendelijke camping

De kinderen de tijd van hun leven laten beleven? Kijk dan voor een kindvriendelijke camping. Deze zijn voorzien van kinderanimatie, leuke zwembaden (met glijbanen) en tal van andere activiteiten waardoor de kinderen zich gewoon niet kunnen vervelen! Misschien wel dé ultieme vakantie met kinderen.

Kindvriendelijke vakantiehuizen

Huur je liever een vakantiehuisje met de nodige voorzieningen voor de kinderen? Ideaal om gezellig met het gezin te genieten. Heel wat vakantiehuizen zijn voorzien om met de kids naartoe te gaan.

Kindvriendelijke vakantieparken

In Europa zijn er heel wat vakantieparken die je de ultieme vakantie bezorgen met kinderen. Veel activiteiten voor elke leeftijd, kinderanimatie, subtropisch zwembad, … Zowel in België, Nederland, Frankrijk, … kan je zo’n vakantieparken vinden. Denk bvb aan Center Parcs of Landal Greenparks.

Actieve vakantie met kinderen

Tijdens je vakantie hoef je niet enkel te luieren aan het zwembad. Ook met kinderen kan je genieten van een actieve vakantie. Zorg er dan wel voor dat de activiteiten aangepast worden aan het niveau van de kinderen.

Kindvriendelijke hotels

Een all-in vakantie met alles erop en eraan! Er zijn heel wat kindvriendelijke hotels die voorzien zijn van de nodige activiteiten en waar kinderen zich vrij kunnen amuseren / rondlopen.

Pretpark met overnachting

De vakantie hoeft niet ver zijn of lang te duren. Een bezoekje aan een pretpark met overnachting is voor & met kinderen ook altijd plezant. Denk maar aan Disneyland Parijs, de Efteling, Plopsaland

Kindvriendelijke bestemming kiezen – waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een kindvriendelijke vakantie zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder enkele belangrijke aspecten waar je moet aan denken in je zoektocht naar een geschikte vakantie.

Hoelang rijden / vliegen? Als je kiest voor een verre vakantiebestemming (met de auto of met het vliegtuig), weet dan dat de kinderen zich ook voor een lange tijd zullen moeten bezighouden. Zorg ervoor dat ze zich tijdens de rit / vlucht niet kunnen vervelen. Kijk voor wat entertainment (tablet, spelletjes, boeken, strips, …)

Voorzieningen – Afhankelijk van het type vakantie die je graag wil doen, bekijk je zeker naar de voorzieningen die aanwezig zijn. Heb je nood aan een kinderbedje? Is er genoeg plaats om te spelen?

Kunnen kinderen zich daar zelfstandig bezighouden? – Als je op vakantie gaat met kinderen, dan spendeer je zeker ook heel wat tijd met hen door (al spelend). Maar vergeet jezelf niet. Ook jij hebt nood aan vakantie. Kunnen de kinderen zich daar zelfstandig bezighouden zodat je wat tijd krijgt voor me-time?

Attractieparken in de buurt? Een hoogtepunt voor kinderen zijn vaak attractieparken. Is er op jouw vakantiebestemming een attractiepark in de buurt? Op zonbestemmingen is dit vaak een waterpretpark waar kinderen de tijd van hun leven hebben.

Wat is een kindvriendelijke vakantiebestemming?

Het is niet eenvoudig om een vakantiebestemming te vinden die geschikt is voor het hele gezin. Zeker niet wanneer je met zowel wat jongere als oudere kinderen op stap bent. Wat is er mogelijk op hun leeftijd? Welke bestemmingen zijn ideaal en voornamelijk wat is er te doen voor de kinderen?

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force