Last Minute een weekendje weg – enkele handige tips

Je hebt nood aan een weekendje weg. Even ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur, stress en aan niets hoeven te denken, geen verplichtingen en enkel en alleen maar genieten & genieten van elkaar? Klinkt dit als muziek in je oren? Ja?! Dan heb jij ook nood aan een last minute weekendje weg. En dankzij onderstaande tips boek jij dit of volgend weekend jouw welverdiende rust.

Last Minute weekendje weg – handige tips

Een leuk weekendje weg is niet voor iedereen hetzelfde. De ene verkiest een gezellig romantisch weekendje, terwijl de andere liever opgaat in de natuur en genieten van de rust en nog andere verkiezen eerder een culinair weekendje weg. Maar wat belangrijk is, is wat jij verkiest al het ultieme weekendje weg?!

Kies een bestemming die je aanspreekt

Je zal het meeste uit je korte trip / weekendje weg halen als je een bestemming kiest die je het meeste aanspreekt of die het meeste bij je past. Genieten van de natuur, gezellig gaan kajakken of eerder picknicken bij een vijver of meer? De ideale bestemming hoeft niet op een lange afstand van je huis te liggen. Maar het moet een bestemming zijn waar je wilt zijn. Volg je interesses en beleef zo een onvergetelijk weekendje weg.

Hoe en waar ga je verblijven?

Hetzelfde geldt voor de accommodatie. Waar kan jij het meest van genieten? Een all inclusive hotel, een leuke b&b of eerder de wijde wereld intrekken en kamperen in een tentje? Verblijven in de ardennen of eerder gaan uitwaaien aan de Belgische kust? Kies een verblijfplaats of accommodatie die past bij jouw weekendje weg.

Met wie ga je een weekendje weg?

Denk je aan een weekendje weg, dan wordt al snel gedacht aan een romantisch uitje met je partner. Maar een weekendje weg kan meer zijn dan dat! Na een drukke week of drukke periode er even tussenuit met vrienden. Goed gezelschap (het aantal mag je zelf bepalen) is altijd een meerwaarde voor een weekendje weg. Zo beleef je samen onvergetelijke momenten waar je later nog over zult praten.

Een smartphone? Laat die eens liggen

Iets waar we het zelf ook moeilijk mee hebben: onze smartphone niet aan de kant laten liggen. Dankzij smartphones zijn we continue verbonden met de rest van de wereld. Maar gun jezelf eens een weekendje offline. Een digitale detox kan ook al wonderen doen en je als herboren laten terugkomen.

Een dagje extra graag!

Het geval dat het weekend altijd veel te kort is? Ja ook wij hebben dat! Maar als je een weekendje weg boekt, kan je misschien wel een dagje extra wegblijven. Ook bij een last minute weekendje weg kan je proberen om een extra dagje verlof te regelen? Of maak je handig gebruik van de verlengde weekend of brugdagen.

Leestip: extra verlofdagen verkrijgen dit jaar.

Leuke ideetjes voor een weekendje weg

We kunnen allemaal wel eens een time-out gebruiken en kiezen om erop uit te trekken tijdens het weekend. Maar je hoeft het helemaal niet ver te zoeken. Een vlucht met het vliegtuig moet helemaal niet. Een origineel weekendje weg? Ideeën genoeg.

Kasteelheer of jonkvrouw voor een weekend?

Heb je altijd al eens een kasteelheer of jonkvrouw willen zijn? Of eerder een ridder en/of prinses? Een overnachting in een echt kasteel is zeker mogelijk. Vlak over de Franse grens kan je je volledig laten onderdompelen in het leven van een kasteelheer.

Ahoi kapitein! Een weekendje weg op een boot

Nu moet je waarschijnlijk denken aan een echt piratenschip. Dat kan. Maar je kan ook genieten van een weekendje weg op een jacht of zeilboot.

Laat je gewoon verrassen met srprs.me

Heb je last van teveel keuzestress? Laat dan gewoon de beslissing aan iemand anders over. Boek via Srprs.me een verrassingsweekendje. Het enige wat jij weet is dat je de vrijdagavond vertrekt en zondagavond weer terug komt. Wat er tussen gebeurd? Dat is voor ons ook een raadsel.

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force