Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Drukte in Disneyland Parijs (druktekalender)

Het kans soms echt druk zijn in de parken van Disneyland Parijs. Deze drukke periodes probeer je dan ook best te vermijden. Hieronder vind je enkele tips om de drukte te vermijden bij Disneyland Parijs.

Wanneer is het druk in Disneyland Parijs?

Onderstaande momenten / periodes probeer je best te vermijden om naar Disneyland Parijs te gaan. Dit zijn over het algemeen de drukste periodes waarbij je lang moet aanschuiven op de populairste attracties:

  • Zomermaanden (juli & augustus): Dit zijn ook de maanden waarop de meeste Europese landen vakantie hebben en een uitstapje naar Disneyland Parijs boeken.
  • Halloween / kerstperiode: Deze 2 populaire thema periodes (waarbij Disneyland volledig wordt omgetoverd in het thema) trekt ook heel wat bezoekers aan. Het is echter wel een aan te raden periode om Disneyland in deze stijl eens te ontdekken.
  • Franse feestdagen: Wanneer de Fransen in vakantie zijn, trekken ze massaal naar Disneyland Parijs (1 mei, 8 mei, 14 juli & 11 november)
  • Weekenden: weekenden zijn vaak drukker dan doordeweekse dagen (maandag tem donderdag)

Rustige periodes in Disneyland Parijs

Het is niet altijd (super) druk in Disneyland. Er zijn ook rustige(re) periodes waarbij je kunt genieten van de Disney magie en niet (zo lang) moet aanschuiven bij de attracties.

  • Tijdens de schooldagen: wanneer de kinderen naar school moeten, is het moment om naar Disneyland Parijs te trekken.
  • Tijdens regenacthige dagen: het het een klein beetje aan het regenen? Dan is de kans groot dat er niet veel mensen naar Disneyland Parijs trekken.

Druktekalender Disneyland Parijs

Wil je graag op een overzichtelijke manier in een kalender de drukte te kunnen bekijken? Dan raden we je aan om de druktekalender van Disneyland Parijs zelf te raadplegen via deze link. Op de kalender zie je de dagen in verschillende kleuren staan (en de prijzen voor een overnachting). Hoe lichter de kleur, hoe rustiger en hoe lager de prijs, hoe rustiger.

Drukte in Disneyland Parijs? Zo haal je het meeste uit je verblijf

Het lukt niet altijd om Disneyland Parijs op een rustig moment te gaan bezoeken. Daarom ook enkele tips om het meeste uit je verblijf te halen.

  • Overnacht in een Disney hotel & geniet van de Extra Magic Hours (gasten van de Disney hotels kunnen vroeger de parken in)
  • Koop een Premier Access kaartje en omzeil zo de wachtrijen bij Disneyland. Niet goedkoop maar zeker de moeite waard op drukke dagen!
  • Ga meerdere dagen naar Disneyland Parijs: standaard raden we je aan om 1x te overnachten. Maar op drukke momenten raden we 2 overnachtingen aan!

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
Klaar voor de zomer van 2024?