Slapen in een boomhut – origineel en avontuurlijk

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en originele manier om ergens te overnachten? Dan is slapen in een boomhut dé ideale manier. En het is één van de leukste manieren ergens te overnachten met een kind..

Hieronder geven je heel wat tips & informatie over waar je kan overnachten in een boomhut en waar je rekening mee moet houden. Ben je klaar voor het avontuur?

Slapen in een boomhut dichtbij huis

Tip: Verblijf in een boomhut bij CenterParcs

Je hoeft niet ver te rijden om eens in een boomhut te overnachten. Zelfs in 2 Center Parcs vakantieparken kan je hoog in de bomen slapen: CenterParcs Bispinger Heide (Duitsland) & CenterParcs Le Bois aux Daims (Frankrijk)

Maar ook in ons eigen Belgenlandje kan je overnachten in een boomhut.

Slapen in boomhut in Nederland

In Nederland & Frankrijk zijn overnachtingen in een boomhut veel populairder dan in België. Je hebt daar dan ook veel meer keuze qua locaties en type boomhutten waarin je kan slapen.

Ontdek meer op Treego.nl

Waarom zou je slapen in een boomhut?

Het is niet de meest voor de hand liggende plaats om te gaan overnachten. Maar eens hoog in de lucht slapen heeft toch wel enkele voordelen. Ben je nog aan het twijfelen? Misschien kan één van volgende voordelen jou toch overtuigen:

  • Geniet van een uitgestrekt uitzicht
  • Je verblijft in een groene omgeving
  • Kom tot rust hoog tussen de bomen
  • Kinderen zijn grote fan om in een boomhut te overnachten
  • Er zijn verschillende boomhutten in Europa waar jij kan gaan slapen (zelfs in België)
  • Het is zowel avontuurlijk als romantisch
  • Dit avontuur zal je lang blijven herinneren

Wanneer plan je het best een overnachting in een boomhut?

Dat je het hele jaar door kan overnachten in een boomhut is misschien wat overdreven. We zouden je toch aanraden om eerder in de late lente, zomer en vroege herfst je aan dit avontuur te wagen.

Waar slaap je best in een boomhut?

Als wij zouden mogen kiezen, dan kiezen we ervoor om in Frankrijk in een boomhut te slapen. Over het algemeen zijn de temperaturen er daar beter, verblijf je middenin de natuur en kan je helemaal tot rust komen.

 

Een reactie plaatsen

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.