Vakantie Tips

Zwemmen met Dolfijnen in Tenerife: Een Ongelooflijke Ervaring

dolfijnen tenerife
Zwemmen met Dolfijnen in Tenerife: Een Ongelooflijke Ervaring

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, indrukwekkende vulkaanlandschappen en het aangename klimaat het hele jaar door. Naast deze natuurlijke schoonheid biedt Tenerife ook een unieke kans om te zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Hieronder nemen we je mee met alles wat je moet weten over zwemmen met dolfijnen in Tenerife, inclusief waar je ze kunt vinden, de beste tijd om te gaan en hoe je deel kunt nemen aan deze onvergetelijke ervaring.

Ontdek hier waar je kunt zwemmen met Dolfijnen >

Waar en wanneer dolfijnen spotten in Tenerife

De wateren rond Tenerife zijn de thuisbasis van verschillende soorten dolfijnen, waaronder tuimelaars, gestreepte dolfijnen en Atlantische gevlekte dolfijnen. Deze prachtige zeezoogdieren zijn het hele jaar door te zien, maar de beste tijd om ze te spotten is tussen juni en september, wanneer de zee rustiger is en de zichtbaarheid beter.

Dolfijnen zijn voornamelijk te vinden in de zuidwestelijke wateren van Tenerife, in de buurt van de kliffen van Los Gigantes en rond de eilanden La Gomera en La Palma. Verschillende boottochten vertrekken dagelijks vanuit havens zoals Puerto Colón, Los Cristianos en Los Gigantes om dolfijnen en andere zeedieren te spotten.

Zwemmen met dolfijnen: verantwoord en respectvol

Hoewel zwemmen met dolfijnen in gevangenschap mogelijk is op sommige locaties in Tenerife, raden we aan om deel te nemen aan verantwoorde en milieuvriendelijke tours die je de kans geven om dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te ervaren. Deze tours zijn ontworpen om de dieren niet te verstoren en hun welzijn te waarborgen. Houd er rekening mee dat het in Tenerife officieel niet is toegestaan om met wilde dolfijnen te zwemmen. Je kunt echter nog steeds genieten van het observeren van dolfijnen vanaf een boot, waarbij je respect toont voor hun leefgebied en gedrag.

Hoe deel te nemen aan een dolfijnentour in Tenerife

Er zijn verschillende organisaties en touroperators op Tenerife die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van dolfijnentours. Bij het kiezen van een tour, is het belangrijk om een verantwoorde en gerespecteerde operator te selecteren die zich inzet voor milieubehoud en het welzijn van dolfijnen. Enkele tips bij het kiezen van een dolfijnentour zijn:

  1. Onderzoek: Lees recensies en vraag aanbevelingen van vrienden, familie of lokale experts.
  2. Kies een kleinschalige tour: Overweeg een tour met een kleinere boot en een beperkt aantal deelnemers om de impact op de dolfijnen en hun leefgebied te minimaliseren.
  3. Let op certificeringen en lidmaatschappen: Kies een operator die lid is van erkende organisaties zoals de World Cetacean Alliance, wat aangeeft dat ze zich inzetten voor verantwoord toerisme en het welzijn van zeedieren.

Andere tips voor het plannen van je dolfijnentour in Tenerife

  • Wees flexibel: Dolfijnen zijn wilde dieren, en er is geen garantie dat je ze tijdens elke tour zult zien. Wees bereid om meerdere tours te boeken of je planning aan te passen als het weer of de zeeomstandigheden niet ideaal zijn.
  • Bescherm jezelf tegen de zon: Vergeet niet om zonnebrandcrème, een hoed en zonnebril mee te nemen, aangezien je enkele uren op het water zult doorbrengen.
  • Neem een camera mee: Leg je herinneringen vast met een waterdichte camera of smartphone, maar wees respectvol en maak geen foto’s als dit het gedrag van de dolfijnen verstoort.
  • Draag geschikte kleding: Draag comfortabele kleding en schoenen met antislipzolen, aangezien het dek van de boot nat en glad kan zijn.

Zwemmen met dolfijnen in Tenerife is een unieke en onvergetelijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je de kans geeft om deze prachtige zeezoogdieren in hun eigen habitat te bewonderen. Door een verantwoorde en milieuvriendelijke tour te kiezen, kun je niet alleen genieten van een ongelooflijk avontuur, maar ook bijdragen aan het behoud en welzijn van dolfijnen en hun omgeving.

Wist je ook dat je in Tenerife walvissen kunt spotten?

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek De Mooiste Plekjes van Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische Eilanden, is een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en zonaanbidders. Met zijn adembenemende landschappen, vulkanische schoonheid en levendige cultuur,

Auto huren Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. Maar naast

Auto huren Gran Canaria

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming dankzij het aangename klimaat, de prachtige stranden en de diverse landschappen. Hoewel het eiland

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!