Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Beste citytrips in de zomer

Citytrips, één van de populairste manieren om op vakantie te gaan. En goed nieuws voor alle citytrip fans. Je kan het hele jaar door op citytrip gaan. Een nieuwe stad gaan ontdekken, de stad ontdekken als een echte local, de sfeer opsnuiven en leuke cafeetjes bezoeken en lekker culinair genieten in de vele lekkere restaurantjes. Elke stad heeft zijn eigen typische kenmerken en voordelen. En ook enkel momenten om die citytrip te doen. Hieronder hebben we een oplijsting gemaakt van de beste citytrips in de zomer.

Deze citytrips plan je best tijdens de zomer

We kijken bijna allemaal uit naar de zomermaanden. Aangenamere temperaturen, langere dagen, iedereen is beter gezind, we kunnen lekkere ijsjes gaan eten. En bovenal moet je tijdens de zomer een citytrip plannen naar één van volgende steden.

Tip: tijdens je zomer vakantie kan je ook enkele leuke steden meepikken. Ga je met de auto op vakantie? Maak dan misschien een kleine ommetoer om zo toch maar weer een extra stad van je bucketlist te kunnen schrappen. 

Wil je tijdens de zomermaanden (juni, juli, augustus en september) ook een citytrip doen? Dan raden we je aan om één van volgende steden te kiezen.

Bilbao

Dit is één van de steden die jammer genoeg nog vaak vergeten wordt. De hoofdstad van de Spaanse provincie Biskaje (Baskenland) en is een verborgen / ongekende parel voor menig toeristen. Een bezoek aan het mooi Bilbao plan je best tijdens de zomermaanden.

Tips om Bilbao te bezoeken

Lissabon

Lissabon is misschien wel één van de populairste citytrips voor de Belgen en Nederlanders. Lissabon kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Want de meest zonnigste stad van Europa is zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden een ideale bestemming.

Tips om Lissabon te bezoeken

Rome

De Italiaanse hoofdstad mag zeker niet ontbreken. Eén van de meest machtigste steden ter wereld moet je gezien hebben. Zowel cultureel, met enkele must sees zoals het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon, als de gemoedelijke sfeer, het lekker Italiaans eten en drinken. Omdat heel wat bezienswaardigheden in openlucht zijn, is het best om Rome tijdens de zomermaanden te bezoeken.

Tips om Rome te bezoeken

Venetië

We blijven nog even langer in Italië en trekken iets meer naar het noorden richting Venetië. Dé stad in het water kan je ook maar beter tijdens de zomermaanden bezoeken. Je kan hier ronddwalen en verloren lopen in de kleine gangetjes, een gezellig tochtje doen op één van de vele gondels of gewoon lekker tot rust komen op een leuk terrasje.

Tips om Venetië te bezoeken

Stockholm

De Zweedse hoofdstad verdient volgens ons ook meer aandacht. Laat je charmeren door de aangename sfeer van zowel het oude gedeelte als nieuwe gedeelte van de stad. Vertoef, samen met de locals, in de gezellige parkjes. Aangezien Zweden niet het meest warme klimaat is, raden we je aan om de citytrip in de zomermaanden te plannen.

Tips om Stockholm te bezoeken

Welke steden je beter niet bezoekt tijdens de zomer

In bovenstaand lijstje ontbreken nog heel wat steden die je ook beter tijdens de zomermaanden moet bezoeken. Maar wat misschien minstens even belangrijk is, zijn de steden die je beter niet tijdens de zomermaanden gaat bezoeken. Met andere woorden, een citytrip naar volgende steden plan je beter in de lente, herfst of winter.

  • Madrid
  • Barcelona
  • Valencia
  • Sevilla
  • Marrakech
  • Firenze
  • Istanbul

Kan jij nog steden die we zeker moeten bezoeken tijdens de zomermaanden? Laat hieronder weten in een reactie.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

De Mol locaties – Alle landen

De Mol is misschien wel hét populairste programma die in het voorjaar op de zender Play4 te bekijken is. Elk jaar neemt Gilles De Coster

Cruises met vlucht inbegrepen

Een cruise vakantie kan bijna van over de hele wereld. Er zijn bepaalde cruises die vertrekken in België (Zeebrugge). Maar het grootste deel cruises vertrekt

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?