Amsterdam – hoeveel dagen nodig?

Inhoudstabel

De Nederlandse hoofdstad is één van de populairste bestemmingen om te bezoeken. De bruisende stad heeft veel te bieden. Elke reiziger met zijn eigen voorkeuren komt er aan zijn trekken. Amsterdam heeft, net zoals Brugge, de bijnaam “Het Venetië van het Noorden”. Dit omdat er verschillende kanalen lopen doorheen de stad. Meer dan 100km aan kanaaltjes kan je vinden in Amsterdam. Bezig met je trip te plannen? Dan moet je weten hoeveel dagen je moet uittrekken om in deze levendige stad rond te lopen en alles (of toch zoveel mogelijk) te kunnen verkennen.

Aanbevolen: goedkoop overnachten in Amsterdam

Naar Amsterdam? Hoeveel dagen nodig?

Als je ons vraagt hoelang je nodig hebt om Amsterdam te bezoeken, dan moeten we zeggen dat je trip naar Amsterdam waarschijnlijk te kort zal zijn. Een aanrader is om zeker 5 dagen te spenderen in de stad. Maar als je langer kan blijven, dan zouden we dit ook zeker aanraden. Velen gaan naar Amsterdam om te beseffen dat deze Nederlandse hoofdstad veel meer te bieden heeft dan initieel gedacht en dat hun trip te kort was.

Ontdek alles van Amsterdam dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Tijdens onze citytrip in Amsterdam maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Amsterdam gaat bezoeken.

Leestip: Goedkoop overnachten in Amsterdam

Waar ligt Amsterdam?

Amsterdam ligt in het centrum van Nederland en is vanuit België goed te bereiken. In zo’n 2u30m sta je met de auto in de hoofdstad van Nederland. Aangezien deze mooie stad zeker een aanrader is en op je bucketlist moet staan, sta je eigenlijk in geen tijd in het centrum van de stad.

Ook met het vliegtuig kan je in Amsterdam geraken, maar dat lijkt ons niet de meest ideale manier om er te geraken. In een klein uurtje sta je op de luchthaven van Schiphol. Eerder zouden we aanraden om het openbaar vervoer te nemen. Met de trein sta je in een kleine 3uur in de Nederlandse hoofdstad.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Leuke steden in Nederland – weekendje weg / shoppen – onze tips

De toerist uithangen in eigen land of net de grens oversteken en leuke steden van Nederland gaan ontdekken. Wil je een weekendje naar Nederland en heb je nog geen idee waar naartoen? Hieronder kan je de leukste steden van Nederland vinden. In dit artikel: De leuke steden van Nederland – een bezoekje waard1. Amsterdam2. Rotterdam3.

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Plan je een citytrip richting het mooie Amsterdam of eerder een zakenreis? Goedkoop overnachten in Amsterdam is sowieso handig! Voorkom om uren te spenderen naar het vinden van een goedkope overnachting. We helpen je graag met enkele praktische tips en enkele hotels. Zo hoef je geen zoektocht te beginnen tussen de honderden / duizenden hotels

Beste reisgids voor Amsterdam 2019

Plan je een bezoekje aan het mooie Amsterdam? Dan is een reisgids één van de zaken die je zeker nodig hebt. Naast een goed hotel, goedkope treintickets en weten hoeveel dagen je nodig hebt om Amsterdam te bezoeken, is een reisgids een must! De Nederlandse hoofdstad heeft heel wat te bieden en een handige reisgids

Wat te doen in Amsterdam | tips

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is een levendige stad waar veel te beleven valt. De ideale citytrip of weekendje weg voor zowel Vlamingen als Nederlanders. Amsterdam heeft dan ook veel te bieden. Wat kan je allemaal doen in Amsterdam? Hieronder hebben we enkele leuke tips verzameld van wat te doen valt in Amsterdam. Nog meer inspiratie

Goedkope hotels in Rotterdam – tips

Breng je een bezoekje aan Nederland? Dan mag een bezoekje aan Rotterdam, naast Amsterdam niet ontbreken. Op zoek naar een manier voor een voordelige overnachting in Rotterdam? Dankzij deze tips boek jij een goedkoop hotel in het centrum van Rotterdam. Voor diegene die met een beperkt budget toch naar Rotterdam willen trekken, hebben we enkele

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.