Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Mooiste stranden van Barcelona

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, ligt ook aan de Middellandse Zee. Naast de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, moet je zeker ook tijd vrijmaken voor een bezoek aan één van de stranden van Barcelona. De kust van Barcelona is bijna 5km lang. Keuze genoeg dus. Daarom kan je hieronder de mooiste stranden van Barcelona terugvinden.

Wil jij genieten van het azuurblauwe water, gouden stranden en mediterraanse zon? Dan moet je zeker afzakken naar één van onderstaande stranden.

Tip: Overnachten in Barcelona

Wat te doen aan de stranden van Barcelona

Of je nu wil genieten van het azuurblauwe water, de gouden stranden of mediterraanse zon, een partijtje volleybal, fitnessen op het strand of genieten van een terrasje (lekkere cocktails & verse tapas). Je kan het allemaal aan het strand van Barcelona.

Bogatelli

Bogatelli is één van de beste stranden van Spanje en ligt tussen Mar Bella en Nova Icària. Het strand trekt eerder een ouder publiek aan.

 • 600m lang
 • Ideaal om te volleyballen
 • windsurfen en kitesurfen
 • Kajakken op open zee

Barceloneta

Het tweede mooiste strand is direct ook het populairste strand: Barceloneta. Dit zorgt ervoor dat dit ook een druk bezocht strand is waar mensen willen zien & gezien worden. Langs dit mooie stukje strand liggen een aantal van de beste restaurants van Barcelona.

Tip: Verblijf zeker in het Hotels Arts hotel (1 van de beste strandresorts van Spanje)

Nova Icària

Nova Icària is het familiestrand van Barcelona. Populair bij zowel de toeristen als bij de lokale bevolking. Het is één van de rustigste stranden van Barcelona waardoor het perfect is voor de kleinsten onder ons.

 • Tafeltennis
 • Speeltuin
 • Volleybal velden

Mar Bella

Mar Bella is het strand zonder de grote drukte en storende verkopers. Bezoekers van het Mar Bella strand kunnen er wel volleyballen, kajakken, zwemmen, windsurfen en paddleboarden.

Let op: het Mar Bella strand is ook een naaktstrand. Ook het LGBT-publiek komt voornamelijk naar Mar Bella.

San Sebastià

Het strand van San Sebastià is het langste strand van Barcelona. Meet 1.100m is er genoeg plaats om er te gaan zonnen en uitrusten. Tijdens de zomermaanden kan het wel wat drukker zijn.

Tip: kom iets vroeger om zeker een plaatsje te bemachtigen.

Voorzieningen langs de stranden van Barcelona

De stranden van Barcelona zijn goed uitgerust. De meeste stranden beschikken over douches, toiletten en redders.

Activiteiten langs het strand van Barcelona

Wil je niet zomaar op het strand liggen en zonnen? Ben je op zoek naar iets avontuurlijkers, dan kan het zeker op het strand van Barcelona.

 • Surfeen
 • Zeilen
 • Kajakken
 • Paddle
 • Fitnessen
Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek De Mooiste Plekjes van Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische Eilanden, is een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en zonaanbidders. Met zijn adembenemende landschappen, vulkanische schoonheid en levendige cultuur,

Auto huren Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. Maar naast

Auto huren Gran Canaria

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming dankzij het aangename klimaat, de prachtige stranden en de diverse landschappen. Hoewel het eiland

Klaar voor de zomer van 2024?