Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Foto’s backuppen op reis! Stel je foto’s veilig

Op vakantie gaan staat vaak gelijk als veel vakantiefoto’s nemen. Of je nu foto’s neemt met je smartphone of met een andere camera, op een bepaald punt wil je / moet je je foto’s gaan backuppen. Thuis laadt je eenvoudig de foto’s op via je computer of via wifi. Maar op reis is het vaak niet zo eenvoudig. Hieronder enkele handige tips om jouw foto’s te backuppen als je op reis bent.

Foto’s backuppen voor een (DSLR-) camera

  1. Koop verschillende SD kaartjes
  2. Foto’s backuppen via je smartphone
  3. Uploaden naar de cloud

Smartphone foto’s backuppen

  1. Backuppen naar een sd kaart / usb of externe hdd
  2. Backuppen naar de cloud
  3. Uploaden naar Instagram

, één van de mooiste z, één van de mooiste zaken die er bestaan, als je het ons vraagt toch. Dankzij de komst van smartphones en degelijke camera’s die betaalbaarder zijn geworden, nemen we met zijn allen meer foto’s dan voorheen. Wat wil zeggen dat we steeds meer data hebben om op te slaan. En zeker voor diegene die graag video’s maakt met o.a. een GoPro of met een drone. De hoeveelheid data kan al snel oplopen tot enkele honderden gigabytes. We moeten dit natuurlijk ook allemaal nog kunnen opslaan. Zeker als we op reis willen we zeker zijn dat al ons beeldmateriaal veilig is.

Als ik op reis ga, dan neem ik steeds mijn Canon 500D DSLR camera mee. Ik beschik over enkele SD kaartjes van 16GB waarmee ik zeker enkele dagen toekom. Maar wat als je langer op vakantie gaat? Dan heb je eigenlijk enorm veel (micro) SD kaartjes nodig. Wat ook enorm veel geld kost natuurlijk. Je vakantie foto’s backuppen is niet altijd eenvoudig. En al zeker niet als je geen computer bij de hand hebt. Maar we helpen je graag met enkele oplossingen. Lees zeker verder!

Backuppen naar de cloud

Via services zoals Google Drive, Dropbox, Flickr (1.000GB gratis) heb je de mogelijkheid om je foto’s te backuppen. Maar er zijn 2 “maren”:

  1. Je hebt steeds een (degelijke) internetverbinding nodig. En zoals je waarschijnlijk weet, heb je dit niet altijd als je op vakantie bent. De verbindingen in het buitenland zijn niet altijd van dezelfde kwaliteit of snelheid zoals in thuis. En voor bepaalde reizen heb je zelfs helemaal geen internetverbinding.
  2. die online cloud backups zijn veelal beperkt in grootte, (zeker de gratis versies). Zo krijg je bij Google Drive 15GB aan online opslag, Dropbox 2GB. De enige uitzonderingen zijn Stackstorage van Transip en Flickr, hier krijg je 1TB aan online opslag. Dat is dan weer weer de moeite. Maar bij Stack is de uploadsnelheid wel traag.

Conclusie: backuppen naar de cloud is niet ideaal als je een grote hoeveelheid aan herinneringen/foto’s/video’s moet uploaden. En al zeker geen optie wanneer je geen internetverbinding hebt. Wanneer je enkel foto’s neemt met je smartphone, dan is zo’n backup naar de cloud misschien wel idealer.

Backup naar een externe HDD

Een alternatief is om al je beeldmateriaal te back-uppen naar een externe harde schijf (HDD). In de meeste gevallen heb je hiervoor ook nog een computer nodig zodat je de inhoud van je SD kaartjes kunt kopieëren en plakken naar je externe HDD.

Let wel: bij het kiezen van een externe HDD is het interessant om één te kiezen waarvoor je geen stroom meer nodig hebt. De HDD moet zijn stroom halen uit de verbinding met je computer.

Enkele interessante externe harde schijven:

Beide toestellen zijn in verschillende groottes verkrijgbaar zodat je meer of minder opslagruimte hebt.

Backuppen naar externe HDD zonder computer

Deze optie is eigenlijk de beste optie die je kunt hebben. Zeker als je een lange reis maakt, geen computer bij de hand hebt en geen internetverbinding. Dan moet je kiezen voor de WD My Passport Wireless Pro.

Waarom? Dit toestel beschikt over een SD kaartlezer waarbij je foto’s/video’s en herinneringen automatisch worden gekopieerd naar de harde schijf. Daarnaast beschikt het toestel over een interne batterij waardoor je zelfs offroad je beeldmateriaal kunt back-uppen. Plus je kan de hdd ook gebruiken om films mee te streamen naar je toestellen via de ingebouwde WiFi.

Met andere woorden, dit toestel is HET back-up toestel dat elke reiziger, fotograaf, … nodig heeft bij zijn/haar volgende trip.

Bekijk onderstaande video om jezelf te overtuigen van alle voordelen van de WD My Passport Wireless Pro

 

Heb jij nog andere / betere alternatieven om je reisfoto’s te back-uppen tijdens je trip? Laat het ons (en de andere lezers) weten in de reacties.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
jetlag voorkomen
Tips

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij

TUI 2e persoon gratis mee op reis

Wil je extra goedkoop op vakantie vertrekken? Dan kan je bij vaak profiteren van een waanzinnige promo: 2e persoon gratis. Je bespaart zo tot 50%

Klaar voor de zomer van 2024?