Profiteren van Last Minutes aanbiedingen? De beste tips

Inhoudstabel

Een vakantie lang op voorhand boeken wordt gezien als dé beste optie. En daar zijn verschillende redenen voor. Maar het is niet altijd mogelijk om dit te doen. Of soms heb je enkele extra dagen verlof omdat een ander plan in het water valt of door het slechte weer in België en Nederland. Daarom zijn de last minute aanbiedingen ook steeds heel populair. Maar hoe profiteer je nu het beste van de last minutes? Hieronder kan je enkele nuttige tips vinden hoe jij een last minute aanbiedingen voor een all inclusive vakantie, last minute vliegtickets of last minute een hotel kan boeken.

1. Laste minutes aanbiedingen

Op zoek naar een last minute aanbieding? Gelukkig zijn er verschillende websites of aanbieders waar jij terecht kan. We hebben hieronder een overzichtje gemaakt van enkele last minute aanbiedingen waar jij gebruik van kan maken. Bekijk de verschillende sites en boek jouw last minute vakantie zo goedkoop mogelijk.

  • Neckermann
  • Tui
  • Corendon

2. Vergelijk de verschillende opties

Hier kruipt inderdaad wel wat werk in, maar die kleine inspanning kan wel zijn vruchten afdragen als je kan genieten van een zorgeloze last minute vakantie op de bestemming waar jij naartoe wil. En dit aan een zeer voordelige prijs.

Er zijn verschillende zaken die jij kan vergelijken waaronder:

  • Vliegtickets heen & terug vs enkele vluchten
    Bekijk het verschil als je de vliegtickets als heen & terug reis boekt tussen de vliegtickets heen & terug apart.
  • Vergelijk de hotel only & vliegtickets only vs de hotels & vlucht
    Sommige aanbieders zoals Tui & Neckermann bieden vakanties aan waarbij je de vliegtickets & hotel/overnachting bij hen boekt. Maar je hebt ook de mogelijkheid om je vliegtickets apart te boeken bij Ryanair of Brussels Airlines en je hotel apart te boeken via Booking.com of Airbnb.com.

3. Heb je al aan de trein gedacht?

Als je aan een last minute vakantie denkt, dan denk je (bijna) automatisch aan een vliegvakantie. Maar ook in ons eigen land zijn er last minute vakanties te vinden. Of je kan ook met de trein op vakantie gaan. Met de TGV/Thalys sta je in enkele uren in het zuiden van Frankrijk.

TIp: als je de tijd rekent naar het vliegveld, 1 à 2u op voorhand aanwezig zijn, boarden, opstijgen, de vlucht, landen, van de luchthaven naar je hotel, .. Als je als deze uren optelt, dan sta je in dezelfde tijd met de trein op dezelfde bestemming. Dit wordt vaak vergeten of als geen optie gezien omdat de “reistijd” veel langer is. Maar de totale tijd die je nodig hebt zal waarschijnlijk niet zoveel schelen.

4. Contacteer hotels direct

We zijn allemaal, ook wij, gewend aan de eenvoud van Booking.com. Maar soms is het interessanter om een hotel rechtstreeks te contacteren. Bel hen op, vraag naar de receptie om zo de best beschikbare prijzen te verkrijgen.

Tip: doe de nodige opzoekingen zelf op Booking.com en andere aanbiedingsites. Mochten de prijzen toch niet goedkoper zijn in het hotel. Dan kan je steeds via die sites boeken.

5. Hotelhoppen – hét bestaat

Hotelhoppen, een afgeleide van jobhoppen, waarbij je tijdens je vakantie / trip van hotel of accommodatie verandert. Hierbij denk je misschien direct aan het veranderen van hotel. Maar soms kan het interessant & aangenamer zijn om tijdens je verblijf gewoon van kamer te wijzigen. Omdat de prijzen dan goedkoper zijn en je van meer luxe of mogelijkheden kan profiteren.

6. Midweeks zijn vaak interessanter voor last minute aanbiedingen

We hebben gemerkt dat wanneer je op zoek bent naar een last minute vakantie, dat de midweek aanbiedingen vaak het interessants zijn. En eigenlijk is dat logisch ook. Tijdens het weekend zijn hotel vaak drukker of voller geboekt dan tijdens de week. En als hotel of touroperators hun midweek vakanties nog willen volkrijgen, dan verlagen ze best hun prijzen.

Sta open voor het onverwachte

Als je op zoek bent naar last minute aanbiedingen, dan moet je openstaan voor de onverwachte aanbiedingen. Misschien wil je wel een last minute vakantie boeken naar Spanje, maar zijn de last minute vakanties naar Italië of Portugal veel interessanter. Andere bestemmingen hebben ook heel veel te bieden.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Op reis met een baby

Elk jaar wil je toch wel minstens één keer op vakantie kunnen gaan. Maar nu de kleine spruit geboren is veranderen toch wel heel wat zaken. Op reis gaan is daar zeker één van. Op reis met een baby is niet altijd evident. Maar zeker niet onmogelijk. Integendeel. Daarom kan je hieronder heel wat praktische

Last Minutes vakanties 2020 – Tui, Corendon, Sunweb

Op zoek naar een last minute vakantie? Bij elke reisorganisatie biedt wel voordelige Last Minute aanbiedingen aan. Je bent op de juiste pagina voor een overzicht van de Last Minute aanbiedingen. Last Minute Tui Last Minute Corendon Last Minute Sunweb Last Minute Center Parcs Last Minute Landal Last Minute Vakantiehuisjes vinden Last Minute Citytrips Populaire

Super Last Minutes – Tips & Deals

Je hebt Last Minutes & je hebt Super Last MInutes. Bij die laatste kies je voor een vakantie, vliegtickets of een citytrip waarbij je binnen de week wil vertrekken. De keuze is natuurlijk beperkt, maar je kan ze wel met veel korting boeken. Super Last minutes Egypte Egypte is een populaire bestemming voor de Super

vroegboekkorting-tips
Tips

Vroegboekkorting zomer 2020 – De beste deals!

Denk je al aan de volgende zomervakantie? Bij verschillende reisorganisaties kan je lange tijd op voorhand al genieten van de vroegboekkorting voor de zomer van 2020. Tijdens de vroegboekkortingen of first minute kortingen boek je jouw volgende zomer vakantie met heel wat korting. Hieronder krijg je een overzicht van de verschillende vroegboekkortingen voor de zomer

Tips

Goedkope all-in vakanties boek je zo

Op zoek naar een goedkope all-in vakantie om lekker te genieten, te relaxen en jezelf even goed te laten verwennen? Zo’n all inclusive vakantie is vaak niet goedkoop. Daarom geven we je enkele tips om een goedkope all-in vakantie te kunnen boeken zodat jij heerlijk kan ontspannen van een welverdiende vakantie. Waarom een all in

Kindvriendelijke vakanties – Op vakantie met kinderen

Een geschikte vakantiebestemming vinden voor een vakantie met kinderen is niet altijd evident. Wanneer je geslaagde vakantie wil voor het hele gezin, dan is het belangrijk dat kinderen zich kunnen amuseren. Want als zij genieten en een leuke tijd beleven, pas dan kan je als ouder ook genieten van jouw vakantie. We helpen je graag

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.