Drukte in Disneyland Parijs (druktekalender)

Het kans soms echt druk zijn in de parken van Disneyland Parijs. Deze drukke periodes probeer je dan ook best te vermijden. Hieronder vind je enkele tips om de drukte te vermijden bij Disneyland Parijs.

Wanneer is het druk in Disneyland Parijs?

Onderstaande momenten / periodes probeer je best te vermijden om naar Disneyland Parijs te gaan. Dit zijn over het algemeen de drukste periodes waarbij je lang moet aanschuiven op de populairste attracties:

  • Zomermaanden (juli & augustus): Dit zijn ook de maanden waarop de meeste Europese landen vakantie hebben en een uitstapje naar Disneyland Parijs boeken.
  • Halloween / kerstperiode: Deze 2 populaire thema periodes (waarbij Disneyland volledig wordt omgetoverd in het thema) trekt ook heel wat bezoekers aan. Het is echter wel een aan te raden periode om Disneyland in deze stijl eens te ontdekken.
  • Franse feestdagen: Wanneer de Fransen in vakantie zijn, trekken ze massaal naar Disneyland Parijs (1 mei, 8 mei, 14 juli & 11 november)
  • Weekenden: weekenden zijn vaak drukker dan doordeweekse dagen (maandag tem donderdag)

Rustige periodes in Disneyland Parijs

Het is niet altijd (super) druk in Disneyland. Er zijn ook rustige(re) periodes waarbij je kunt genieten van de Disney magie en niet (zo lang) moet aanschuiven bij de attracties.

  • Tijdens de schooldagen: wanneer de kinderen naar school moeten, is het moment om naar Disneyland Parijs te trekken.
  • Tijdens regenacthige dagen: het het een klein beetje aan het regenen? Dan is de kans groot dat er niet veel mensen naar Disneyland Parijs trekken.

Druktekalender Disneyland Parijs

Wil je graag op een overzichtelijke manier in een kalender de drukte te kunnen bekijken? Dan raden we je aan om de druktekalender van Disneyland Parijs zelf te raadplegen via deze link. Op de kalender zie je de dagen in verschillende kleuren staan (en de prijzen voor een overnachting). Hoe lichter de kleur, hoe rustiger en hoe lager de prijs, hoe rustiger.

Drukte in Disneyland Parijs? Zo haal je het meeste uit je verblijf

Het lukt niet altijd om Disneyland Parijs op een rustig moment te gaan bezoeken. Daarom ook enkele tips om het meeste uit je verblijf te halen.

  • Overnacht in een Disney hotel & geniet van de Extra Magic Hours (gasten van de Disney hotels kunnen vroeger de parken in)
  • Koop een Premier Access kaartje en omzeil zo de wachtrijen bij Disneyland. Niet goedkoop maar zeker de moeite waard op drukke dagen!
  • Ga meerdere dagen naar Disneyland Parijs: standaard raden we je aan om 1x te overnachten. Maar op drukke momenten raden we 2 overnachtingen aan!

Ook interessant...

goedkoop-naar-disneyland-tickets-korting

Goedkoop naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, één van dé beste pretparken in Europa. Kinderen, maar ook volwassen, zijn dol op Disneyland en plannen dan ook graag een uitstapje naar dé woonplaats van Mickey Mouse, Goofy maar ook Elsa, Pinokkio en vele anderen. Wil je graag goedkoop naar Disneyland Parijs? We geven alle tips die je nodig hebt om goedkoop ...

Lees meer

3 dagen Disneyland Parijs – Een magisch en onvergetelijk avontuur

Disneyland Parijs, het land waar dromen werkelijkheid worden en de magie nooit eindigt. Of je nu jong bent of oud, een bezoek aan dit betoverende rijk belooft herinneringen die je voor altijd zult koesteren. Wij zijn ervan overtuigd dat 3 dagen in Disneyland Parijs het perfecte antwoord is. 3 Dagen ongehaast Disneyland Parijs ontdekken Volgens ...

Lees meer

Parijs en Disneyland Parijs combineren

Ervaar de ultieme combinatie van stadsleven en magie door een bezoek aan Parijs te combineren met een dagje Disneyland Paris. Van de historische monumenten en het culinaire erfgoed van Parijs tot de betoverende sprookjeswereld van Disneyland, deze combinatie biedt voor ieder wat wils. Hoe kom je van Parijs naar Disneyland Paris? Het reizen van Parijs ...

Lees meer

Jarig in Disneyland Parijs? Vier je magische verjaardag!

Ga je naar Disneyland Parijs en vier je op dat moment de verjaardag van iemand die mee is? Bvb van een kind, vriend, partner, … Een ideale plek voor de jarige. Maar wordt er ook iets extra gedaan voor de jarige? Haal je Birthday Badge op Ben je jarig tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs? ...

Lees meer

Jaarabonnement Disneyland Parijs vanaf € 289,00

Ben jij ook een groot fan van Disneyland Parijs en wil je het liefst ieder moment van het jaar doorbrengen in dit magische park? Dan is een jaarabonnement misschien wel iets voor jou! Wanneer is een jaarabonnement bij Disneyland Parijs interessant? Welke soorten jaarabonnementen zijn er en wat zijn de voordelen eigenlijk van een Disney ...

Lees meer

Naar Disneyland met kleine kinderen (baby of peuter)

Disneyland Parijs, een plek waar magie tot leven komt en waar dromen werkelijkheid worden, is een ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen (baby of peuters). Er zijn talloze attracties, shows en personages uit geliefde Disney-films, die de kinderen (en de (groot)ouders) een onvergetelijke ervaring biedt. Disneyland Parijs is voorzien voor families met kleine kinderen. ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force