Citytrip Krakau: hoeveel dagen?

Eén van de opkomende populaire steden voor citytrips is Krakau. Deze grootstad in Centraal-Europa is vooral populairder onder de jongeren. Dat het (nog) een goedkope citytrip bestemming is, heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken. Andere steden waar die ook populairder worden zijn o.a. Boedapest en Praag. Een tripje naar Krakau, dat is dus zeker de moeite waard. Er zijn veel verschillende zaken die je er kan gaan doen. De eerste vraag is nu: hoeveel dagen heb je nodig voor een citytrip naar Krakau?

Boek je hotel in Krakau vanaf €9

Stedentrip Krakau? Hoeveel dagen heb je nodig?

Er is veel te zien in Krakau alsook in het omliggende gebied. Daarom raden we je zeker aan om 4 volle dagen in de stad door te kunnen brengen. In deze 4 dagen zit er geen transport van en naar de luchthaven. Interessante bezienswaardigheden in de buurt zijn o.a. Auschwitz en de zoutmijn van Krakau. Beide zeker de moeite om te gaan bezoeken.

Tijdens onze citytrip in Krakau maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Krakau gaat bezoeken.

Ontdek alles van Krakau dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Waar ligt Krakau?

Krakau is de tweede grootste stad van Polen, na de hoofdstad Warschau, en heeft heel wat te bieden. De stad ligt in het zuiden van Polen aan de rivier Wisla. Krakau ligt in de buurt van het Tsjechische Ostrva. Vanuit Brussel mag je rekenen op een tocht van zo’n 1.300km.

Hoe geraak je in Krakau?

Er zijn verschillende manieren om in Krakau te geraken. Misschien wel dé meest aangewezen manier is om het vliegtuig te nemen. In zo’n 3u vliegen sta je in de luchthaven van de Poolse stad.

Je kan natuurlijk ook met de trein naar Krakau. Met het openbaar vervoer geraak je natuurlijk ook in Krakau. Vanuit Brussel mag je rekenen dat je zo’n 20u onderweg bent. Hiervoor moet je enkele overstappen maken.

Ga je liever met de auto naar Krakau? Dat kan natuurlijk ook. Dan zouden we wel aanraden om er een roadtrip van te maken en enkele stops te maken onderweg. Zoals in Dresden, Wroclaw, Wenen, Bratislava en Boedapest.

Daguitstappen vanuit Krakau

Plan je een stedentrip naar Krakau? Zorg dan dat je genoeg tijd kan vrijmaken om de stad te leren kennen. Maar vanuit Krakau zijn er ook enkele leuke daguitstappen die de moeite waard zijn.

Auschwitz en Birkenau bezoeken
Eén van de must see’s tijdens je bezoek aan Krakau zijn de concentratie-, werk- en uitroeiingkampen van Auschwitz en Birkenau. Auschwitz is voornamelijk bekend voor de concentratiekampen. Maar eigenlijk zijn er 2 kampen die je moet bezoeken. De herinneringen aan de gruwelijkheden van WOII liggen op zo’n 70km van Krakau.

Ook interessant...

auschwitz birkenau tickets

Auschwitz Birkenau bezoeken – tickets & tips

Auschwitz klinkt bij veel mensen bekend in de oren en brengt hoogstwaarschijnlijk niet de meest leuke herinneringen met zich mee. Auschwitz is een verzamelnaam voor verschillende concentratie-, werk- en uitroeiingskampen, die door de Duitsers werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wil je Auschwitz Birkenau bezoeken of tickets kopen? Hieronder kom je er alles over te ...

Lees meer

citytrip-krakau-hoeveel-dagen

Citytrip Krakau: hoeveel dagen?

Eén van de opkomende populaire steden voor citytrips is Krakau. Deze grootstad in Centraal-Europa is vooral populairder onder de jongeren. Dat het (nog) een goedkope citytrip bestemming is, heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken. Andere steden waar die ook populairder worden zijn o.a. Boedapest en Praag. Een tripje naar Krakau, dat is dus zeker ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force