Rondreis in Kroatie – onze tips

rondreis-kroatie-tips

Kroatië, het mooie land gelegen aan de Adriatische zee, deelt de landgrenzen met Bosnië & Herzegovina, Slovenië, Servië, Hongarij en Montenegro. Je kan Kroatië een beetje vergelijken met Italië, dat eigenlijk aan de andere kant van de Adriatische zee ligt. Plan je een rondreis met de auto naar Kroatië? Maak dan gebruik van onze tips om er een succes van te maken.

Rondreis naar Kroatië met de auto

Een roadtrip richting Kroatië met de auto is zeker te doen. Het dichtste punt van Kroatië (Zagreb of Rijeka) ligt op 1.300km van Brussel. Hiervoor mag je toch rekenen op 13h rijden (zonder tussenstop). Dit kan je vergelijken met een autovakantie naar Spanje.

Echter raden we iedereen aan om verder te trekken, dieper in Kroatië. Het dichtste stuk (voornamelijk Istrië) heeft een zeer mooi landschap, maar is toch wat onderhevig aan het toerisme. Als je verder gaat richting Zadar & Split, dan kom je een nog mooier Kroatië tegen. Als je dus van plan bent om een roadtrip te doen in Kroatië, dan raden we je zeker aan om verder land inwaarts te trekken.

Heb je genoeg tijd en wil je echt alles uit Kroatië halen? Dan moet je zelfs doorrijden tot in Dubrovnik. Dit wordt als één van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en heeft als bijnaam “Parel van de Adriatische Zee”. De stad staat tevens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hieronder kan je enkele afstanden en reistijd terugvinden naar enkele plaatsen in Kroatië:

 • Brussel – Zagreb: 13h – 1300km (Lees: Is Zagreb wel de moeite?)
 • Brussel – Rijeka – 13h – 1300km
 • Brussel – Zader: 15h – 1550km
 • Brussel – Split: 16h30m – 1700km
 • Brussel – Dubrovnik – 18h30m – 1800km

De beste route naar Kroatië

Als je zelf met de auto naar Kroatië reist, dan heb je eigenlijk 2 mogelijkheden om er te geraken:

 • België > Duitsland > Oostenrijk > Slovenië > Kroatië
 • België > Zwitserland > Italië > Slovenië > Kroatië

De kortste route gaat via Duitsland & Oostenrijk. Via deze route kom je enkele Duitse grootsteden tegen waar je eventueel kan stoppen voor overnachting en/of om de stad ook te gaan bezoeken. Enkele interessante steden zijn: Keulen, Stuttgart en München. Ook in Oostenrijk kan je ook even een tussenstop maken in Salzburg. Terwijl de hoofdstad van Slovenië (Laiback / Ljubljana) ook op de route ligt. Wanneer je door Duitsland rijdt, vergeet je best niet om een milieusticker aan te kopen.

Via Zwitserland, Italië kom je ook enkele interessante steden tegen die je niet mag missen: Milaan & Venetië. De ideale stopplaatsen voor een leuke roadtrip door Europa.

Leuke plaatsen om te overnachten in Kroatië

Wanneer je met vrienden of juist met z’n tweeën een roadtrip maakt in Kroatië, dan moet je natuurlijk ook ergens overnachten. Om te kunnen genieten van een ultiem Kroatië gevoel, raden we je jullie aan om te overnachten op enkele populaire / goede campings. Kroatië is een favoriete bestemming voor veel kampeerders. Doorheen het land zijn er dan ook interessante campings te vinden. De ideale rustplaats voor een roadtrip in Kroatië en veelal ook de ideale uitvalsbasis om verschillende bezienswaardigheden te gaan bezoeken.

Rondreis Istrië (Kroatie)

In Istrië, het begin van Kroatië, kan je overnachten op de grote camping Bi-Village. Deze camping heeft alles wat een kampeerder of roadtripper nodig heeft.

Rondreis Dalmatië (Kroatië)

Ga je iets dieper in Kroatië en wil je de streek rond Zadar & Split verkennen? Ook daar kan je aangenaam overnachten.

 • Zaton Holiday Resort (Zadar)
 • Camping Strobrec (Split)

De must sees/bezienswaardigheden van Kroatië

Er zijn heel veel redenen waarom je naar Kroatië moet gaan. Dit prachtige land heeft heel wat moois te bieden. En tijdens een rondreis doorheen Kroatië kan je veel van deze zaken bezoeken. We hebben hieronder een lijstje gemaakt van de zaken die je moet gezien hebben in Kroatië.

Bezienswaardigheden in Istrië

 • Brijuni Island
 • Kamenjak National Park (Premantura)
 • Porec
 • Rovinj

Bezienswaardigheden in Dalmatië

 • Nationaal park Plitvicemeren (met de Plitvice watervallen)
 • Krka watervallen
 • Blue Cave (Split)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *