roadtrip-spanje

Tips voor een roadtrip naar Spanje

Spanje, een zalig land! Veel meer Spaans dan Buenos dias, dos cervezas, la siesta, … zal er bij ons niet uitkomen. Maar dat wil niet zeggen dat we geen fantastische roadtrip naar Spanje kunnen maken. Integendeel! Spanje, hét land bij uitstek voor Vlamingen en Nederlanders om te genieten van zon, zee, strand, een lekkere cocktails en zoveel meer. Ben je ook fan van de Spaanse zon. Wil je graag een roadtrip maken met vrienden of alleen? Geen probleem. We geven je graag enkele leuke tips voor een geslaagde roadtrip naar Spanje langs de mooiste steden heen!

roadtrip-spanje

Roadtrip van België/Nederland naar Spanje

Om een roadtrip te kunnen doen in Spanje, moet je natuurlijk in Spanje geraken. Hiervoor heb je twee opties. Met de auto door Frankrijk en daarna nog een leuke roadtrip door Spanje. Of met het vliegtuig naar Spanje vliegen en daar een auto huren. Beide opties zijn zeker mogelijk en hebben elk hun voor- en nadelen.

  • Als je met de auto naar Spanje gaat, dan leg je direct al een hele afstand af voordat je aan je echte roadtrip kan beginnen. Het voordeel is wel dat je al een hele mooie omgeving gaat gezien hebben in Frankrijk en ook enkele tussenstops kan maken om de Fransen beter te leren kennen.
  • Vlieg je naar Spanje en huur je daar een auto? Dat kan ook een dure aangelegenheid worden. Hiervoor moet je je vliegtickets nog betalen (voor meerdere mensen), de auto (en alles wat mee moet) daar huren. Je zit natuurlijk wel beperkter in je mogelijkheden als het gaat om bagage meenemen.

Zo maak je best even een lijstje met wat je zeker nodig hebt tijdens je roadtrip.

Tips voor een leuke roadtrip in Spanje

Als je in Spanje bent aangekomen (op welke manier dan ook) dan begint je roadtrip in het Spaanse vaste land. Hier raden we je zeker aan om een tussenstop te maken in één van volgende steden (of als het kan in alle steden).

Bilbao

Bilbao, gelegen in het Baskenland is volgens mij een stad die meer aandacht verdiend. Het is voor velen een nog-niet-ontdekte stad en daar moet misschien wel verandering in komen. De stad heeft heel wat te bieden. We raden je wel echter aan om Bilbao tijdens de zomermaanden te bezoeken. Met onder andere het Guggenheim Museum, de Zubizuri voetgangersbrug, het mooie Parque de Dona Casilda, … heb je heel wat leuke bezienswaardigheden. Het ideale begin van een mooie roadtrip.

Madrid

Na enkele dagen in Bilbao te vertoeven, kan je verder rijden naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Onderweg beland je even in the middle of nowhere om nadien, na het beklimmen van een heuveltje, het mooie Madrid te zien liggen. In de stad rijden met je auto wordt blijkbaar niet aangeraden. Wat je wel kan doen is net buiten de stad overnachten en het openbaar vervoer nemen. Of op één van omliggende campings verblijven (met een tentje – zoals een echte reiziger) en de stad zo te gaan verkennen.

In Madrid zelf heb je heel wat mogelijkheden en heb je ogen en tijd te kort. Enkele zaken die je zeker moet bezoeken: het gezellige parkje Parque Del Buen Retiro, gelegen in het midden van de stad met zo’n 1,4km2 oppervlakte. Daarnaast heb je ook nog het Koninklijk Paleis, Tempel van Debod, Puerta de Alcala, Stadion Santiago Bernabéu, … Madrid heeft heel veel te bieden en is tevens een ideale stad voor een citytrip.

Extra tips voor een succesvolle roadtrip door Spanje

Misschien is het beter om je roadtrip te plannen in juni of september. Tijdens de zomermaanden juli & augustus is het in Spanje erg druk met de andere vakantiegangers en is het tevens enorm warm in bepaalde streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.