De 10 beste pretparken van Europa

Eens een dagje weg met de kinderen of met vrienden? Een pretpark bezoeken is dé ideale keuze. TripAdvisor heeft de 10 beste pretparken van Europa bekend gemaakt. Ben jij een grote pretpark liefhebber? Heb jij al veel van onderstaande pretparken bezocht?

Dé beste pretparken van Europa

1. Puy du Fou (Frankrijk)

De kans is heel groot dat je nog nooit van Puy du Fou gehoord hebt. Toegegeven, wij ook niet! Het historisch themapark Puy du Fou is namelijk niet zoals de andere themaparken / pretparken die je kent. Het park is volledig opgebouwd uit shows & spektakels. Je keert terug in de tijd naar o.a de Romeinse tijd, De Vikingen, De Franse Revolutie, de Middeleeuwen, …

Dit park, ooit gestart door enkel vrijwilligers, is ondertussen uitgegroeid tot het 2e populairste pretpark van Frankrijk (Disneyland staat natuurlijk op de 1e plaats).

Locatie: Puy du Fou ligt in Les Epesses (Vendée – Frankrijk), op zo’n 380km van Parijs.
Prijs: Volwassenen vanaf 36€ – kinderen vanaf 26€
Tickets & info: www.puydufou.com/nl/

TIP: We raden je aan om minstens 2 dagen uit te trekken om het park te bezoeken. Er zijn zoveel dingen om te doen dat je niet genoeg tijd hebt met 1 dagen.

Puy du Fou met kinderen: Het park bezoeken met kinderen is zeker mogelijk. Alles is indrukwekkend en fascinerend voor hen. Let wel dat bepaalde shows ook een enkele verrassingseffecten hebben. Kleine kinderen kunnen hier van schrikken. De ideale leeftijd lijkt ons vanaf 8 jaar.

2. Tivoli Gardens (Denemarken)

Een magisch pretpark in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tivoli Gardens inspireerde Walt Disney in de jaren 50 om zelf een themapark op te richten. Het pretpark is één van de oudste pretparken van Europa en bezit één van de oudste houten achtbanen ter wereld.

Een bezoekje aan Tivoli Garden is ideaal tijdens een citytrip naar Kopenhagen. Het pretpark ligt in het centrum van de stad, vlak naast het centraal station.

Locatie: centrum Kopenhagen (Denemarken)
Prijs: Vanaf +/- 51 euro (383 DKK)
Tickets & info: https://www.tivoligardens.com/en/

Tivoli gardens met kinderen: Het park is uitermate geschikt voor een bezoek met kinderen.

3. Europa Park (Duitsland)

Europa Park in het Duitse Rust is het grootste pretpark van Duitsland. Het park heeft maar liefst 15 Europese gebieden, 13 rollercoasters en een waterpark.

Locatie: Rust – Duitsland
Prijs: Vanaf 44,50
Tickets & info: https://www.europapark.de/nl

4. Disneyland Parijs (Frankrijk)

Misschien wel dé bekendste uit het lijstje van “Beste pretparken van Europa”. Het grootste pretpark van Frankrijk vlak buiten Parijs is een must voor elke Disney- & pretparkfan. Het park is vol magie en ideaal voor een uitstap met de kids (zowel klein als oud).

TIP: We raden je aan om minstens 2 dagen te voorzien.

Locatie: Parijs (Frankrijk)
Prijs: vanaf €54
Tickets & info: https://www.disneylandparis.com/nl-be/
TIP: Goedkoop naar Disneyland Parijs (tickets & overnachten)

5. Leolandia (Italië)

Locatie: San Gervaisio (Italië)
Prijs:
Tickets & info: www.leolandia.it

6. Efteling (Nederland)

Locatie: Kaatsheuvel (Nederland)
Prijs:
Tickets & info: www.efteling.com

7. Walt Disney Studio Parks (Frankrijk)

Locatie: Parijs (Frankrijk)
Prijs: vanaf €68
Tickets & info: https://www.disneylandparis.com/nl-be/

8. Paultons Park (Engeland)

Locatie: Ower (Engeland)
Prijs:
Tickets & info: www.paultonspark.co.uk

9. Parc Astéric (Frankrijk)

Frankrijk is goed vertegenwoordigd in de lijst met beste pretparken van Europa. Naast Puy du Fou & Disneyland is Parc Astérix het 3e/4e beste pretpark van Europa.

Locatie: Plailly (Frankrijk)
Prijs:
Tickets & info: www.parcasterix.fr

10. The Milky Way Adventure Park (Engeland)

Locatie: Noord-Devon (Frankrijk)
Prijs: +/- €14 (£12,95)
Tickets & info: www.themilkyway.co.uk

Waarom pretparken zo leuk zijn

Pretparken zijn gewoon fantastisch. Ideaal voor een uitstap met de kinderen of gewoon een fun dagje met vrienden. Maar wat maakt een pretpark nu zo leuk?

Pretparken bezoeken tijdens je vakantie

Heel wat van de beste pretparken van Europa liggen verspreid over Europa (natuurlijk). Een lange afstand rijden om het pretpark te bezoeken, is niet voor iedereen weggelegd. Maar wel kan je je vakantie plannen naar zo’n Europese bestemming & een daguitstap plannen naar een pretpark.

Lees ook:

 • De Beste pretparken van België
 • De Beste pretparken van Nederland

Overzicht: De beste pretparken van Europa

Dit zijn de beste pretparken van Europa.

 1. Le Puy du Fou (Frankrijk)
 2. Tivoli Gardens (Kopenhagen)
 3. Europa Park (Duitsland)
 4. Disneyland Parijs (Frankrijk)
 5. Leolandia (Italië)
 6. Efteling (Nederland)
 7. Walt Disney Studios Park (Frankrijk)
 8. Paultons Park (Engeland)
 9. Parc Astérix (Frankrijk)
 10. The Milky Way Adventure Park (Engeland)

Ook interessant...

3 dagen Disneyland Parijs – Een magisch en onvergetelijk avontuur

Disneyland Parijs, het land waar dromen werkelijkheid worden en de magie nooit eindigt. Of je nu jong bent of oud, een bezoek aan dit betoverende rijk belooft herinneringen die je voor altijd zult koesteren. Wij zijn ervan overtuigd dat 3 dagen in Disneyland Parijs het perfecte antwoord is. 3 Dagen ongehaast Disneyland Parijs ontdekken Volgens ...

Lees meer

Parijs en Disneyland Parijs combineren

Ervaar de ultieme combinatie van stadsleven en magie door een bezoek aan Parijs te combineren met een dagje Disneyland Paris. Van de historische monumenten en het culinaire erfgoed van Parijs tot de betoverende sprookjeswereld van Disneyland, deze combinatie biedt voor ieder wat wils. Hoe kom je van Parijs naar Disneyland Paris? Het reizen van Parijs ...

Lees meer

Jarig in Disneyland Parijs? Vier je magische verjaardag!

Ga je naar Disneyland Parijs en vier je op dat moment de verjaardag van iemand die mee is? Bvb van een kind, vriend, partner, … Een ideale plek voor de jarige. Maar wordt er ook iets extra gedaan voor de jarige? Haal je Birthday Badge op Ben je jarig tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs? ...

Lees meer

Jaarabonnement Disneyland Parijs vanaf € 289,00

Ben jij ook een groot fan van Disneyland Parijs en wil je het liefst ieder moment van het jaar doorbrengen in dit magische park? Dan is een jaarabonnement misschien wel iets voor jou! Wanneer is een jaarabonnement bij Disneyland Parijs interessant? Welke soorten jaarabonnementen zijn er en wat zijn de voordelen eigenlijk van een Disney ...

Lees meer

Naar Disneyland met kleine kinderen (baby of peuter)

Disneyland Parijs, een plek waar magie tot leven komt en waar dromen werkelijkheid worden, is een ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen (baby of peuters). Er zijn talloze attracties, shows en personages uit geliefde Disney-films, die de kinderen (en de (groot)ouders) een onvergetelijke ervaring biedt. Disneyland Parijs is voorzien voor families met kleine kinderen. ...

Lees meer

indoor pretparken België

Leukste indoor pretparken van België

Naar een pretpark gaan is een leuke activiteit met kleine en grotere kinderen. Maar jammer genoeg is het niet altijd ideaal weer om naar een pretpark te gaan. In België kennen we heel wat regen- of koude dagen. Gelukkig zijn er ook een aantal indoor pretparken in België waar je, ongeacht het weer, kunt genieten ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force