Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Foto’s back-uppen zonder computer

Waarschijnlijk voor velen een heel herkenbaar moment: je bent op reis, op vakantie of tijdens een fotoshoot, je hebt geen computer bij de hand en SD kaartjes van je camera of smartphone zijn (bijna) vol. Je hebt drie keuzes:

  • Stoppen met foto’s nemen
  • Door je foto’s bladeren en de slechte verwijderen
  • je foto’s & video’s ter plaatse back-uppen

Iedereen zal natuurlijk voor die laatste optie kiezen. En wij ook! Want het is belangrijk om je foto’s (lees: je herinneringen) te back-uppen. Ook wanneer je geen computer of laptop bij de hand hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden om je foto’s te back-uppen als je op reis bent. Maar hoe back-up je nu best je foto’s zonder een computer? Hieronder kom je er alles over te weten.

Gebruik de WD My Passport Wireless Pro

Een toestel die elke reiziger en/of fotograaf bij zich moet hebben is de: Western Digital My Passport Wireless Pro. Deze externe hardeschijf van Western Digital beschikt over heel wat interessante features. Misschien wel dé belangrijkste is dat het toestel beschikt over een 3.0 SD kaart slot. Plaats je SD kaart rechtstreeks in de WD My Passport Wireless Pro en het toestel gaat automatisch de inhoud ervan back-uppen op de hardeschijf. Doordat het een 3.0 SD kaartlezer is, worden je foto’s en video’s in een (super)hoog tempo op de hardeschijf gekopieerd.

De Western Digital My Passport Wireless Pro komt in 4 versies waarbij enkel de opslagcapaciteit verschilt:

  • 1TB
  • 2TB
  • 3TB
  • 4TB

Deze hardeschijf beschikt over een ingebouwde batterij die ongeveer een 10tal uur meegaat. Hierdoor kan je werkelijk overal je foto’s en/of video’s gaan back-uppen.

Koop meerdere (micro)-SD kaartjes

Je foto’s kunnen back-uppen is heel erg leuk, maar zal je ook wel wat tijd kosten. Daarom raden we je zeker aan om meerdere (micro)-SD kaartjes aan te kopen zodat je steeds verder kan. Wanneer je ene kaartje vol is, kan je WD My Passport Wireless Pro die gaan back-uppen. Ondertussen kan jij een 2e kaartje in je camera plaatsen om ondertussen verder te werken.

Foto’s back-uppen smartphone of tablet

Je hebt ook de mogelijkheid om je foto’s (herinneringen) te back-uppen naar je smartphone of tablet. Maar hiervoor moet dit toestel ook over voldoende opslagcapaciteit beschikken. Wat in vele gevallen geen optie is. Heb je geen DSLR camera of Go Pro, maar gebruik je steeds je smartphone om foto’s te nemen? Dan kan je die foto’s rechtstreeks gaan back-uppen in de cloud. Lees hier meer over.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

De Mol locaties – Alle landen

De Mol is misschien wel hét populairste programma die in het voorjaar op de zender Play4 te bekijken is. Elk jaar neemt Gilles De Coster

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?