Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Amsterdam – hoeveel dagen nodig?

De Nederlandse hoofdstad is één van de populairste bestemmingen om te bezoeken. De bruisende stad heeft veel te bieden. Elke reiziger met zijn eigen voorkeuren komt er aan zijn trekken. Amsterdam heeft, net zoals Brugge, de bijnaam “Het Venetië van het Noorden”. Dit omdat er verschillende kanalen lopen doorheen de stad. Meer dan 100km aan kanaaltjes kan je vinden in Amsterdam. Bezig met je trip te plannen? Dan moet je weten hoeveel dagen je moet uittrekken om in deze levendige stad rond te lopen en alles (of toch zoveel mogelijk) te kunnen verkennen.

Aanbevolen: goedkoop overnachten in Amsterdam

Naar Amsterdam? Hoeveel dagen nodig?

Als je ons vraagt hoelang je nodig hebt om Amsterdam te bezoeken, dan moeten we zeggen dat je trip naar Amsterdam waarschijnlijk te kort zal zijn. Een aanrader is om zeker 5 dagen te spenderen in de stad. Maar als je langer kan blijven, dan zouden we dit ook zeker aanraden. Velen gaan naar Amsterdam om te beseffen dat deze Nederlandse hoofdstad veel meer te bieden heeft dan initieel gedacht en dat hun trip te kort was.

Ontdek alles van Amsterdam dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Tijdens onze citytrip in Amsterdam maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Amsterdam gaat bezoeken.

Leestip: Goedkoop overnachten in Amsterdam

Waar ligt Amsterdam?

Amsterdam ligt in het centrum van Nederland en is vanuit België goed te bereiken. In zo’n 2u30m sta je met de auto in de hoofdstad van Nederland. Aangezien deze mooie stad zeker een aanrader is en op je bucketlist moet staan, sta je eigenlijk in geen tijd in het centrum van de stad.

Ook met het vliegtuig kan je in Amsterdam geraken, maar dat lijkt ons niet de meest ideale manier om er te geraken. In een klein uurtje sta je op de luchthaven van Schiphol. Eerder zouden we aanraden om het openbaar vervoer te nemen. Met de trein sta je in een kleine 3uur in de Nederlandse hoofdstad.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Plan je een citytrip richting het mooie Amsterdam of eerder een zakenreis? Goedkoop overnachten in Amsterdam is sowieso handig! Voorkom om uren te spenderen naar

Wat te doen in Amsterdam | tips

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is een levendige stad waar veel te beleven valt. De ideale citytrip of weekendje weg voor zowel Vlamingen als Nederlanders. Amsterdam

Goedkope hotels in Rotterdam – tips

Breng je een bezoekje aan Nederland? Dan mag een bezoekje aan Rotterdam, naast Amsterdam niet ontbreken. Op zoek naar een manier voor een voordelige overnachting

Klaar voor de zomer van 2024?