Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Digital nomad worden? – Wat is het en hoe begin je eraan?

Het leven van een digital nomad is voor velen de utopie. Continue gaan reizen, de wereld rond, en ondertussen ook geld verdienen. Een zalig leventje. Wil je ook een digital nomad worden? Hierond kom je er alles over te weten. Wat is een digital nomad? Hoe wordt je een digital nomad? Waar moet je rekening mee houden? En nog meer tips.

1. Wat is een digital nomad (betekenis)

Een digital nomad is iemand die continue op reis is en de wereld gaat ontdekken en op hetzelfde moment ook aan het werk is. Want reizen kost heel wat geld.

Veelal werken digital nomads tijdens de dag of ‘s avonds waardoor op het andere moment tijd hebben om een stad, land te gaan verkennen.

Hoe hun dag / werk is opgebouwd verschilt per digital nomad. De ene blijft enkele maanden op dezelfde plek terwijl de andere eerder continue op doorreis is.

2. Hoe wordt je een digital nomad?

We gaan even al een mythe uit de wereld weg helpen
Een digital nomad wordt je niet van vandaag op morgen.

In eerste instantie moet je een job/activiteit vinden waarmee je remote geld kunt verdienen. Geen job in een fabriek of supermarkt.

Vaak zijn dit jobs via je laptop waarbij je vanop gelijk welke plaats ter wereld die taak kunt uitoefenen. Een degelijke internetconnectie is meestal wel een must.

Eenmaal je een activiteit gevonden hebt, begin je er best zo snel mogelijk mee. Alvorens je de stap naar digital nomad kunt maken, moet je al zeker zijn van een bepaald inkomen. Daarvoor beginnen de meeste eerst als bijberoep als ze nog in België wonen.

Eenmaal ze een bepaalde grens bereikt hebben van inkomen, dan is de stap naar een volledige digitale nomade snel gezet.

3. Jobs als digital nomad

Heb je geen idee welke activiteiten of jobs je als digitale nomade kunt uitvoeren? Hieronder enkele populaire ideeën.

  • Freelance tekstschrijver
  • SEO specialist
  • Zelf een reisblog beginnen en geld verdienen met advertenties
  • Webdesigner

4. Benodigdheden als digitale nomade

Als digital nomad heb je natuurlijk ook heel wat spullen nodig. Minimalistisch leven zodat je weinig moet meepakken als je van locatie verandert. Hieronder enkele must haves als digitale nomade om toch goed / efficiënt te kunnen werken.

Laptop

Als digitale nomade is het belangrijkste attribuut een compacte laptop met een grote batterij. Eén van de belangrijkste benodigdheden om te kunnen werken als digital nomad. We raden je aan om een MacBook Air met M1 chip te kiezen. Zo heb je een super laptop met lange batterijduur in een compact formaat!.

Powerbank (voor laptop & smartphone)

Externe hardeschijf

Externe HDD om als je bestanden veilig te bewaren

Een vpn (Virtual Private Network)

Degelijke internet verbinding

Een goede Backpack

Noice cancelling headphones

Afhankelijk van waar je gaat werken, kan een noice cancelling headphone bepalen of je een productieve. of niet productieve werkdag hebt. Werk je regelmatig in openbare / publieke ruimtes zoals een café, bibliotheek, co working space, … dan zijn noice cancelling headphones een must!

5. Waar naartoe als digital nomad?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enigste wat je nodig hebt is elektriciteit & een degelijke internet verbinding. Dit heb je nodig om goed te kunnen werken in het buitenland. Gelukkig zijn de meestel plekken (over de wereld) voorzien van elektriciteit & wifi).

Populaire bestemmingen zijn Asië, Australië, Zuid-Amerik. Maar ook Europa kent heel wat digitale nomaden. Bestemmingen zoals Barcelona, Lissabon, Porto zijn ook zeer populair. Toeval of niet, maar het zijn meestal de warmere steden die veel digitale nomaden aantrekken.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

De Mol locaties – Alle landen

De Mol is misschien wel hét populairste programma die in het voorjaar op de zender Play4 te bekijken is. Elk jaar neemt Gilles De Coster

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?