centerparcs-sunparks-landal

Center Parcs vs Landal vs Sunparks – de beste keuze

In België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, … zijn er veel vakantieparken te vinden. De ideale vakantie bestemming met kinderen en/of vrienden. Maar de vraag is: “Wat zijn nu de beste vakantieparken?” Het populaire Center Parcs? Zijn kleine broertje Sunparks of eerder de concurrent Landal GreenParks? Al heel wat mensen hebben heel wat tijd gespendeerd om dit te gaan uitzoekN. Verschillende berichten lezen op fora, verschillende websites en blogs afspeuren om een goed beeld te krijgen van de verschillende parken. Maar de meningen zijn natuurlijk verdeeld. Afhankelijk van verschillende aspecten. Wij helpen je graag een handje en geven je hieronder een korte samenvatting van de voor- en nadelen van de verschillende vakantieparken. Zo kan jij eenvoudiger kiezen tussen CenterParcs, Landal of Sunparks.

De beste vakantieparken: Center Parcs, Landal of Sunparks?

Laten we beginnen met wat meer informatie te geven over de verschillende vakantieparken.

Center Parcs, is onderdeel van de Pierre & Vacances group, en is misschien wel dé bekendste van alle vakantieparken en heeft vakantieparken in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk . De keten beschikt over zo’n 29 vakantieparken verspreid over de verschillende landen.

Sunparks, eigenlijk het kleine broertje van Center Parcs, dus ook onderdeel van de Pierre & Vacances group, is enkel actief in België. Er zijn 3 Sunparks vakantieparken waar je terecht kan voor een leuke vakantie.

Landal GreenParks is misschien wel dé grootste van de drie. Met zo’n 86 vakantieparken verspreid over Nederland, Duitsland, Denemarken, België, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Hongarije. Zo heb je direct een zeer ruim aanbod en mogelijke vakantiebestemmingen.

De voordelen en nadelen

Wat jullie waarschijnlijk het meeste interesseert is een vergelijking tussen de verschillende vakantieparken. We hebben verschillende fora, reviews, reisverslagen gelezen en zijn tot onderstaande samenvatting gekomen. Sommige resultaten kunnen verkeerd geïnterpreteerd zijn. 

Center Parcs

+ Veel activiteiten voor (kleine) kinderen
+ Mooie subtropische zwembaden (Aqua Mundo)
+ Grote vakantieparken

– Aan de duurdere kant

Sunparks

+ Ideale park voor kinderen
+ Ideale uitvalsbasis om de omgeving te bezoeken

–  Wat verouderde vakantiehuisjes

Landal GreenParks

+ Prijs/Kwaliteit
+ Veel parken

– Minder activiteiten
– Niet elk park heeft een subtropisch zwembad

Boeken met korting

Als we één iets zeker willen aanraden, dan is het dat je steeds met korting jouw vakantie boekt. Bij elk van bovenstaande parken kan je heel wat korting krijgen.

Kies een vakantiepark volgens jouw wensen

Eigenlijk is het niet eenvoudig om een keuze te moeten maken tussen de drie verschillende aanbieders. Want eigenlijk moet je elk park apart gaan vergelijken op basis van de beschikbare faciliteiten, prijzen, beschikbaarheden, afstand, … Een duidelijke vergelijking kan je maken Bungalows.nl.

Hopelijk ben jij niet meer aan het twijfelen tussen jouw vakantie bij Center Parcs, Sunparks en Landal GreenParks?

Summary
Center Parcs vs Landal vs Sunparks - de beste keuze
Article Name
Center Parcs vs Landal vs Sunparks - de beste keuze
Description
Een vakantie bij CenterParcs, Landal of Sunparks? Vergelijk de verschillende vakantieparken en kies de beste.
Author
Publisher Name
VakantieTips
Publisher Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.