Is Zagreb de moeite waard?

Zagreb, de hoofdstad van Kroatie, ligt in het noorden van het land en op een boogscheut met de grens van Slovenië. Tijdens onze roadtrip naar Kroatië hebben we zelf ook halt gehouden in Zagreb. Enerzijds om overnachting te hebben en anderzijds om de hoofdstad even mee te pikken. Want we hebben als doel om een bezoekje te brengen aan alle hoofdsteden van Europa. En Zagreb hoort hier dan ook bij.

Zagreb was voor ons een tussenstop om nadien verder te trekken naar het mooie Split.

Citytrip naar Zagreb? De moeite of niet?

Onze citytrip naar Zagreb was beperkt to één volledige dag. We habben 2 overnachtingen geboekt op de camping “Camp Zagreb”. Een kleine/basic camping maar ideaal om Zagreb te gaan bezoeken.

De hoofdstad zelf viel bij ons niet in de smaak en zouden we zeker niet aanraden aan andere reizigers. Ook niet als tussenstop om nadien door te rijden naar een andere bestemming.

De stad is niet onderhouden en hangt vol van de graffiti. Het kan een mooie stad zijn, mocht er meer aandacht krijgen. Daarnaast heb je met één dag meer dan genoeg tijd om de volledige stad te gaan verkennen. Buiten de Zagreb Kathedraal en het park Zrinjevac is er weinig te zien.

Leuke alternatieven dan Zagreb

Er zijn gelukkig wel enkele leuke alternatieven die je kan doen in plaats van een citytrip naar Zagreb. Onze aanraders:

Als je deze bovenstaande alternatieve citytrips hebt gedaan of nog zou doe, dan zouden we je zeker afraden om Zagreb te bezoeken.

Ook is het leuker om meer tijd door te brengen in andere gebieden in Kroatië dan in Zagreb. Volgende bezienswaardigheden moet je zeker doen:

  • Rovinj
  • Plitvice watervallen (nationaal park)
  • Zadar
  • Krka nationaal park
  • Split
  • Dubrovnik

Ook interessant...

Is Zagreb de moeite waard?

Zagreb, de hoofdstad van Kroatie, ligt in het noorden van het land en op een boogscheut met de grens van Slovenië. Tijdens onze roadtrip naar Kroatië hebben we zelf ook halt gehouden in Zagreb. Enerzijds om overnachting te hebben en anderzijds om de hoofdstad even mee te pikken. Want we hebben als doel om een ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force