Overnachten in een boomhut, een ideale en avontuurlijke manier om eens origineel te overnachten met een kind. Slapen in een boomhut heeft iets avontuurlijks, iets gevaarlijks. Het is één van de leukste manieren om ergens te overnachten met een kind. Vergeet die saaie hotelkamers. Hieronder geven we je enkele ideeën & praktische tips om te overnachten in een boomhut.
Slapen in een boomhut hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Er zijn enkele accommodaties waarbij je een boomhut kunt afhuren en erin kunt verblijven. Zie het als een hotelkamer huren maar dan eigenlijk een boomhut.

Boomhuis van CenterParcs
Een boomhut kan erg comfortabel zijn. Bij CenterParcs hebben ze een boomhuis gemaakt inclusief een gezellige woonkamer, complete keuken, een badkamer & enkele slaapkamers. Het grote voordeel is dat je hoog tussen de boomtoppen verblijft.
Bonus: er is ook een glijbaan naar beneden voor de ultieme boomhut ervaring.
Slapen in een boomhut – België / Nederland / Frankrijk / Duitsland
Je hoeft niet ver te gaan om eens in een boomhut te verblijven. Zowel in België, Nederland, Frankrijk & Duitsland kan je zo’n boomhut reserveren.
België:
Frankrijk: Centerparcs Le Bois aux Daims
Duitsland: CenterParcs Bispinger Heide
Tip: Goedkoop overnachten bij CenterParcs
Waarom zou je slapen in een boomhut?
Het is niet de meest voor de hand liggende plaats om te gaan overnachten. Maar eens hoog in de lucht slapen heeft toch wel enkele voordelen. Ben je nog aan het twijfelen? Misschien kan één van volgende voordelen jou toch overtuigen:
- Geniet van een uitgestrekt uitzicht
- Je verblijft in een groene omgeving
- Kom tot rust hoog tussen de bomen
- Kinderen zijn grote fan om in een boomhut te overnachten
- Er zijn verschillende boomhutten in Europa waar jij kan gaan slapen (zelfs in België)
- Het is zowel avontuurlijk als romantisch
- Dit avontuur zal je lang blijven herinneren
Wanneer plan je het best een overnachting in een boomhut?
In bepaalde gevallen kan je het hele jaar door overnachten in een boomhut. Zeker bij aanbieders zoals CenterParcs. Zij hebben een vakantiehuisje gemaakt (inclusief verwarming) waardoor je ook tijdens de wintermaanden in hun boomhut kunt verblijven.
Plan je eerder een overnachting in je eigen boomhut? Dan raden we je toch eerder aan om dit avontuur in de late lente, zomer & vroege herfst te wagen. De temperaturen zijn op dat moment iets aangenamer. Echt kou lijden zit er normaal niet meer in.
Waar slaap je best in een boomhut?
Als wij zouden mogen kiezen, dan kiezen we ervoor om in Frankrijk in een boomhut te slapen. Over het algemeen zijn de temperaturen er daar beter, verblijf je middenin de natuur en kan je helemaal tot rust komen.
Overnachten in je eigen boomhut? Checklist wat je nodig hebt?
Wil je het avontuur in je eigen tuin doen? Heb je een boomhut en wil je weten wat je allemaal nodig hebt? Hieronder hebben we enkele zaken opgelijst waar je zeker aan moet denken. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel ruimte jouw boomhut heeft, welke voorzieningen er allemaal zijn, …
Matje of luchtmatras – als je toch een beetje comfortabel wil overnachten, dan is een slaapmatje of luchtmatras geen overbodige luxe. Zorg dat je niet op de harde vloer moet liggen van je boomhut
Enkele extra dekens – hoewel je dit avontuur misschien tijdens de zomermaanden plant, wat extra dekens kunnen soms heel handig zijn. ‘s Nachts kan het nogal flink afkoelen. Om zeker geen kou te lijden zijn extra dekens zeker welkom!
Powerbank – in de meeste eigen boomhutten is er waarschijnlijk geen elektriciteit voorzien. Een powerbank kan dan erg handig zijn. Denk maar aan het opladen van je smartphone of de tablet die je s’ avonds nog gebruikt.
Lichtpunt op batterijen – als er geen elektriciteit voorzien is in de boomhut, dan is een lampje zeker een must. ‘s Avonds / ‘s nachts wordt het donker. Dankzij zo’n lampje kan je nog even wakker blijven in je boomhut. En zo ook je avontuur langer maken!
Eten & drinken – niets is vervelender dan continue uit je boomhut te moeten komen om iets te gaan halen om te eten of te drinken. Zorg dat je voorzien bent. Neem enkele flesjes water of andere drank mee. Misschien ook iets om te eten. Dat maakt alles wat gezelliger.
Denk aan de veiligheid – overnachten in een boomhut kan soms ook wat gevaar met zich meebrengen. ‘s Nachts naar beneden moeten klimmen, rondlopende kinderen in de boomhut, … Zorg ervoor dat niemand naar beneden kan vallen uit de boomhut. En dat er ‘s nachts een lampje voorzien is als iemand toch naar beneden moet.
Voila, met deze tips ben je al een hele stap vooruit om te overnachten in je eigen boomhut. Heb je zelf nog meer tips? Laat het ons zeker weten in een comment hieronder!