Vakantie Tips

Leuke spelletjes voor in de auto

Net de autostrade opgereden en de kids achterin de auto vragen: “hoever is het nog?” “Zijn we er bijna?”. Herkenbaar voor iedereen die met kinderen op vakantie vertrekt met de auto. Kinderen bezighouden tijdens de autorit is geen overbodige luxe. Daarom hebben we enkele leuke spelletjes voor in de auto verzameld. Zo gaat de tijd & de autorit sneller voorbij.

Auto bingo

Dit spelletje kan verschillende vormen aannemen. Enkele ideeën:

  • Merken zoeken
    Bepaal op voorhand een lijst samen met populaire & minder populaire automerken. Heb je een automerk gezien? Dan mag je deze afvinken. De eerste die alle merken heeft afgevinkt, die wint.
  • Nummerplaten zoeken
    Hetzelfde bingo spelletje maar dan met nummerplaten & nationaliteiten. Stel op voorhand een lijst van nationaliteiten samen en laat de kinderen maar zoeken.
  • Banaan!
    Een afgeleide van dit spel is “Banaan!”. Telkens je een gele auto ziet, moet je “banaan” roepen. Diegene die het meest aantal keer banaan kon roepen wint.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker “Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is (rood)”. Laat de kinderen een voorwerp vinden (in of uit de auto). Hebben ze het gevonden? Dan is het aan de andere.

Ik ga op reis en ik neem mee

Joepie, jullie gaan effectief op reis maar wat je moet je allemaal meenemen? De eerste begint, de tweede herhaalt wat de eerste zei en voegt er een item aan toe. De derde herhaalt wat de eerste twee hebben gezegd en voegt er nog een item aan toe.

Zo gaat het spelletje verder tot iemand mist.

Ssst – om het langst stil zijn

Kinderen kunnen moeilijk stil zijn. Tenzij je er een spelletje van maakt. Wie kan er het langst stil zijn? En wie verliest? Zorg voor een kleine prijs zodat ze effectief willen meedoen & hun best zullen doen.

Alternatieve bezigheid voor onderweg

Het is ook interessant om af en toe een pauze in te lassen. Voortdurend spelletjes spelen kan ook voor ongewenste situaties leiden zoals ruzies of discussies.

Daarom is het aan geraden om ook een pauze in te lassen en een alternatieve bezigheid te voorzien.

Gebruik van de tablet

Je wilt natuurlijk niet dat de kids de ganse weg op hun tablet spelen. Maar af en toe wat schermtijd geven, kan wonderen doen!

Maak op voorhand duidelijke afspraken zodat ze weten wat ze mogen verwachten.

Geef hen tijdens het tabletgebruik ook aan hoelang ze er nog op mogen.

Film bekijken in de auto

Dit kan ook op een tablet of via een draagbare videospeler. Laat de kinderen een film kiezen & geef hen een hoofdtelefoon. Zo kunnen jullie even zonder lawaai verder rijden.

Meezingers in de auto

Kies op voorhand enkele liedjes uit waar de kinderen uit volle borst mogen meezingen. Deze activiteit hou je ook best beperkt. Zeker voor de chauffeur :-).

Boeken

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

Tui brochure zomer 2022

Tui is dé reisorganisatie voor jouw zonvakantie tijdens de zomer. Tui heeft verschillende brochures met een overzicht van hun reizen. Ga snel naar Tui.be en

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!