Vakantie Tips

Foto’s backuppen op reis doe je zo

fotos-backuppen-reis
Foto’s backuppen op reis doe je zo

Reizen, één van de mooiste zaken die er bestaan, als je het ons vraagt toch. Dankzij de komst van smartphones en degelijke camera’s die betaalbaarder zijn geworden, nemen we met zijn allen meer foto’s dan voorheen. Wat wil zeggen dat we steeds meer data hebben om op te slaan. En zeker voor diegene die graag video’s maakt met o.a. een GoPro of met een drone. De hoeveelheid data kan al snel oplopen tot enkele honderden gigabytes. We moeten dit natuurlijk ook allemaal nog kunnen opslaan. Zeker als we op reis willen we zeker zijn dat al ons beeldmateriaal veilig is.

Als ik op reis ga, dan neem ik steeds mijn Canon 500D DSLR camera mee. Ik beschik over enkele SD kaartjes van 16GB waarmee ik zeker enkele dagen toekom. Maar wat als je langer op vakantie gaat? Dan heb je eigenlijk enorm veel (micro) SD kaartjes nodig. Wat ook enorm veel geld kost natuurlijk. Je vakantie foto’s backuppen is niet altijd eenvoudig. En al zeker niet als je geen computer bij de hand hebt. Maar we helpen je graag met enkele oplossingen. Lees zeker verder!

Backuppen naar de cloud

Via services zoals Google Drive, Dropbox, Stackstorage van TransIP (1.000GB gratis!), Flickr (1.000GB gratis) heb je de mogelijkheid om je foto’s te backuppen. Maar er zijn 2 “maren”:

  1. Je hebt steeds een (degelijke) internetverbinding nodig. En zoals je waarschijnlijk weet, heb je dit niet altijd als je op vakantie bent. De verbindingen in het buitenland zijn niet altijd van dezelfde kwaliteit of snelheid zoals in thuis. En voor bepaalde reizen heb je zelfs helemaal geen internetverbinding.
  2. die online cloud backups zijn veelal beperkt in grootte, (zeker de gratis versies). Zo krijg je bij Google Drive 15GB aan online opslag, Dropbox 2GB. De enige uitzonderingen zijn Stackstorage van Transip en Flickr, hier krijg je 1TB aan online opslag. Dat is dan weer weer de moeite. Maar bij Stack is de uploadsnelheid wel traag.

Conclusie: backuppen naar de cloud is niet ideaal als je een grote hoeveelheid aan herinneringen/foto’s/video’s moet uploaden. En al zeker geen optie wanneer je geen internetverbinding hebt. Wanneer je enkel foto’s neemt met je smartphone, dan is zo’n backup naar de cloud misschien wel idealer.

Backup naar een externe HDD

Een alternatief is om al je beeldmateriaal te back-uppen naar een externe harde schijf (HDD). In de meeste gevallen heb je hiervoor ook nog een computer nodig zodat je de inhoud van je SD kaartjes kunt kopieëren en plakken naar je externe HDD.

Let wel: bij het kiezen van een externe HDD is het interessant om één te kiezen waarvoor je geen stroom meer nodig hebt. De HDD moet zijn stroom halen uit de verbinding met je computer.

Enkele interessante externe harde schijven:

Beide toestellen zijn in verschillende groottes verkrijgbaar zodat je meer of minder opslagruimte hebt.

Backuppen naar externe HDD zonder computer

Deze optie is eigenlijk de beste optie die je kunt hebben. Zeker als je een lange reis maakt, geen computer bij de hand hebt en geen internetverbinding. Dan moet je kiezen voor de WD My Passport Wireless Pro.

Waarom? Dit toestel beschikt over een SD kaartlezer waarbij je foto’s/video’s en herinneringen automatisch worden gekopieerd naar de harde schijf. Daarnaast beschikt het toestel over een interne batterij waardoor je zelfs offroad je beeldmateriaal kunt back-uppen. Plus je kan de hdd ook gebruiken om films mee te streamen naar je toestellen via de ingebouwde WiFi.

Met andere woorden, dit toestel is HET back-up toestel dat elke reiziger, fotograaf, … nodig heeft bij zijn/haar volgende trip.

Bekijk onderstaande video om jezelf te overtuigen van alle voordelen van de WD My Passport Wireless Pro

 

Heb jij nog andere / betere alternatieven om je reisfoto’s te back-uppen tijdens je trip? Laat het ons (en de andere lezers) weten in de reacties.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

Tui brochure zomer 2022

Tui is dé reisorganisatie voor jouw zonvakantie tijdens de zomer. Tui heeft verschillende brochures met een overzicht van hun reizen. Ga snel naar Tui.be en

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023