Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Auto huren Gran Canaria

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming dankzij het aangename klimaat, de prachtige stranden en de diverse landschappen. Hoewel het eiland talloze bezienswaardigheden en activiteiten biedt, is het openbaar vervoer niet altijd de meest efficiënte manier om alles te ontdekken. Een geweldige optie om het eiland te verkennen is het huren van een auto. In dit artikel bespreken we de voordelen van het huren van een auto, waar je op moet letten en welke auto geschikt is voor Gran Canaria. We sluiten af met enkele veelgestelde vragen over autoverhuur in Gran Canaria.

Voordelen van een auto huren in Gran Canaria

 1. Vrijheid en flexibiliteit: Met een huurauto ben je niet gebonden aan dienstregelingen van het openbaar vervoer en kun je het eiland op je eigen tempo verkennen. Dit geeft je de kans om spontane stops te maken en verborgen parels te ontdekken die je anders misschien zou missen.
 2. Tijd besparen: Het huren van een auto stelt je in staat om meer van het eiland te zien in minder tijd. Je kunt eenvoudig van de ene locatie naar de andere rijden zonder te hoeven wachten op bussen of taxi’s.
 3. Comfort en gemak: Een huurauto biedt comfort en gemak tijdens je reis. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt, en je hebt altijd vervoer bij de hand.
 4. Toegang tot afgelegen gebieden: Gran Canaria heeft veel verborgen schatten die niet gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Met een huurauto kun je deze afgelegen gebieden bezoeken en zo een unieke kant van het eiland ontdekken.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in Gran Canaria

 1. Verhuurbedrijf kiezen: Er zijn talloze autoverhuurbedrijven op Gran Canaria, variërend van internationale ketens zoals Hertz en Avis tot lokale verhuurders. Doe wat onderzoek en vergelijk prijzen en voorwaarden voordat je een keuze maakt. Lees ook beoordelingen van andere klanten om een betrouwbaar bedrijf te vinden.
 2. Verzekering: Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent tijdens het huren van een auto. Dit kan via de verhuurder zelf of via een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij. Let op het eigen risico en overweeg een aanvullende verzekering om dit bedrag te verlagen of te elimineren.
 3. Extra uitrusting: Denk na over welke extra uitrusting je nodig hebt, zoals een kinderzitje, navigatiesysteem of dakdrager. Reserveer deze items vooraf om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn.
 4. Brandstofbeleid: Informeer naar het brandstofbeleid van het verhuurbedrijf. Sommige bedrijven vereisen dat je de auto met een volle tank inlevert, terwijl anderen een bepaald brandstofniveau accepteren.

Welke auto huren voor Gran Canaria

De keuze van de auto hangt af van je behoeften, budget en reisplannen. Overweeg de volgende opties:

 1. Compacte auto: Een compacte auto is perfect voor korte afstanden en stedelijke gebieden. Ze zijn meestal goedkoper en verbruiken minder brandstof dan grotere auto’s.
 2. Middenklasse auto: Als je meer ruimte en comfort wilt, is een middenklasse auto een goede optie. Deze auto’s zijn geschikt voor gezinnen en langere ritten.
 3. SUV of 4×4: Als je van plan bent om off-road te gaan of bergachtige gebieden te verkennen, overweeg dan een SUV of 4×4. Deze voertuigen bieden meer stabiliteit en veiligheid op onverharde wegen.

Veelgestelde vragen over auto huren in Gran Canaria

1. Wat is de gemiddelde prijs voor een huurauto in Gran Canaria?

De prijzen voor een huurauto in Gran Canaria variëren afhankelijk van het type auto, de huurperiode en het verhuurbedrijf. Gemiddeld kun je rekenen op €20 tot €50 per dag voor een compacte auto en €30 tot €70 per dag voor een middenklasse auto of SUV.

2. Is een internationaal rijbewijs vereist om een auto te huren in Gran Canaria?

Nee, een internationaal rijbewijs is meestal niet vereist om een auto te huren in Gran Canaria. Een geldig EU-rijbewijs is voldoende. Als je echter van buiten de EU komt, kan een internationaal rijbewijs nodig zijn.

3. Zijn er minimumleeftijdseisen om een auto te huren in Gran Canaria?

De meeste autoverhuurbedrijven vereisen dat bestuurders minimaal 21 jaar oud zijn en minimaal één jaar rijervaring hebben. Sommige bedrijven kunnen extra kosten in rekening brengen voor bestuurders jonger dan 25 jaar.

4. Kan ik een auto huren met een automatische transmissie in Gran Canaria?

Ja, veel verhuurbedrijven bieden auto’s met automatische transmissie aan. Houd er echter rekening mee dat het aanbod beperkter kan zijn en dat auto’s met automatische transmissie over het algemeen duurder zijn om te huren.

Een auto huren in Gran Canaria biedt veel voordelen, waaronder vrijheid, flexibiliteit en toegang tot afgelegen gebieden. Door de juiste auto te kiezen en rekening te houden met zaken als verzekering en brandstofbeleid, kun je ervoor zorgen dat je een geweldige tijd hebt terwijl je het eiland verkent.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek De Mooiste Plekjes van Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische Eilanden, is een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en zonaanbidders. Met zijn adembenemende landschappen, vulkanische schoonheid en levendige cultuur,

Auto huren Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. Maar naast

All Inclusive Ibiza

Ibiza, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn levendige nachtleven, schitterende stranden en adembenemende natuur. Een all-inclusive vakantie naar Ibiza biedt

Klaar voor de zomer van 2024?