Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Tips om goedkope vliegtickets te boeken

De laatste jaren is het veel goedkoper geworden om met het vliegtuig op reis te gaan. Maar als je goed zoekt, kan je zelf heel goedkope vliegtickets kopen. We hebben hieronder enkele interessante tips verzameld zodat jij straks goedkope of de goedkoopste vliegtickets online kunt boeken.

Kijk hier voor goedkope vliegtickets.

Hou je zoekopdrachten geheim

De vliegtuigmaatschappijen proberen zoveel mogelijk data van jou te weten te komen. Zoek je op hun website naar vliegtickets? Dan is de kans groot dat ze dit nog weten als je later eens terugkomt en naar dezelfde bestemming of dezelfde vliegtickets zoekt. Ze kunnen hier van profiteren door de prijzen aan te passen (in hun voordeel uiteraard). Wil je hier niet intrappen? Wij ook niet. Daarom raden we aan om je zoekopdrachten geheim te houden. Een heel simpele oplossing is om incognito te surfen.

Incognito of private browser zorgt ervoor dat er geen cookies op je computer geplaatst worden. Door kunnen de vliegtuigmaatschappijen je vorige zoekopdrachten niet meer aan jou linken. En kunnen ze je geen aangepaste prijzen meer tonen.

Hoe activeer je een incognito venster:

Chrome:

 • Windows: druk op Ctrl + Shift + n.
 • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Internet Explorer

 • Windows: druk op Ctrl + Shift + p.

Firefox:

 • Windows: druk op Ctrl + Shift + p.
 • Mac: druk op ⌘ + Shift + p.

Safari:

 • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Gebruik de zoekmachines voor vliegtickets

Wel je echt de goedkoopste vliegtickets kunnen boeken? Dan moet je gebruik maken van de vliegtickets zoekmachines zoals Skyscanner of Google Flights. Deze zoekmachines gaan alle mogelijke vluchten en maatschappijen gaan controleren. In enkele seconden die jij wat de goedkoopste vluchten zijn. Maar boek nog niet te vlug. Misschien zijn er nog enkele tips waarmee jij nog goedkoper kunt boeken.

Wees flexibel bij het boeken

Zit je niet gebonden aan vaste data om te vertrekken en terug te keren? Bekijk dan welke dagen de vliegtickets goedkoper zijn. Hoe flexibeler je bent, hoe meer je kan schuiven met je data, hoe goedkoper je de tickets kan kopen.
PS: staar je niet enkel blind op de prijs van de vliegtickets. De prijzen van je hotel kunnen ook verschillen van datum tot datum. Daarom is het belangrijk om beide eens naast elkaar te leggen. Een goedkoop vliegtickets samen met een duurder hotel is ook geen ideale oplossing.

Zoek voor fouten in de prijzen

Je hebt het waarschijnlijk al eens gehoord. Iemand kon een vliegtuigticket kopen tegen de fractie van de prijs omdat de vliegtuigmaatschappij “foute” prijzen online heeft geplaatst. Nu denk je waarschijnlijk “ik zal hier nooit gebruik van kunnen maken”. Het is bij ons reeds één keer gelukt. Dus waarom zou het ook niet bij jou kunnen lukken.

Zoek via bvb Skyscanner naar de prijzen van één volledige maand. Zo kan je als snel enkele fouten ontdekken. En dan is het kwestie van er snel bij te zijn.

Wanneer boeken voor goedkope vliegtickets?

Een vraag die we regelmatig krijgen “wanneer moet ik mijn vliegtickets boeken?”. Het antwoord hierop is duidelijk. Zo vroeg mogelijk en zo lang mogelijk op voorhand. De last minute vliegtuigtickets bestaan niet meer. Hoe langer je wacht met het boeken van je tickets, hoe duurder ze worden. Dit hebben we zelf al meerdere malen ondervonden.

Stel prijsalarmen in

Zoals hierboven reeds gezegd raden we je zeker aan om zoekmachines zoals Skyscanner en Google Flights te gebruiken in je zoektocht naar vliegtickets. Die zoekmachines hebben ook de mogelijkheid om prijsalarmen in te stellen. Hierdoor wordt je via e-mail op de hoogte gehouden van prijswijzigingen (zowel positieve als negatieve) van de vliegtickets. Bij de minste wijziging mag je een e-mail ontvangen.

Splits je reis op in 2 delen

Bij het boeken van je tickets geef je al snel de datum in van je heenreis en terugreis. Iets wat heel veel mensen doen trouwens. Maar heb je ook al eens je reis in 2 gesplitst. Het is wat meer werk, maar kan wel voordeliger uitkomen. Zoek apart voor je vliegtuigtickets in het doorgaan en zoek apart naar tickets voor in het terugkeren. Vergelijk dit met de prijzen als je alles in één keer zoekt.

Hou rekening met de locatie van de luchthavens

In heel wat steden zijn er meerdere luchthavens waarop je kunt vliegen. Meestal is er één grote luchthaven (die het dichtst bij de stad liggen) en één of meerdere kleinere luchthavens die iets verder liggen. Deze laatste zijn veelal iets goedkoper op naartoe te vliegen. Maar je moet dan ook rekening houden dat je meer tijd nodig hebt om van de luchthaven naar de stad te gaan en dat de kans bestaat dat je transport (luchthaven-stad) iets duurder is.

Contacteer een reisagent

Dankzij de komst van het internet zijn we gewoon om zoveel mogelijk zelf te doen. Want dit is veelal ook goedkoper. Zelf je vliegtickets boeken, zelf je hotel boeken, … Je kan het vandaag de dag allemaal zelf. Maar het is soms minder interessant om het zelf te doen. Zeker voor speciale reizen zoals een rondreis in Australië of Amerika. Maar ook ook voor gewone Europese vluchten kan het interessanter zijn om een reisagent te contacteren. Zij hebben soms een bepaalde korting die je zelf nooit kan krijgen.

Even een tussenstopje doen?

Vind je de rechtstreekse vliegtickets aan de duurdere kant? Bekijk dan de verschillende opties om met een tussenland te werken. In plaats van direct naar je eindbestemming te vliegen, stop je tussendoor nog in een andere luchthaven. Dit kan, maar zeker niet altijd, zorgen voor goedkopere tickets. Hou wel rekening dat je niet te lang moet wachten in je tussenstop en/of dat je genoeg tijd hebt om de overstap te doen.

Schrijf je in op nieuwsbrieven

Bijna alle vliegtuigmaatschappijen hebben tegenwoorden een eigen nieuwsbrief. Net zoals wij onze interessante nieuwsbrief hebben. Wil je op de hoogte blijven van promoties en wat insider informatie krijgen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief, maar ook op die van de vliegtuigmaatschappijen.

Samenvatting: goedkope vliegtickets boeken doe je zo:

 • Zoek incognito
 • Gebruik de zoekmachines
 • Stel prijsalarmen in
 • Wees flexibel
 • Boek zo lang mogelijk op voorhand
 • Bekijk de locatie van de luchthavens
 • Schrijf je in op de nieuwsbrief

Heb je zelf nog interessante tips? Of hoe bespaar jij op de aankoop van je vliegtickets? Laat het zeker weten in de comments en help elkaar.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

De Mol locaties – Alle landen

De Mol is misschien wel hét populairste programma die in het voorjaar op de zender Play4 te bekijken is. Elk jaar neemt Gilles De Coster

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?