Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

De mooiste plekken in Kroatië – dit moet je gezien hebben

Kroatië, een onbekende parel voor velen, is één van de mooiste vakantielanden in Europa. Het land heeft enorm veel te bieden en de bezienswaardigheden zijn heel gevarieerd. Prachtige havenstadjes gelegen langs de Adriatische kust, invloeden van Italië, … Klaar om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken?

Watervallen van Plitvice

De Plitvice watervallen in het gelijknamige Plitvice Nationaal Park is één van de meest bekendste bezienswaardigheden van het land. Het park zelf behoort tot één van de mooiste natuurgebieden in Europa en dat is meer dan terecht! Het park bestaat uit blauwgroene meren op verschillende hoogtes waardoor je prachtige natuurlijke watervallen krijgt. Eén van de bezienswaardigheden die je moet bezoeken!

De parel van Kroatië – Dubrovnik

De stad is zeker een bezoekje waard als je in Kroatië bent of zelfs een aanrader voor een citytrip. De stad, gelegen aan de Adriatische zee in het zuiden van Kroatië omringt door idyllische eilandjes, is gewoon een kunstwerk om te bezoeken. Het historisch centrum heeft verschillende prachtige paleizen, torens, kerken & forten, … Allemaal opgenomen op de Lijst met Werelderfgoeden van Unesco.

Blue Cave nabij Split

De Blauwe Grot van Bisevo (nabij Split) is een aanrader van formaat! Er is slechts één kleine opening om de grot binne te gaan. De grot is bekend van zijn prachtige blauwe kleur eenmaal in de grot.

Prachtige kustdorpjes

Aangezien Kroatië langs de Adriatische kust is gelegen, zijn ook heel wat prachtige kustdorpjes die een bezoekje waard zijn. Kroatië is ideaal voor een autovakantie/rondreis waarbij je verschillende plekken/dorpjes & bezienswaardigheden gaat bezoeken. Enkele prachtige kustdorpjes die een bezoekje waard zijn: Split, Porec, Zadar, Pula, …)

Pula Arena

Er zijn heel wat Romeinse invloeden terug te vinden in Kroatië. De arena van Pula is daar één van. Gebouwd in dezelfde periode als het Colosseum van Rome. Tijdens de zomermaanden worden er wekelijks nog gladiatoren gevechten gehouden.

Grotten van Postojna (Slovenië)

De grotten liggen eigenlijk niet in Kroatië, maar in Slovenië. Rijd je zelf met de auto richting Kroatië, dan is een stop bij de bekendste grotten van Slovenië zeker een aanrader. Het is de meest bekendste bezienswaardigheid van Slovenië. Is de op één na grootste druipsteengrot ter wereld en speelde in WOII een grote rol. Een kleine ommetoer om de grotten te bezoeken is zeker een must!

Nog niet genoeg – mooiste plekken van Kroatië (video)

https://www.youtube.com/watch?v=XggH-avvMjM&t=2s

Kan je maar niet genoeg krijgen van de mooiste plekken van Kroatië? Dan raden we je zeker een vakantie aan naar het prachtige land. Je hebt verschillende opties. Ontdek alle vakantie tips voor Kroatië.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Game of Thrones in Kroatië

Ben jij ook verslaafd aan Game of Thrones? Trek dan op rondreis door Kroatië en geef je ogen de kost! Je ontdekt er namelijk de coolste filmlocaties

Dubrovnik – Hoeveel dagen nodig?

Een trip naar Kroatië? Dan moet je Dubrovnik bezoeken. Het wordt gezien als één van de mooiste steden van de Adriatische kust en heeft daarom

rondreis-kroatie-tips
Vakantie Kroatië Tips

Rondreis in Kroatie – onze tips

Kroatië is een prachtig land & een ideale bestemming voor een rondreis. Hoe begin je nu aan een rondreis door Kroatië? Wat moet je zeker

Zagreb

Is Zagreb de moeite waard?

Zagreb, de hoofdstad van Kroatie, ligt in het noorden van het land en op een boogscheut met de grens van Slovenië. Tijdens onze roadtrip naar

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?