Leuke spelletjes voor in de auto

Net de autostrade opgereden en de kids achterin de auto vragen: “hoever is het nog?” “Zijn we er bijna?”. Herkenbaar voor iedereen die met kinderen op vakantie vertrekt met de auto. Kinderen bezighouden tijdens de autorit is geen overbodige luxe. Daarom hebben we enkele leuke spelletjes voor in de auto verzameld. Zo gaat de tijd & de autorit sneller voorbij.

Auto bingo

Dit spelletje kan verschillende vormen aannemen. Enkele ideeën:

  • Merken zoeken
    Bepaal op voorhand een lijst samen met populaire & minder populaire automerken. Heb je een automerk gezien? Dan mag je deze afvinken. De eerste die alle merken heeft afgevinkt, die wint.
  • Nummerplaten zoeken
    Hetzelfde bingo spelletje maar dan met nummerplaten & nationaliteiten. Stel op voorhand een lijst van nationaliteiten samen en laat de kinderen maar zoeken.
  • Banaan!
    Een afgeleide van dit spel is “Banaan!”. Telkens je een gele auto ziet, moet je “banaan” roepen. Diegene die het meest aantal keer banaan kon roepen wint.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker “Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is (rood)”. Laat de kinderen een voorwerp vinden (in of uit de auto). Hebben ze het gevonden? Dan is het aan de andere.

Ik ga op reis en ik neem mee

Joepie, jullie gaan effectief op reis maar wat je moet je allemaal meenemen? De eerste begint, de tweede herhaalt wat de eerste zei en voegt er een item aan toe. De derde herhaalt wat de eerste twee hebben gezegd en voegt er nog een item aan toe.

Zo gaat het spelletje verder tot iemand mist.

Ssst – om het langst stil zijn

Kinderen kunnen moeilijk stil zijn. Tenzij je er een spelletje van maakt. Wie kan er het langst stil zijn? En wie verliest? Zorg voor een kleine prijs zodat ze effectief willen meedoen & hun best zullen doen.

Alternatieve bezigheid voor onderweg

Het is ook interessant om af en toe een pauze in te lassen. Voortdurend spelletjes spelen kan ook voor ongewenste situaties leiden zoals ruzies of discussies.

Daarom is het aan geraden om ook een pauze in te lassen en een alternatieve bezigheid te voorzien.

Gebruik van de tablet

Je wilt natuurlijk niet dat de kids de ganse weg op hun tablet spelen. Maar af en toe wat schermtijd geven, kan wonderen doen!

Maak op voorhand duidelijke afspraken zodat ze weten wat ze mogen verwachten.

Geef hen tijdens het tabletgebruik ook aan hoelang ze er nog op mogen.

Film bekijken in de auto

Dit kan ook op een tablet of via een draagbare videospeler. Laat de kinderen een film kiezen & geef hen een hoofdtelefoon. Zo kunnen jullie even zonder lawaai verder rijden.

Meezingers in de auto

Kies op voorhand enkele liedjes uit waar de kinderen uit volle borst mogen meezingen. Deze activiteit hou je ook best beperkt. Zeker voor de chauffeur :-).

Boeken

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force