Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Must have apps voor jouw volgende reis

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. En als het één iets is dat je zeker wenst mee te nemen op reis, dan is het je smartphone. Eigenlijk zou dat het moment moeten zijn om je smartphone thuis te laten en met een oldschool gsm op pad te gaan. Maar toegegeven, ik kan het ook niet. Ik heb mijn smartphone nodig omdat het een Zwitsers zakmes aan handige apps bevat. (En omdat ik een beetje verslaafd ben waarschijnlijk ;-))

Op reis gebruik ik mijn smartphone toch steeds regelmatig. Veelal om video’s of foto’s te maken wanneer mijn DSRL even niet in de buurt is. Maar dat excuus kan ik niet meer gebruiken omdat ik een GoPro Hero 5 gekocht hebt.

Anderszijds zijn er wel nog heel wat interessante en nuttige apps die het leven van een reiziger/citytripper eenvoudiger kunnen maken. Voor mijn citytrips of andere reizen gebruik ik steeds volgende apps.

Waze – gratis gps

Een GPS is een must wanneer je met de auto op vakantie gaat. Dankzij deze gratis navigatie kom jij in geen tijd toe op je bestemming. Waze maakt gebruik van een grote community van andere wazers om de kortste route te bepalen naar jouw eindbestemming. Waze heeft me al meerdere malen geholpen om files te vermijden. Zowel in binnen- als buitenland.

Google maps – de plaatselijke gids

Google Maps beschikt volgens mij over de beste kaarten en navigatie om je weg terug te vinden. Zowel te voet, met de fiets als met de auto kan Google Maps jou uit de nood helpen.

Om zo weinig mogelijk data te verbruiken is het interessant om de regio (waar jij naartoe gaat) te downloaden op je smartphone. Hierdoor kan je ter plaatse en offline profiteren van de kaarten van Google. Dankzij de ingebouwde gps in je smartphone kan je in geen tijd je weg terugvinden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer, een belangrijk iets als je een stad wilt leren kennen. In elke stad kan je wel een bus, metro, tram of trein nemen om van plaats A naar B te gaan. Maar het kan nogal een zoektocht zijn om te weten welke lijn/verbinding je moet nemen. Bekijk dan op voorhand even hoe het openbaar vervoer geregeld wordt op je bestemming. En veel kans dat er ook een app van die organisatie bestaat. Download hem en zo heb je minder tijd nodig om je ginder te verplaatsen.

Google Translate, spreek jij Nederlands?

Ja, Google Translate spreekt Nederlands. En maar goed ook. Want deze handige service van Google zorgt ervoor dat jij een wereldburger wordt. Moet je je uit de nood helpen, iets vragen aan een local, of de menukaart in het restaurant begrijpen. Google Translate for the win! Deze handige vertaalservice zit in je broekzak en heeft me al meerdere malen geholpen. Zo kan je ook foto’s nemen van menu’s, teksten, … en Google gaat ze voor jou gaan vertalen. Handig!

Neem je bankier mee!

Ok, niet letterlijk. Maar zorg ervoor dat je je de app van je bank op je smartphone hebt staan. Indien het nodig is, kan je dan heel eenvoudig enkele transacties uitvoeren, controleren of er nog genoeg geld op je rekening staat, of geld van je spaarrekening naar je zichtrekening verplaatsen. Je weet nooit wat er gebeurd.

PS, vergeet ook niet om de kaartlezer van je bank mee te nemen. Voor online betalingen via bvb Visa heb je steeds de kaartlezer nodig. Kan nuttig zijn om nog iets te boeken of extra bagage online bij te komen bij je vliegtuigmaatschappij. Als je dit op voorhand en online aankoopt, dan bespaar je veelal enkele euro’s.

TripAdvisor

Eén van de laatste apps die ik steeds staan heb is TripAdvisor. In een vreemde stad een goed restaurantje vinden is niet altijd evident. Dankzij TripAdvisor zie je op voorhand welke type restaurant het is, hoeveel het ongeveer kost om daar iets te eten en reviews van anderen. Zo kom je (minder snel) voor verrassingen te staan.

Een kort lijstje van apps die ik steeds op mijn smartphone heb staan als ik een bepaalde stad ga bezoeken of als ik op reis vertrek. Zo ben je voorbereid op bepaalde verrassingen en kan je meer genieten van je vakantie of reis. Maar zorg dat je niet te veel op je smartphone zit! Want dan vergeet je om de stad persoonlijk te leren kennen.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
jetlag voorkomen
Tips

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij

TUI 2e persoon gratis mee op reis

Wil je extra goedkoop op vakantie vertrekken? Dan kan je bij vaak profiteren van een waanzinnige promo: 2e persoon gratis. Je bespaart zo tot 50%

Klaar voor de zomer van 2024?