Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Wat te doen in Amsterdam | tips

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is een levendige stad waar veel te beleven valt. De ideale citytrip of weekendje weg voor zowel Vlamingen als Nederlanders. Amsterdam heeft dan ook veel te bieden. Wat kan je allemaal doen in Amsterdam? Hieronder hebben we enkele leuke tips verzameld van wat te doen valt in Amsterdam. Nog meer inspiratie nodig voor jouw weekendje weg?

Wat te doen in Amsterdam?

Hieronder enkele interessante trekpleisters die je zeker moet bezoeken of enkele geheime tips voor een onvergetelijk verblijf in Amsterdam.

1. Vaar op de grachtengordel van Amsterdam

Dit is één van de populairste trekpleisters van Amsterdam – de Grachtengordel. De grachten dateren reeds van 1612, toen bestonden eerst enkel de Herengracht, Prinsengracht en de Keizersgracht. Ondertussen zijn er heel wat nieuwe grachten bijgekomen. Doe een rondvaart op de unieke & prachtige grachten van Amsterdam.

2. De Amsterdamse walletjes

Je hebt er zeker al eens van gehoord. De Amsterdamse walletjes. In het buitenland spreken ze over het Red Light District of Amsterdam. De moeite om eens door te wandelen. En geïnteresseerden kunnen even een bezoekje brengen aan één van de vele prostituees. Zeker ‘s avonds is het de moeite. De rode lichtjes vanuit de verschillende kamertjes geven een speciale sfeer aan de buurt. Zeker een aanrader.

3. Bezoek het Rijksmuseum

Een rondreis doorheen de geschiedenis. Een must wanneer je Amsterdam gaat bezoeken.

De leukste buurten in Amsterdam

Breng je een bezoekje aan Amsterdam? Dan wil je graag in de leukste buurten van de stad vertoeven. Hieronder enkele leuke buurten die je zeker moet bezoeken.

  • Negen Straatjes
    Wijkje in het midden van het centrum van Amsterdam voor de ideale shop ervaring (leuke winkeltjes en toffe boetiekjes).
Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Plan je een citytrip richting het mooie Amsterdam of eerder een zakenreis? Goedkoop overnachten in Amsterdam is sowieso handig! Voorkom om uren te spenderen naar

Goedkope hotels in Rotterdam – tips

Breng je een bezoekje aan Nederland? Dan mag een bezoekje aan Rotterdam, naast Amsterdam niet ontbreken. Op zoek naar een manier voor een voordelige overnachting

Amsterdam – hoeveel dagen nodig?

De Nederlandse hoofdstad is één van de populairste bestemmingen om te bezoeken. De bruisende stad heeft veel te bieden. Elke reiziger met zijn eigen voorkeuren

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?