Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Heb je kinderen, dan valt het niet altijd mee om de perfecte vakantiebestemming uit te zoeken. Je wilt natuurlijk rekening houden met de mogelijkheden die bij hun leeftijd passen. Daarnaast wil je het liefst ook zelf van de vakantie genieten: samen met de kinderen, maar misschien wil je ook wat tijd voor jezelf. Waar kun je allemaal naartoe op vakantie met kinderen? En waar let je op bij het kiezen van een kindvriendelijke bestemming?

Kindvriendelijke bestemmingen

Gelukkig is er heel veel mogelijk op het gebied van vakantie vieren met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kindvriendelijke campings, hotels vakantieparken en resorts? Ga je met je kinderen naar een kindvriendelijke vakantiebestemming, dan heeft dat veel voordelen. Op de eerste plaats natuurlijk dat er faciliteiten zijn om de kinderen te vermaken, zoals animatie, speelmogelijkheden of zwembaden. Een ander voordeel is dat er op kindvriendelijke locaties goed over veiligheid is nagedacht. Een essentieel punt wanneer je op vakantie gaat met kinderen, bijvoorbeeld bij speeltoestellen, zwembaden en op stranden.

Waar let je op als je een kindvriendelijke vakantie wilt boeken?

Wil je een vakantie met kinderen boeken, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Is er op jouw vakantiebestemming:

  • een animatieteam,
  • een zwembad, liefst met glijbanen,
  • een pretpark in de omgeving van je vakantieverblijf,
  • een strand in de omgeving van je vakantieverblijf,
  • zijn er leuke activiteiten, zowel voor de kinderen als activiteiten die je samen kunt doen?

Camping vakantie met kinderen

Op een camping hebben kinderen vaak een heerlijke vakantie. Zeker als het mooi weer is en ze lekker buiten kunnen zijn. Kinderen kunnen op een camping goed hun energie kwijt. Een zwembad en een speeltuin zijn vrijwel altijd aanwezig, maar vaak is er nog veel meer te doen voor kinderen op een camping. Staan er op de camping meer vakantiegangers met kinderen, dan maken ze al snel vriendjes. Wat kinderen vaak geweldig leuk vinden is dat je op een camping buiten kunt eten. Een gezellige barbecue bij je caravan of tent is voor iedereen een heerlijke manier om de dag af te sluiten.

Glamping vakantie met kinderen

Een variant van de camping die vrijwel alle kinderen leuk vinden is de glamping. De term glamping is een samenstelling van de woorden glamorous en camping. Ga je naar een glamping dan heb je het beste van twee werelden: het ontspannen campinggevoel, maar wel met het comfort van een hotel. Check van tevoren of er op de glamping naast activiteiten voor kinderen ook genoeg te doen is voor jou en je eventuele partner, zodat iedereen maximaal van de vakantie kan genieten.

All inclusive vakantie met kinderen

Een all inclusive vakantie is helemaal afgestemd op zorgeloosheid en ontspanning. Je verblijf, eten, drinken, amusement: het is allemaal ruimschoots aanwezig en bij de prijs inbegrepen. De keuze op het gebied van eten en drinken is vaak enorm uitgebreid, dus ook voor moeilijke eters is er altijd wel wat lekkers te vinden.

Ga je naar een kindvriendelijk resort, dan heb je vaak standaard:

  • een uitgebreid animatieprogramma,
  • speciale zwembaden met glijbanen voor kinderen,
  • speeltuinen of andere speelfaciliteiten,
  • entertainment,
  • speciale kidsclubs of miniclubs.

Kinderen zullen zich geen seconde vervelen op een kindvriendelijk all inclusive resort. Zijn de kinderen blij en tevreden, dan kunnen jij en je eventuele partner je ook beter ontspannen en van de vakantie genieten.

Kindvriendelijke hotels

Wat mag je verwachten van een kindvriendelijk hotel? Basisfaciliteiten zoals babybedjes en kinderstoelen natuurlijk, maar vaak zijn er nog veel meer mogelijkheden. Kinderopvang in het hotel bijvoorbeeld, of entertainmentprogramma’s voor kinderen. Je kunt dan een keer een dagje alleen met je partner of vriend(in) op stap. Vaak zijn voorzieningen voor kinderen met name op de kleintjes gericht. Zijn je kinderen wat ouder, check dan van tevoren of er daar in het hotel ook rekening mee is gehouden, bijvoorbeeld met loungeplekken, game-ruimtes of sportieve mogelijkheden.

Kindvriendelijke vakantieparken

Een vakantiepark is vaak een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen. Meestal is er een animatieteam, één of meerdere speeltuinen, voorstellingen, een tropisch zwembad en nog veel meer. Ligt het park van je keuze in een bosrijke omgeving, dan kun je heerlijke wandelingen maken. Of kies voor een park dat dicht bij zee of een meer ligt. Een groot voordeel van een kindvriendelijk vakantiepark is dat je minder afhankelijk bent van het weer. Is het een dagje geen mooi weer, dan kunnen kinderen zich prima op een vakantiepark vermaken omdat veel attracties en activiteiten binnen zijn.

Meer tips voor een vakantie met kinderen

Klaar voor de zomer van 2024?