Digital nomad worden? – Wat is het en hoe begin je eraan?

Het leven van een digital nomad is voor velen de utopie. Continue gaan reizen, de wereld rond, en ondertussen ook geld verdienen. Een zalig leventje. Wil je ook een digital nomad worden? Hierond kom je er alles over te weten. Wat is een digital nomad? Hoe wordt je een digital nomad? Waar moet je rekening mee houden? En nog meer tips.

1. Wat is een digital nomad (betekenis)

Een digital nomad is iemand die continue op reis is en de wereld gaat ontdekken en op hetzelfde moment ook aan het werk is. Want reizen kost heel wat geld.

Veelal werken digital nomads tijdens de dag of ‘s avonds waardoor op het andere moment tijd hebben om een stad, land te gaan verkennen.

Hoe hun dag / werk is opgebouwd verschilt per digital nomad. De ene blijft enkele maanden op dezelfde plek terwijl de andere eerder continue op doorreis is.

2. Hoe wordt je een digital nomad?

We gaan even al een mythe uit de wereld weg helpen
Een digital nomad wordt je niet van vandaag op morgen.

In eerste instantie moet je een job/activiteit vinden waarmee je remote geld kunt verdienen. Geen job in een fabriek of supermarkt.

Vaak zijn dit jobs via je laptop waarbij je vanop gelijk welke plaats ter wereld die taak kunt uitoefenen. Een degelijke internetconnectie is meestal wel een must.

Eenmaal je een activiteit gevonden hebt, begin je er best zo snel mogelijk mee. Alvorens je de stap naar digital nomad kunt maken, moet je al zeker zijn van een bepaald inkomen. Daarvoor beginnen de meeste eerst als bijberoep als ze nog in België wonen.

Eenmaal ze een bepaalde grens bereikt hebben van inkomen, dan is de stap naar een volledige digitale nomade snel gezet.

3. Jobs als digital nomad

Heb je geen idee welke activiteiten of jobs je als digitale nomade kunt uitvoeren? Hieronder enkele populaire ideeën.

  • Freelance tekstschrijver
  • SEO specialist
  • Zelf een reisblog beginnen en geld verdienen met advertenties
  • Webdesigner

4. Benodigdheden als digitale nomade

Als digital nomad heb je natuurlijk ook heel wat spullen nodig. Minimalistisch leven zodat je weinig moet meepakken als je van locatie verandert. Hieronder enkele must haves als digitale nomade om toch goed / efficiënt te kunnen werken.

Laptop

Als digitale nomade is het belangrijkste attribuut een compacte laptop met een grote batterij. Eén van de belangrijkste benodigdheden om te kunnen werken als digital nomad. We raden je aan om een MacBook Air met M1 chip te kiezen. Zo heb je een super laptop met lange batterijduur in een compact formaat!.

Powerbank (voor laptop & smartphone)

Externe hardeschijf

Externe HDD om als je bestanden veilig te bewaren

Een vpn (Virtual Private Network)

Degelijke internet verbinding

Een goede Backpack

Noice cancelling headphones

Afhankelijk van waar je gaat werken, kan een noice cancelling headphone bepalen of je een productieve. of niet productieve werkdag hebt. Werk je regelmatig in openbare / publieke ruimtes zoals een café, bibliotheek, co working space, … dan zijn noice cancelling headphones een must!

5. Waar naartoe als digital nomad?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enigste wat je nodig hebt is elektriciteit & een degelijke internet verbinding. Dit heb je nodig om goed te kunnen werken in het buitenland. Gelukkig zijn de meestel plekken (over de wereld) voorzien van elektriciteit & wifi).

Populaire bestemmingen zijn Asië, Australië, Zuid-Amerik. Maar ook Europa kent heel wat digitale nomaden. Bestemmingen zoals Barcelona, Lissabon, Porto zijn ook zeer populair. Toeval of niet, maar het zijn meestal de warmere steden die veel digitale nomaden aantrekken.

Ook interessant...

Roadtrip Europa met kinderen (voor het hele gezin)

Een roadtrip door Europa met kinderen is een onvergetelijk avontuur vol ontdekking en plezier. Van de prachtige kustlijnen van Portugal tot de majestueuze Alpen in Zwitserland, Europa biedt een schat aan diversiteit en cultuur die perfect is voor een gezinsvakantie. Of je nu met de auto of camper reist, er zijn tal van mooie plekken ...

Lees meer

musthave-reis-apps

Must have apps voor jouw volgende reis

De enige metgezel die altijd meegaan op reis is je smartphone (ook bij ons). Om je reis aangenamer / makkelijker te maken zijn er tal van apps die je kunt installeren. Zo gaan er heel wat deuren voor je open tijdens je reis en kan je nog meer genieten van je welverdiende vakantie! Google Maps ...

Lees meer

jetlag voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij er een groot tijdsverschil is tussen België & je vakantiebestemming. Denk maar aan Australië, Amerika, Canada, … Wat is een jetlag? Een jetlag is een tijdelijke slaapstoornis die optreedt wanneer ...

Lees meer

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Sunweb kinderkorting

Sunweb Kinderkorting – geniet van veel voordeel

Bij Sunweb kan je terecht voor veel familievakanties. Maar op vakantie gaan met kinderen wil vaak zeggen dat je tijdens de schoolvakanties moet reizen. Dit zijn dan vaak ook de duurdere vakantieperiodes. En dat weten ze bij Sunweb! Daarom hebben we ze de Sunweb Kinderkorting gelanceerd. Sunweb kinderkorting > Sunweb Kinderkorting: 100% korting Op een ...

Lees meer

TUI kinderen gratis op vakantie

TUI – Kinderen gratis op vakantie PROMO

TUI kinderen gratis op vakantie: de ideale gezinsreis Als je aan een vakantie met het hele gezin denkt, kan de kostenberekening snel oplopen. Gelukkig heeft TUI een geweldige aanbieding waarbij kinderen gratis mee op vakantie kunnen. Deze promo voor kinderen maakt het mogelijk om zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie, zonder dat je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force