Naar Disneyland met kleine kinderen (baby of peuter)

Disneyland Parijs, een plek waar magie tot leven komt en waar dromen werkelijkheid worden, is een ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen (baby of peuters). Er zijn talloze attracties, shows en personages uit geliefde Disney-films, die de kinderen (en de (groot)ouders) een onvergetelijke ervaring biedt. Disneyland Parijs is voorzien voor families met kleine kinderen. We nemen je mee met wat je mag verwachten.

Ontdek de ticketprijzen voor kinderen >

Faciliteiten voor kleine kinderen in Disneyland

Disneyland Parijs heeft verschillende zaken ontworpen om gezinnen met kleine kinderen te helpen.

TIP: Maak gebruik van de Disneyland plattegrond om alles snel terug te vinden.

1. Baby Care Centers

Er zijn 2 Baby Care Centers (1 in elk park) die alle nodige voorzieningen hebben om een kindje te verversen en eten op te warmen in een microgolf. Ook is er een speciale ruimte voor borstvoeding voor diegene die wat privacy/rust wensen.

2. Borstvoeding geven in Disneyland Parijs

Het is toegestaan om in heel het park borstvoeding te geven aan je baby. Behalve op attracties uit veiligheidsvoorschriften. Wil je meer privacy/rust? Ga dan naar een Baby Care Center waar er een speciale ruimte voorzien is om borstvoeding te geven.

3. Buggy’s in Disneyland Parijs

Als je met kleine kinderen op stap gaat, dan is een buggy / kinderwagen onmisbaar. Je mag gratis je eigen kinderwagen meenemen of er eentje huren in het park. Ideaal om rugzakken aan te hangen & vermoeide kinderen te laten rusten.

4. Rider Switch

Met (kleine) kinderen kan je niet alle attracties doen. Wil je toch bvb op de Space Mountain of Big Thunder Mountain waar de kinderen (nog) niet op mogen? Geef dan aan een castmember aan de ingang van de attractie aan dat je de Rider Switch wil hanteren. De ene ouder neemt de normale wachtrij terwijl de andere ouder (met de kinderen) aan de uitgang van de attractie wacht. Eenmaal de ene ouder op de attractie is geweest, kan je daarna switchen (zonder opnieuw te moeten wachten).

TIP: Wil je niet wachten aan de attracties? Kies dan voor een Disney Premier Access

5. Goedkopere tarieven voor de hotels & Disney parken

6. Speeltuinen

Hebben de kinderen even genoeg van de attracties en de drukte? Laat hen even tot rust komen op één van de speeltuintjes. Ideaal om (ook als ouder) even uit te rusten, iets te drinken terwijl de kinderen zich amuseren en kunnen spelen met andere kinderen.

7. Overnachten met kinderen in Disneyland Parijs

Een aanrader voor iedereen die met (kleine) kinderen naar Disneyland Parijs gaat, is om te overnachten in een Disney hotel. De kinderen houden van de magisch ingerichte hotels, het lekkere ontbijt en de mogelijkheid om de Disney figuren te ontmoeten. Verblijf je in een Disney hotel, dan kan je eenvoudig tijdens je bezoek aan Disneyland even de drukte vermijden in het zwembad of andere faciliteiten van je hotel.

8. Kids menu in de Disney restaurents

Het is toegelaten om je eigen eten en drinken mee te nemen in de Disney parken. Maar je kan jezelf veel moeite besparen en lekker gaan eten in één van de vele restaurants in het park. Die restaurants bieden een kindermenu aan en beschikken over hoge stoelen. In bepaalde restaurants kan je ook de Disney figuren ontmoeten.

Disneyland Parijs: Vanaf Welke Leeftijd?

Er is geen minimale leeftijd om Disneyland Parijs te bezoeken. Het park heeft attracties en entertainment voor alle leeftijden, van baby’s tot volwassenen. Echter, sommige attracties hebben hoogte- en leeftijdsbeperkingen voor de veiligheid van de gasten.

Wat Moet Je Zelf Meenemen Voor Kleine Kinderen?

Als je naar Disneyland Parijs gaat met kleine kinderen, zijn er een paar essentiële dingen die je moet meenemen:

  1. Kleding: Het weer in Parijs kan onvoorspelbaar zijn, dus het is een goed idee om laagjes kleding mee te nemen. Vergeet ook niet zonnehoeden en zonnebrandcrème voor zonnige dagen, en regenkleding voor natte dagen.
  2. Eten en Drinken: Hoewel er veel eetgelegenheden in het park zijn, is het handig om snacks en water mee te nemen voor tussendoor.
  3. Speelgoed en Entertainment: Kleine speelgoedjes, boeken of tablets kunnen nuttig zijn om je kinderen bezig te houden tijdens het wachten in de rij.
  4. Verzorgingsartikelen: Vergeet niet om luiers, natte doekjes, en eventuele andere verzorgingsartikelen die je baby nodig heeft mee te nemen.

Met kleine kinderen naar Disneyland Parijs (baby of peuters)

Een bezoek aan Disneyland Parijs met kleine kinderen kan een magische en onvergetelijke ervaring zijn. Met de juiste planning en voorbereiding, kan je ervoor zorgen dat je gezin een fantastische tijd heeft en herinneringen maakt die een leven lang meegaan.

Ook interessant...

3 dagen Disneyland Parijs – Een magisch en onvergetelijk avontuur

Disneyland Parijs, het land waar dromen werkelijkheid worden en de magie nooit eindigt. Of je nu jong bent of oud, een bezoek aan dit betoverende rijk belooft herinneringen die je voor altijd zult koesteren. Wij zijn ervan overtuigd dat 3 dagen in Disneyland Parijs het perfecte antwoord is. 3 Dagen ongehaast Disneyland Parijs ontdekken Volgens ...

Lees meer

Parijs en Disneyland Parijs combineren

Ervaar de ultieme combinatie van stadsleven en magie door een bezoek aan Parijs te combineren met een dagje Disneyland Paris. Van de historische monumenten en het culinaire erfgoed van Parijs tot de betoverende sprookjeswereld van Disneyland, deze combinatie biedt voor ieder wat wils. Hoe kom je van Parijs naar Disneyland Paris? Het reizen van Parijs ...

Lees meer

Jarig in Disneyland Parijs? Vier je magische verjaardag!

Ga je naar Disneyland Parijs en vier je op dat moment de verjaardag van iemand die mee is? Bvb van een kind, vriend, partner, … Een ideale plek voor de jarige. Maar wordt er ook iets extra gedaan voor de jarige? Haal je Birthday Badge op Ben je jarig tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs? ...

Lees meer

Jaarabonnement Disneyland Parijs vanaf € 289,00

Ben jij ook een groot fan van Disneyland Parijs en wil je het liefst ieder moment van het jaar doorbrengen in dit magische park? Dan is een jaarabonnement misschien wel iets voor jou! Wanneer is een jaarabonnement bij Disneyland Parijs interessant? Welke soorten jaarabonnementen zijn er en wat zijn de voordelen eigenlijk van een Disney ...

Lees meer

Naar Disneyland met kleine kinderen (baby of peuter)

Disneyland Parijs, een plek waar magie tot leven komt en waar dromen werkelijkheid worden, is een ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen (baby of peuters). Er zijn talloze attracties, shows en personages uit geliefde Disney-films, die de kinderen (en de (groot)ouders) een onvergetelijke ervaring biedt. Disneyland Parijs is voorzien voor families met kleine kinderen. ...

Lees meer

indoor pretparken België

Leukste indoor pretparken van België

Naar een pretpark gaan is een leuke activiteit met kleine en grotere kinderen. Maar jammer genoeg is het niet altijd ideaal weer om naar een pretpark te gaan. In België kennen we heel wat regen- of koude dagen. Gelukkig zijn er ook een aantal indoor pretparken in België waar je, ongeacht het weer, kunt genieten ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force