Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie!

Google Maps

Google Maps is een app die we voor elke reis gebruiken (zowel om de reis te plannen als tijdens de reis).

  1. Google Maps bevat (zo goed als) alle restaurants, bezienswaardigheden, … op elke bestemming. Maak hier dan ook gebruik van. Maak je eigen “lijstjes” met dingen die je wilt bezoeken/zien of van goede restaurants in de buurt. Dit geldt zowel voor een kampeer vakantie in Frankrijk maar ook voor een rondreis door Australië of Zuid-Afrika.
  2. Een zeer handige feature van Google Maps is dat het offline kunt gebruiken. Zeker in landen buiten Europa (waar je dure roaming kosten moet betalen) is offline gebruik zeer handig. Zo kan je je favoriete locaties (beperkt) bekijken maar ook gebruik maken van de GPS.

Google Translate – helpt je vertalen

Ga je naar een bestemming met een taal die je niet spreekt zoals het Italiaans, Kroatisch? Dan is Google Translate een must! Download de app en download ook de juiste talen voor offline gebruik.

Je kan zelf teksten typen en laten vertalen of een foto van bvb een menu / uitleg laten vertalen. Maar ook realtime je camera open en iets laten vertalen.

Neem je bankapp mee!

De kans is groot dat hij al standaard op je smartphone staat. Maar je bankapp is een must tijdens je vakantie.

TIP: Ga je naar een verre bestemming? Zorg dat het toegelaten is om betalingen te doen in dat land. Dit kan je normaal eenvoudig instellen in je app.

TripAdvisor

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. En als het één iets is dat je zeker wenst mee te nemen op reis, dan is het je smartphone. Eigenlijk zou dat het moment moeten zijn om je smartphone thuis te laten en met een oldschool gsm op pad te gaan. Maar toegegeven, ik kan het ook niet. Ik heb mijn smartphone nodig omdat het een Zwitsers zakmes aan handige apps bevat. (En omdat ik een beetje verslaafd ben waarschijnlijk ;-))

Op reis gebruik ik mijn smartphone toch steeds regelmatig. Veelal om video’s of foto’s te maken wanneer mijn DSRL even niet in de buurt is. Maar dat excuus kan ik niet meer gebruiken omdat ik een GoPro Hero 5 gekocht hebt.

Anderszijds zijn er wel nog heel wat interessante en nuttige apps die het leven van een reiziger/citytripper eenvoudiger kunnen maken. Voor mijn citytrips of andere reizen gebruik ik steeds volgende apps.

Waze – gratis gps

Een GPS is een must wanneer je met de auto op vakantie gaat. Dankzij deze gratis navigatie kom jij in geen tijd toe op je bestemming. Waze maakt gebruik van een grote community van andere wazers om de kortste route te bepalen naar jouw eindbestemming. Waze heeft me al meerdere malen geholpen om files te vermijden. Zowel in binnen- als buitenland.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer, een belangrijk iets als je een stad wilt leren kennen. In elke stad kan je wel een bus, metro, tram of trein nemen om van plaats A naar B te gaan. Maar het kan nogal een zoektocht zijn om te weten welke lijn/verbinding je moet nemen. Bekijk dan op voorhand even hoe het openbaar vervoer geregeld wordt op je bestemming. En veel kans dat er ook een app van die organisatie bestaat. Download hem en zo heb je minder tijd nodig om je ginder te verplaatsen.

Eén van de laatste apps die ik steeds staan heb is TripAdvisor. In een vreemde stad een goed restaurantje vinden is niet altijd evident. Dankzij TripAdvisor zie je op voorhand welke type restaurant het is, hoeveel het ongeveer kost om daar iets te eten en reviews van anderen. Zo kom je (minder snel) voor verrassingen te staan.

Een kort lijstje van apps die ik steeds op mijn smartphone heb staan als ik een bepaalde stad ga bezoeken of als ik op reis vertrek. Zo ben je voorbereid op bepaalde verrassingen en kan je meer genieten van je vakantie of reis. Maar zorg dat je niet te veel op je smartphone zit! Want dan vergeet je om de stad persoonlijk te leren kennen.

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force