origineel-overnachten-kind

Origineel overnachten met kind | 8 originele ideeën

Op zoek naar een bijzondere manier om te overnachten met kinderen? Eén overnachting of een hele vakantie? Het kan zeker! Een overnachting vinden waarvan zowel de kinderen als de ouders blij en gelukkig worden. Dat is niet altijd evident. Van een gewone overnachting op een saaie hotel kamer worden de kids niet altijd even happy. Daarbij is het altijd leuk om een lach te zien op een kindergezichtje of een gezicht vol verwondering. Originele plaatsen om te overnachten met kinderen zijn dé manier om dat te doen. Hieronder hebben we enkele leuke speciale en originele manieren verzameld om te overnachten met een kind. Hiermee creëer je een vakantie ervaring die zoon of dochter nog lang zal bijblijven.

Leuke bijzondere adresjes om te overnachten met kinderen

Zoek je leuke accommodaties en/of originele adresjes voor een vakantie met kinderen? In deze blog vind je daar een antwoord op. We hebben leuke ideeën verzameld in België, Nederland en Frankrijk voor gezinnen met kinderen die eens iets anders willen…

TIP: We raden je zeker aan om vroeg genoeg te boeken! Deze originele vakantieverblijven zijn beperkt in aantal en daarom zeer snel volgeboekt. Zou jij graag in zo’n verblijfplaats overnachten? Boek dan jouw vakantie zo snel mogelijk.

Een hotelovernachting met een kind, is niet altijd eenvoudig. Kinderen willen spelen en geëntertaind worden. Een “normale” hotelkamer is al snel saai want ze kunnen er niets doen. Ze hebben niet genoeg vrijheid om zich uit te leven. Gelukkig bestaan er wel veel verblijfplaatsen/accommodaties waar kinderen gek op zijn. Enkele leuke adresjes:

Kies iets anders dan een hotelkamer of een vakantiehuisje

Het is misschien niet direct de meest originele plaats om te gaan overnachten, maar kinderen zijn er wel dol op! In de bekende vakantieparken van Center Parcs, Landal GreenParks of Sunparks kunnen ze de tijd van hun leven hebben. Dankzij de vele activiteiten op het vakantiepark kunnen de kinderen zich geen moment vervelen.

Als je naar zo’n vakantiepark gaat, dan is de kans groot dat je in een “normaal” vakantiehuisje zal verblijven. Maar wist je dat er ook “specialere” of originelere verblijfplaatsen zijn? Accommodaties speciaal ontworpen voor kinderen.

In de vakantieparken van CenterParcs, Landal GreenParks, Sunparks, … kan je leuke vakantiehuisjes of hotelkamers vinden. Maar die zijn maar “gewoon” leuk. Ze zijn niets vergeleken met de speciale / origineel ingerichte accommodaties die we hieronder oplijsten.

  • Logeren in een woonboot

Altijd al eens op een woonboot willen slapen? Bij CenterParcs De Kempervennen (NL), CenterParcs De Eemhof (NL) & CenterParcs Bispinger Heide (DE) kan je dat beleven.

Bijzonder overnachten met kinderen in België

Je hoeft helemaal niet ver te rijden. In ons eigen land kan je ook al logeren op hele bijzondere of orignele plaatsen. Hieronder een overzichtje waar je allemaal terecht kan met de kinderen.

Overnachten op de boerderij

Zijn de kids fan van de boerderij, diertjes en alles wat erbij hoort? In Vlaanderen kan je op verschillende plaatsen terecht waar je kan overnachten op een boerderij. Een unieke ervaring om het leven op de boerderij te ervaren. Leuk zowel voor de kids als voor mama & papa.

Meer info: https://www.logereninvlaanderenvakantieland.be

Slapen in de bus

Dit idee klinkt misschien niet zo origineel, maar als je de authentieke Engelse dubbeldekker bus ziet, dan ben je helemaal verkocht.

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland

Jungle Cabana

Komt de avonturier in jou naar boven? En ook in je kind(eren)? Dan moet je eens een verblijf boeken in de CenterParcs Jungle Cabana. Je verblijft letterlijk middenin een echt oerwoud. In de “back-to-basic” kamer beleef je een echt survival gevoel.

Liever een woonboot of boothuis?

Zou je toch eens liever enkele nachtjes doorbrengen op het water? Dan is de woonboot of boothuis van CenterParcs misschien wel dé oplossing.

Slapen in de boomhut met glijbaan

Misschien wel de droom van elk kind? Slapen in een boomhut en naar beneden komen met een glijbaan. In het Landal vakantiepark Miggelenberg in Nederland. De boomhut staat 3 meter in de lucht.

Overnachten als een echte hobbit

Deze bijzondere accommodatie is misschien meer gericht op de fans van Lord of the Rings en The Hobbit. In het Nederlandse Geversduin kan je overnachten in een sprookjesachtige hobbitwoning.

Slapen als een piloot

View this post on Instagram

#fitlandhotels #hotel #mill #vliegtuigsuite

A post shared by City Resort (@city_resort_) on

Kinderen die dromen om piloot te worden zullen verliefd worden op deze accommodatie. In het City Resort Hotel Mil kan je overnachten in een voormalig Duits marinevliegtuig (Brequet Atlantic 1150). Vroeger werd er mee gevlogen en nu kan je luxueus verblijven.

Bijzonder overnachten met kinderen in Frankrijk

Verblijf eens in een boomhut

In Frankrijk kan je ook overnachten in een boomhut. Daarvoor moet je naar het Center Parcs vakantiepark Le Bois aux Daims. Klim (op een veilige manier) in de boomhut en geniet van een zalig verblijf tussen de boomtoppen. In de boomhut zijn alle faciliteiten aanwezig (badkamer, keuken, terras, …). Kinderen trekken hoge ogen wanneer ze aan hun verblijfplaats toekomen.

Thuis origineel overnachten

Je hoeft niet per se ergens naartoe te gaan. Je kan ook gewoon thuis eens op een bijzondere manier overnachten. De kinderen zullen er echt dol op zijn. Hieronder enkele leuke ideetjes hoe je bijzonder kan overnachten in je eigen huis.

Overnacht eens in de tuin

Je hoeft het eigenlijk niet zo ver te zoeken om een originele overnachting te hebben met je kinderen. Plaats een tent in je eigen tuin en je zult zien. De kinderen zijn er dol op! Let wel dat je een moment kies met redelijk goed weer tijdens de zomer. Kamperen met regenweer is net iets minder leuk.

Heb jij nog andere leuke ideeën om te overnachten met kinderen? Laat het gerust weten in een reactie hieronder…

Origineel overnachten met een kind

In dit artikel gaven we enkele leuke ideeën om origineel te overnachten met een kind. Hieronder nog eens een korte samenvatting van onze tips.

  1. Logeren in een woonboot
  2. Overnachten op een boerderij
  3. Slapen in een bus
  4. Overnachten in een boomhut
  5. Overnachten in een woonboot
  6. Overnachten als een hobbit
  7. Slapen als een piloot
  8. Slapen in de tuin

Laat zeker weten op welke originele manier jij gaat overnachten en wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.