Wenen: hoeveel dagen nodig?

Een stedentrip naar Wenen gepland? Leuk! Wenen is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. De Oostenrijkse hoofdstad ligt aan de rivier de Donau en is bekend van de componisten Mozart & Strauss. In de stad wordt je dus ondergedompeld in de geschiedenis van deze mooie hoofdstad. Maar daar stopt het niet bij. Wenen heeft heel wat meer te bieden. Om dat allemaal te gaan ontdekken, hoeveel dagen heb je hiervoor nodig?

Stedentrip naar Wenen: hoeveel dagen heb je nodig?

Om deze mooie stad echt te ontdekken en tijd genoeg te hebben? Dan raden we je aan om zeker 4 à 5 volledige dagen vrij te maken om de stad te gaan bezoeken. In 3 dagen kan je ook de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen gaan bezichtigen maar heb je geen of amper tijd om te genieten. Daarom raden we zeker aan om 4 à 5 dagen in de stad te kunnen doorbrengen.

Ontdek alles van Wenen dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Aanbevolen hotels in Wenen

Enkele hotels die we aanraden voor een leuke citytrip in Wenen:

Tip: Boek één van deze hotels met gratis annulatie. Neem geen risico. En boek tegen een geweldige prijs.

Waar ligt Wenen?

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is de grootste stad van Oostenrijk alsook het culturele centrum. De stad ligti n het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen ligt op zo’n 80 kilometer van Bratislava, op zo’n 330 kilometer van Praag en zo’n 240 kilometer van Boedapest.

Vanuit Brussel mag je zo’n 1140 kilometer afleggen alvorens je in Wenen bent. Daarom raden we je aan om met het vliegtuig naar Wenen te gaan. Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1 uur en 45 minuten over.

Naar Wenen met het vliegtuig

Zoals gezegd raden we eigenlijk iedereen aan om met het vliegtuig naar Wenen te vliegen. Je doet er zo’n kleine 2uur over om in de Oostenrijkse hoofdstad te geraken. Vanuit Brussels Airport (Zaventem) vertrekken verschillende vliegtuigmaatschappijen richting Wenen. Ideaal dus voor een leuke citytrip van enkele dagen.

Overnachten in Wenen?

Enkele dagen verblijven in Wenen? Dan heb je ook een plaats nodig om te overnachten. We hebben enkele leuke hotelletjes geselecteerd.

> Leuke hotels in Wenen

https://www.instagram.com/p/Bjri9JRFvs6/?tagged=vienna

Ook interessant...

Goedkoop overnachten in Wenen

Maak je een citytrip richting het mooie Wenen of plan je eerder een zakenreis? Goedkoop overnachten in Wenen is sowieso iets wat iedereen wil! We willen voorkomen dat je uren moet rondzoeken op het internet en op Booking.com voor het vinden van een goedkoop hotel. We helpen je graag om snel een goedkoop hotel te ...

Lees meer

Salzburg – hoeveel dagen nodig?

Salzburg is voornamelijk bekend van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan dat. Overblijfselen van de prachtige Middeleeuwse geschiedenis, Festnung Hohensalzburg (de burcht die hoog boven de stad uitkijkt). De echte must voor de cultuurliefhebbers. Dus een must om eens te bezoeken. Hoewel Salzburg niet meteen de ...

Lees meer

geheime-tips-wenen

Geheime tips in Wenen

Wenen is een prachtige stad en er valt veel te beleven. Je moet toch enkele dagen uittrekken om Wenen echt te leren kennen. Vele toeristen bezoeken in Wenen enkel de meest toeristische attracties zoals het Schloss Schönbrunn paleis. Maar er zijn ook enkele geheime plekjes die niet iedereen weet zijn. Hieronder hebben we enkele van die ...

Lees meer

citytrip-wenen-hoeveel-dagen

Wenen: hoeveel dagen nodig?

Een stedentrip naar Wenen gepland? Leuk! Wenen is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. De Oostenrijkse hoofdstad ligt aan de rivier de Donau en is bekend van de componisten Mozart & Strauss. In de stad wordt je dus ondergedompeld in de geschiedenis van deze mooie hoofdstad. Maar daar stopt het niet bij. Wenen ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force