Vakantie Tips

Waarom de Efteling beter is dan Disneyland Parijs

efteling vakantieparken
Waarom de Efteling beter is dan Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is waarschijnlijk populairder dan de Efteling. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Plan je een uitstapje naar Disneyland, dan ga je natuurlijk een leuke tijd tegemoet. Maar heb je al eens gedacht om naar de Efteling te gaan in Nederland? De Efteling is op bepaalde vlakken beter en leuker dan Disneyland Parijs. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom kiezen voor Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs is ook een fantastisch park. Redenen genoeg waarom je, als pretpark-fan ook eens naar Disnyland moet gaan. In Disneyland staat alles in teken van de bekende en iets minder bekende Disneyfiguren en tekenfilms en al het magische dat erbij komt kijken. Je komt nog maar toe in het park en ziet direct het prachtige sprookjeskasteel.

Het park is geschikt voor elke kinderen, jongeren en volwassen van elke leeftijd. Je kunt er uren in rondslenteren en telkens nieuwe dingen ontdekken. Aan elk detail werd gedacht en dit goed uitgewerkt. Disneyland Parijs is niet voor niets één van de beste pretparken van Europa.

Waarom kiezen voor de Efteling?

MAAR, we mogen de Efteling ook niet vergeten. De Efteling die, een stuk goedkoper is dan Disneyland en ligt ook nog eens dichter. De Efteling heeft trouwens ook de bijnaam Disneyland van Nederland gekregen. Ook hier gaan ze volop voor een magisch gevoel. Van zodra je binnenkomt laat je je onderdompelen in een wereld vol magie, betovering en sprookjes.

Hoewel het park verschillende attracties heeft voor zowel jong als oud. Is het park iets meer gericht op de jongere kindjes. Je kan uren verdwalen in het Sprookjesbos en je helemaal niet vervelen.

Het handige aan de Efteling is dat alles in het Nederlands is. Hiervoor kunnen (jonge) kinderen ook alles begrijpen. Wat voor hen de ervaring nog mooier en unieker maakt. Daarnaast helpt het park, met haar zalige vuilnisbakken, om iedereen te laten opruimen. Heb je iets voor in de vuilbak? Ga snel en laat de vuilnisbak spreken. Kinderen zijn er gek van!

Efteling vs Disneyland Parijs

  • De Efteling is goedkoper dan Disneyland Parijs
  • De Efteling (133km*) ligt dichter dan Disneyland Parijs (333km*) (* ten opzichte van Brussel)
  • Een Amerikaanse pretpark-expert heeft, na zijn bezoek aan de Efteling, een lofzang gehouden voor het pretpark als werelds beste pretpark.
  • Aangezien ze in de Efteling Nederlands spreken, kunnen kinderen alles begrijpen

 

 

Ben je het eens  met ons? Deel zeker jouw mening over beide pretparken?

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Vakantieparken bij de Efteling

De ideale combinatie: genieten van een zalige vakantie op een vakantiepark en ook nog eens een dagje of twee naar de Efteling. Wij zijn alvast

Goedkoop naar Bellewaerde

Het pretpark Bellewaerde, gelegen in Ieper, in één van de populairste pretparken in België. Korting bij Bellewaerde Eerder op zoek om je Bellewaerde ticket met

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023