Geheime tips in Wenen

geheime-tips-wenen
Geheime tips in Wenen

Wenen is een prachtige stad en er valt veel te beleven. Je moet toch enkele dagen uittrekken om Wenen echt te leren kennen. Vele toeristen bezoeken in Wenen enkel de meest toeristische attracties zoals het Schloss Schönbrunn paleis. Maar er zijn ook enkele geheime plekjes die niet iedereen weet zijn. Hieronder hebben we enkele van die geheime tips van in Wenen opgelijst. Maar ssst. Tegen niemand vertellen hé!

Oostenrijks Nationale Bibliotheek

Loop door het Burggarten Park naar het Oostenrijks Nationaal Bibliotheek. Gebouwd in de 18e eeuw en bevat meer dan 7 miljoen stukken. Hierdoor is het Oostenrijks grootste bibliotheek. De adembenemende barokstijl en met leder gebonden boeken maken dit een unieke en geheime tip van in Wenen.

Kutschkermarkt

Op zoek naar vintage vinyl, artisanale azijn? De Weense Naschmarkt is the place to be. Het is een openlucht winkel die echt de moeite waard is voor natuurlijk en lokale voeding. Stop ondertussen nog eens in Café Himmelbau. Een gezellig koffiehuisje met lekkere cake.

Volksoper Wien

Wil je de Weense opera eens ontdekken? De Volksoper Wien is een kleiner en rustiger operahuis dan de Vienna State Opera. Het is ook eenvoudiger om tickets te bemachtigen en te genieten.

Shop in Neubaugasse Straat

De meest bekende winkels bevinden zich in de Mariahilferstrasse. Maar juist om de hoek is de Neubaugasse Straat die je een totaal andere shopping ervaring geeft. In deze gezellige straat bevinden heel wat Weense designers en boutiques.

Heb je zelf nog leuke en geheime tips voor in Wenen? Laat het zeker weten in een berichtje.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Sunweb vakanties naar Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor de Belgen. Het hele jaar door vinden we onze weg naar alle uithoeken van Spanje. Genieten van de Spaanse

all inclusive resort
last minute

Top 10 all inclusive resorts

Op vakantie naar een all inclusive resort? We hebben ze voor je uitgezocht. Boek je jouw all inclusive vakantie in één van onderstaande resorts, dan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2022