Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Caravan huren? Waar? Tips!

Op vakantie gaan met een caravan is gewoon zalig! Heb je zelf nog een kampeerervaring maar wil je toch even proeven van kamperen met een caravan? Dan raden je aan om een caravan te huren! Geen grote investering & toch genieten van alle voordelen!

> Huur een caravan bij DKW Caravans

Caravan huren? Wat moet je weten!

Wil je een caravan gaan huren om rond te trekken? Dan zijn er enkele zaken waar je moet aan denken.

  • Heeft je auto een trekhaak? Een belangrijk aspect om te kamperen. Je auto moet de caravan kunnen trekken. Een trekhaak is hier dan natuurlijk een essentiële voorwaarde. Heeft je auto een trekhaak?
  • Hoeveel mag je auto trekken? Een andere voorwaarde is het gewicht dat je auto mag trekken. Controleer hiervoor de technische fiche van je wagen!
  • Welk rijbewijs heb je? Met een rijbewijs B mag je zeker een caravan trekken. Maar niet elke caravan! Voor zwaardere / grotere caravans heb je een rijbewijs BE nodig!

Waar caravan huren in België?

We raden je aan om een caravan te huren bij een officiële/ professionele verhuurder! Bij DKW Caravans uit Wevelgem kan je terecht voor merken zoals Adria, Dethleffs & LMC. Wil je zorgeloos op pad? Kies dan voor één van hun caravans. Dankzij hun eigen hersteldienst ben je zeker dat de caravan tip top inorde is!

Caravan kopen?

Waarom caravan huren?

Wil je geen caravan aanschaffen maar toch genieten van de vele voordelen van kamperen? Dan is het huren van een caravan misschien wel dé ideale oplossing voor jou!

  • Geen investering – de aankoop caravan is toch een investering. Ben je nog niet zeker of kamperen iets voor jou is of wil je slechts 1 à 2 jaar gaan kamperen? Dan is het huren van een caravan een betere optie.
  • Geen vaste kosten voor je caravan – een caravan kopen heeft naast de initiële investering ook andere kosten waar je moet aan denken. Enkele kosten zijn: keuring, onderhoud, verzekering, …
  • Verschillende indelingen uitproberen – weet je nog niet zeker welke indeling geschikt is voor jouw gezin? Dan huur je beter eerst eens een caravan voor een week. Zo kan je zelf bepalen welke indeling het meest geschikt is. En deze dan uiteindelijk ook aankopen.

Wat kost een caravan huren?

De kostprijs om een caravan te huren is afhankelijk van enkele facturen.

  • Welke caravan wil je huren?
  • Hoelang wil je de caravan?
  • In welke periode ga je de caravan huren (hoogseizoen / laagseizoen)?

Caravan huren & daarna kopen

DKW Caravans uit Wevelgem heeft elk jaar enkele nieuwe caravans die ze verhuren. Langer dan 2 à 3 jaren worden de caravans niet verhuurd. Daarna worden ze verkocht inclusief de essentiële accessoires ( mover / fietsdrager / …)

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Camper huren met hond

Wil je graag een camper huren met een hond? Zalig rondtrekken, de natuur in, de leukste plekken ontdekken met je viervoeter? Is je hond ook

Overzicht van alle camper vans

Er zijn heel veel camper vans beschikbaar. Het is soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. We hebben een poging gedaan om

Beste Camper vans van 2023

Ben je op zoek naar de beste camper vans? We hebben een hele lijst met camper vans bekeken en met elkaar vergeleken om zo de

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?