Goedkope hotels in Rotterdam – tips

Breng je een bezoekje aan Nederland? Dan mag een bezoekje aan Rotterdam, naast Amsterdam niet ontbreken. Op zoek naar een manier voor een voordelige overnachting in Rotterdam? Dankzij deze tips boek jij een goedkoop hotel in het centrum van Rotterdam.

Voor diegene die met een beperkt budget toch naar Rotterdam willen trekken, hebben we enkele interessante tips en deals verzameld. Rotterdam is een populaire stad waar heel wat te beleven valt. Hierdoor zijn er ook heel wat hotels, B&B’s, hostels en appartement waar je voordelig kan overnachten. Veel van die plaatsen liggen ook in het centrum van Rotterdam.

De Zuid-Hollandse havenstad is enorm populair bij studenten. Meer dan 50.000 duizend studenten zakken elke dag af naar Rotterdam en een groot deel verblijft ook in het centrum. Bij een bezoekje aan Rotterdam zal je de warme en aangename sfeer direct voelen.

Goedkope hotels in Rotterdam – enkele deals

We raden je aan om niet alleen naar de goedkoopste hotels te kijken, maar zeker ook naar interessante deals voor hotels in Rotterdam. Zo kan je ook een voordelig hotel vinden met extra mogelijkheden. Hieronder hebben we enkele top deals verzameld zodat jij direct een goedkoop hotel in het centrum van Rotterdam kan boeken.Tips om een goedkoop hotel te vinden in Rotterdam

Dankzij deze tips vind je in geen tijd een geschikt hotel voor tijdens je verblijf in Rotterdam.

Gebruik de filters van Booking.com goed! Als wij een citytrip boeken dan is Booking.com één van de eerste plaatsen waar we kijken. Maar het is belangrijk om gericht te gaan zoeken. Naast de prijs zijn de reviews van andere reizigers ook enorm belangrijk. Het hotel kan soms ook té goedkoop zijn doordat het ver buiten de stad gelegen is, er schimmel aan de muren hangt, … Volgende filters moet je dan ook zeker gebruiken als je een hotel zoekt:

  • Beoordeling: Erg goed 8+ & Fantastisch 9+
  • Locatiescore: Erg goede locatie 8+ & Uitstekende locatie 9+
  • Prijs: €0 – €50 per nacht & €50 – €100 per nacht

Dankzij deze filters vind je direct de beste prijs/kwaliteit hotels in Rotterdam.

Boek een hotel met gratis annulatie! Ook al ben je zeker van je hotel en de periode wanneer je gaat. Toch is het beter om een hotel te kiezen waarbij je kan terugvallen op gratis annulatie. Dit heeft enkele voordelen. Als je lang op voorhand hebt geboekt, dan kan je, indien je later een interessanter hotel gevonden hebt, kosteloos annuleren en opnieuw boeken. Mocht er daarnaast iets gebeuren waardoor je niet naar Rotterdam kan gaan, dan hoef je ook niets te betalen voor je hotel.

Ontbijten in het hotel of niet? In sommige hotels is ontbijt niet inbegrepen in de kamerprijs. En dan kan de prijs van een ontbijt nogal snel oplopen. Soms zo veel dat het interessanter is om in de stad zelf te gaan ontbijten. Of dat het interessanter wordt om als een local in de stad te logeren. Lees dan zeker volgende tip.

Verblijf al een local in Rotterdam. Het ultieme gevoel van een citytrip is om als een local in de stad te logeren. Boek dan een voordelig appartement waardoor je zelf kan instaan om te koken en voor je ontbijt. Ga naar de supermarkt in je buurt (controleer op voorhand waar de supermarkten gelegen zijn) en koop zelf wat je nodig hebt.

Verblijf in het centrum van Rotterdam of niet? Een hotelovernachting in het centrum van Rotterdam kan duur zijn. Maar alvorens je een echte vergelijking kan maken met een goedkoper hotel buiten het centrum, is het belangrijk dat je alles vergelijkt. Als je buiten het centrum gaat logeren dan moet je ook steeds in het centrum van Rotterdam geraken. Dit zorgt er dan voor dat je extra budget moet rekenen voor de tram, bus of trein.

Budget hotels in Rotterdam

Volgende hotels zijn de ideale hotels om te overnachten in Rotterdam:

Beste periode voor goedkope hotels in Rotterdam

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel, dan zijn er enkele vuistregels waar je rekening mee moet houden.

Boek zo vroeg mogelijk: een algemene regel (niet alleen voor Rotterdam, maar ook voor andere steden). Boek je vakantie zo vroeg mogelijk of zo lang mogelijk op voorhand. Hiermee kan je heel wat euro’s besparen op je hotel en op je vervoer naar de Nederlandse havenstad.

Veelgestelde vragen voor goedkope hotels in Rotterdam

Regelmatig krijgen we vragen van onze bezoekers over hotels in Rotterdam. Hieronder hebben we de vragen verzameld en beantwoord zodat iedereen hiervan kan profiteren.

Zijn hotels buiten Rotterdam centrum voordeliger?

De hotels die vlak buiten Rotterdam liggen zijn vaak iets goedkoper dan de hotels in het centrum van de stad. Maar als je daar logeert, dan moet je steeds het openbaar vervoer nemen om de stad te gaan bezoeken. Hierdoor kan je heel wat tijd verliezen. En moet je ook nog bijbetalen voor het openbaar vervoer.

Waarom kies ik beter niet voor het goedkoopste hotel?

Het goedkoopste hotel staat vaak gelijk als het hotel met het minste comfort, hygiëne, locatie, … We streven er zelf naar om goedkope hotels aan te bieden maar toch steeds met goede reviews en ervaringen van andere reizigers. Alvorens je een hotel, b&b, appartement of hostel boekt, lees dan zeker de reviews van andere reizigers.

Waar moet ik een hotel met gratis annulatie kiezen?

Tijdens je zoektocht naar een goedkoop hotel kom je steeds enkele interessante aanbiedingen tegen. Als je een hotel gevonden hebt waar je graag wil logeren, dan raden we je aan om deze snel te boeken (als er gratis annulatie beschikbaar is). Hierdoor kan je later, als je een voordeliger alternatief gevonden hebt of als je reis niet doorgaat, kosteloos het hotel annuleren. Anders zou het wel eens een zeer duur hotel kunnen worden.

Kan ik last minute goedkope hotels vinden in Rotterdam?

Ja dat is zeker mogelijk. Hierboven hebben we enkele interessante deals voor je opgelijst. Mocht daar geen last minute aanbieding tussen zitten, maak dan zeker gebruik van de zoeker bovenaan deze pagina. Zo kom je direct op de goedkope lastminute aanbiedingen voor een overnachting in Rotterdam.

Ook interessant...

valentijn weekendje weg

Valentijn Weekendje weg: 5 top adresjes

Valentijn, de dag van de liefde, is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen met een romantisch weekendje weg. Of je nu kiest voor een gezellige stad, een idyllisch platteland of een luxe resort, er zijn talloze bestemmingen die de perfecte setting bieden voor een onvergetelijk Valentijnsweekend. We nemen je graag mee naar enkele ...

Lees meer

Leuke steden in Nederland – weekendje weg / shoppen – onze tips

De toerist uithangen in eigen land of net de grens oversteken en leuke steden van Nederland gaan ontdekken. Wil je een weekendje naar Nederland en heb je nog geen idee waar naartoen? Hieronder kan je de leukste steden van Nederland vinden. De leuke steden van Nederland – een bezoekje waard 1. Amsterdam De Nederlandse hoofdstad ...

Lees meer

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Plan je een citytrip richting het mooie Amsterdam of eerder een zakenreis? Goedkoop overnachten in Amsterdam is sowieso handig! Voorkom om uren te spenderen naar het vinden van een goedkope overnachting. We helpen je graag met enkele praktische tips en enkele hotels. Zo hoef je geen zoektocht te beginnen tussen de honderden / duizenden hotels ...

Lees meer

Beste reisgids voor Amsterdam

Plan je een citytrip naar het prachtige Amsterdam? Dan is een reisgids een must! (naast een goed hotel natuurlijk). Een reisgids voor Amsterdam neemt je mee langs de bezienswaardigheden van Amsterdam, maar geeft je ook tips voor gezellige restaurantjes of hippe bars. Wij zijn alvast grote fan van onderstaande reisgids en kunnen deze alleen maar ...

Lees meer

Wat te doen in Amsterdam | tips

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is een levendige stad waar veel te beleven valt. De ideale citytrip of weekendje weg voor zowel Vlamingen als Nederlanders. Amsterdam heeft dan ook veel te bieden. Wat kan je allemaal doen in Amsterdam? Hieronder hebben we enkele leuke tips verzameld van wat te doen valt in Amsterdam. Nog meer inspiratie ...

Lees meer

Goedkope hotels in Rotterdam – tips

Breng je een bezoekje aan Nederland? Dan mag een bezoekje aan Rotterdam, naast Amsterdam niet ontbreken. Op zoek naar een manier voor een voordelige overnachting in Rotterdam? Dankzij deze tips boek jij een goedkoop hotel in het centrum van Rotterdam. Voor diegene die met een beperkt budget toch naar Rotterdam willen trekken, hebben we enkele ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force