Auschwitz Birkenau bezoeken – tickets & tips

Auschwitz klinkt bij veel mensen bekend in de oren en brengt hoogstwaarschijnlijk niet de meest leuke herinneringen met zich mee. Auschwitz is een verzamelnaam voor verschillende concentratie-, werk- en uitroeiingskampen, die door de Duitsers werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wil je Auschwitz Birkenau bezoeken of tickets kopen? Hieronder kom je er alles over te weten.

Auschwitz Birkenau tickets boeken

Plan je een bezoek aan Auschwitz? Dan heb je 3 manieren om de kampen te bezoeken:

  1. Individueel (gratis)
  2. Met een gids (betalend)
  3. Met een tour (betalend)

Ga je de kampen individueel gaan bezoeken, dan hoef je geen entreeticket te betalen. Toegang is volledig gratis.

Wil je graag de kampen bezoeken met een gids of met een tour, dan is dit uiteraard wel betalend.

Let op: door het grote aantal bezoekers tussen 1 april & 31 oktober kan je zonder gids niet meer in het museum (Auschwitz I) zonder een gids tussen 10u & 16u.

Plan je een citytrip naar Krakau? Dan kan je vanaf €25 deelnemen aan een begeleide tour naar Auschwitz vanuit Krakau (inclusief transport).

Hoe geraak ik in Auschwitz?

De meeste bezoekers die de kampen in Auschwitz bezoeken, combineren dit het vaak met een citytrip naar Krakau. De concentratiekampen liggen op zo’n 70km van de stad. Een ideale daguitstap dus.

Wil je Auschwitz ook bezoeken? Dan heb je enkele verschillende mogelijkheden:

Een begeleide daguitstap vanuit Krakau

Tijdens je citytrip naar Krakau is het aangeraden om ook een bezoek te brengen aan de concentratiekampen van Auschwitz. Vanuit Krakau kan je een begeleide tour volgen.

Het voordeel van zo’n begeleide tour is dat alles voor je geregeld is (transport van en naar Krakau, transport tussen de twee concentratiekampen, informatie van een gids bij de concentratie kampen, …).

Boek een begeleide tour naar Auschwitz – Birkenau >

Met de trein naar Auschwitz

Van het station in Krakau kan je elke uur een trein nemen richting Oświęcim. Daarna is het nog een 2km richting de concentratiekampen.

Met de bus naar Auschwitz

Wil je liever met de bus naar de concentratiekampen gaan? Vanuit het centraal station in Krakau kan je bus nemen die je aan het Auschwitz museum afzet. Een enkele rit duurt 1.40uur

Met de auto naar Auschwitz

Ga je met de auto naar Krakau? Dan is een stop bij Auschwitz zeker de moeite waard.

Adres: ul. Wieźniów Oświęcimia 20, Oświęcim

Praktische informatie om Auschwitz te bezoeken

Adres: ul. Wieźniów Oświęcimia 20, Oświęcim
Geopend: dagelijks, vanaf 8.00 (sluitingstijd varieert, afhankelijk van het seizoen)
Prijzen: Entree gratis (begeleide tour is betalend)
Auschwitz: officiële website

Verplaatsing tussen de verschillende kampen

Als je de concentratiekampen van Auschwitz bezoekt, dan moet je zeker de twee belangrijkste kampen (Auschwitz I en Birkenau) bezoeken. Tussen de twee sites rijdt een gratis pendelbus.

Tickets vooraf boeken of niet?

Het is noodzakelijk dat je je tickets voor een bezoek aan Auschwitz op voorhand reserveert. Dit reservatie systeem werd ingevoerd om het aantal bezoekers beperkt te houden.

Ook interessant...

auschwitz birkenau tickets

Auschwitz Birkenau bezoeken – tickets & tips

Auschwitz klinkt bij veel mensen bekend in de oren en brengt hoogstwaarschijnlijk niet de meest leuke herinneringen met zich mee. Auschwitz is een verzamelnaam voor verschillende concentratie-, werk- en uitroeiingskampen, die door de Duitsers werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wil je Auschwitz Birkenau bezoeken of tickets kopen? Hieronder kom je er alles over te ...

Lees meer

citytrip-krakau-hoeveel-dagen

Citytrip Krakau: hoeveel dagen?

Eén van de opkomende populaire steden voor citytrips is Krakau. Deze grootstad in Centraal-Europa is vooral populairder onder de jongeren. Dat het (nog) een goedkope citytrip bestemming is, heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken. Andere steden waar die ook populairder worden zijn o.a. Boedapest en Praag. Een tripje naar Krakau, dat is dus zeker ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force