Overnachten in een boomhut – tips

Overnachten in een boomhut, een ideale en avontuurlijke manier om eens origineel te overnachten met een kind. Slapen in een boomhut heeft iets avontuurlijks, iets gevaarlijks. Het is één van de leukste manieren om ergens te overnachten met een kind. Vergeet die saaie hotelkamers. Hieronder geven we je enkele ideeën & praktische tips om te overnachten in een boomhut.

Slapen in een boomhut hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Er zijn enkele accommodaties waarbij je een boomhut kunt afhuren en erin kunt verblijven. Zie het als een hotelkamer huren maar dan eigenlijk een boomhut.

Boomhuis van CenterParcs

Een boomhut kan erg comfortabel zijn. Bij CenterParcs hebben ze een boomhuis gemaakt inclusief een gezellige woonkamer, complete keuken, een badkamer & enkele slaapkamers. Het grote voordeel is dat je hoog tussen de boomtoppen verblijft.

Bonus: er is ook een glijbaan naar beneden voor de ultieme boomhut ervaring.

Ontdek meer over dit boomhuis

Slapen in een boomhut – België / Nederland / Frankrijk / Duitsland

Je hoeft niet ver te gaan om eens in een boomhut te verblijven. Zowel in België, Nederland, Frankrijk & Duitsland kan je zo’n boomhut reserveren.

België:

Frankrijk: Centerparcs Le Bois aux Daims

Duitsland: CenterParcs Bispinger Heide

Tip: Goedkoop overnachten bij CenterParcs

Waarom zou je slapen in een boomhut?

Het is niet de meest voor de hand liggende plaats om te gaan overnachten. Maar eens hoog in de lucht slapen heeft toch wel enkele voordelen. Ben je nog aan het twijfelen? Misschien kan één van volgende voordelen jou toch overtuigen:

  • Geniet van een uitgestrekt uitzicht
  • Je verblijft in een groene omgeving
  • Kom tot rust hoog tussen de bomen
  • Kinderen zijn grote fan om in een boomhut te overnachten
  • Er zijn verschillende boomhutten in Europa waar jij kan gaan slapen (zelfs in België)
  • Het is zowel avontuurlijk als romantisch
  • Dit avontuur zal je lang blijven herinneren

Wanneer plan je het best een overnachting in een boomhut?

In bepaalde gevallen kan je het hele jaar door overnachten in een boomhut. Zeker bij aanbieders zoals CenterParcs. Zij hebben een vakantiehuisje gemaakt (inclusief verwarming) waardoor je ook tijdens de wintermaanden in hun boomhut kunt verblijven.

Plan je eerder een overnachting in je eigen boomhut? Dan raden we je toch eerder aan om dit avontuur in de late lente, zomer & vroege herfst te wagen. De temperaturen zijn op dat moment iets aangenamer. Echt kou lijden zit er normaal niet meer in.

Waar slaap je best in een boomhut?

Als wij zouden mogen kiezen, dan kiezen we ervoor om in Frankrijk in een boomhut te slapen. Over het algemeen zijn de temperaturen er daar beter, verblijf je middenin de natuur en kan je helemaal tot rust komen.

Overnachten in je eigen boomhut? Checklist wat je nodig hebt?

Wil je het avontuur in je eigen tuin doen? Heb je een boomhut en wil je weten wat je allemaal nodig hebt? Hieronder hebben we enkele zaken opgelijst waar je zeker aan moet denken. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel ruimte jouw boomhut heeft, welke voorzieningen er allemaal zijn, …

Matje of luchtmatras – als je toch een beetje comfortabel wil overnachten, dan is een slaapmatje of luchtmatras geen overbodige luxe. Zorg dat je niet op de harde vloer moet liggen van je boomhut

Enkele extra dekens – hoewel je dit avontuur misschien tijdens de zomermaanden plant, wat extra dekens kunnen soms heel handig zijn. ‘s Nachts kan het nogal flink afkoelen. Om zeker geen kou te lijden zijn extra dekens zeker welkom!

Powerbank – in de meeste eigen boomhutten is er waarschijnlijk geen elektriciteit voorzien. Een powerbank kan dan erg handig zijn. Denk maar aan het opladen van je smartphone of de tablet die je s’ avonds nog gebruikt.

Lichtpunt op batterijen – als er geen elektriciteit voorzien is in de boomhut, dan is een lampje zeker een must. ‘s Avonds / ‘s nachts wordt het donker. Dankzij zo’n lampje kan je nog even wakker blijven in je boomhut. En zo ook je avontuur langer maken!

Eten & drinken – niets is vervelender dan continue uit je boomhut te moeten komen om iets te gaan halen om te eten of te drinken. Zorg dat je voorzien bent. Neem enkele flesjes water of andere drank mee. Misschien ook iets om te eten. Dat maakt alles wat gezelliger.

Denk aan de veiligheid – overnachten in een boomhut kan soms ook wat gevaar met zich meebrengen. ‘s Nachts naar beneden moeten klimmen, rondlopende kinderen in de boomhut, … Zorg ervoor dat niemand naar beneden kan vallen uit de boomhut. En dat er ‘s nachts een lampje voorzien is als iemand toch naar beneden moet.

Voila, met deze tips ben je al een hele stap vooruit om te overnachten in je eigen boomhut. Heb je zelf nog meer tips? Laat het ons zeker weten in een comment hieronder!

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force